Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HASIM ÖZGÜR İLE ÇOK ÖZEL

Bursa'mızın en eski pastanelerinden olan Rojen Pastanesi'nin kurucusu ve sahibi Sayın Hasım Özgür ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 00:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 00:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HASIM ÖZGÜR İLE ÇOK ÖZEL

Rojen Pastanesi'nin kurucusu ve sahibi Sayın Hasım Özgür ‘halkımıza 37 yıldır hiçbir zaman değişmeyen yüksek kalitesinden ödün vermeksizin hizmetlerimize devam etmekteyiz’ dedi.

Öncelikle Hasım Bey sizi tanıyabilir miyiz ?  Sonrasında ise Rojen Pastanesi'nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1934 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinin Ardino köyünde doğdum. 1976 yılında ailecek Bursa'ya yerleştik. Bursa'ya ilk geldiğimde 5-6 ay kadar aylak gezdim yine sonrasında Hürriyet Mahallesinde küçük bir unlu mamüller iş yeri açtım orada hanımla birlikte dört sene kadar çalıştık. 1980'de şimdiki yerimize geçtik tabi eski yerimiz yetmediğinden şimdiki yerimiz daha genişçe olduğundan, güzel bir şekilde yerleşmiş olduk adını da" Rojen Pastanesi "koyduk.

Peki Hasım amcacığım "Rojen" ismi nereden geliyor? Bununla ilgili bizleri bilgilendirebilir misin?

Güney Bulgaristan'da turistik bir yerin adı "Rojen"  ben de orada epey bir bulunmuştum çalışmıştım, Oraları çok seviyordum. Ben de ülkeme gelip böyle bir pastane açtığımda Onunda isminin Rojen olmasını uygun gördüm.

Sizinle birlikte daha başka pastanenizde kimler çalışmakta? Bizlere tanıtabilir misin?

Oğullarım İlhan Özgür ve Aydın Özgür ile birlikte torunum Melike Özgür yoğunlukla pastanemizde çalışmaktalar. Ayrıca 4 elemanımız daha var. Toplamda 8 personelle çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Pastaneniz de ne tür üretimler yapmaktasınız?

Çeşit çeşit Böbreklerimiz, Çeşit çeşit poğaçalarımız ,kuru pastalarımız, turtalarımız, eklerimiz ,yaş pastalarımız ve envai çeşit  diğer ünlü mamüllerimiz  ile vatandaşlarımıza, halkımıza 37 yıldır hiçbir zaman değişmeyen yüksek kalitesinden ödün vermeksizin hizmetlerimize devam etmekteyiz.

Gerçekten de Hasım Amca sizin dinçliğiniz, sizin enerjiniz tabi hem çocuklarınıza, hem torunlarınıza hem de diğer bütün personelinize yayılıyor kanaatindeyim. Allah'tan sizin için de uzun ömürler İhsan etmesini diliyorum. Dile kolay, kolay değil 40 yıla yakındır aynı yerde hizmetler veriyorsunuz. Her gün müşterilerinizi karşılıyorsunuz aynı kalitede ürünler üretme çabasındasınız. Daha başka neler söylemek istersiniz?

Gerçekten de söyledikleriniz çok doğru. 40 yıla yakındır hizmet vermekteyiz, daha birkaç sene öncesine kadar ben de aktif bir şekilde çalışmalar yürütüyordum. çok daha önceleri emekli olmuş olmama rağmen yaklaşık 7 sene kadar önce işlerden elimi ayağımı çektim, halen yönetim kurulu üyeliğim devam etmekte. Ama hiçbir zaman temelli buradan kopamıyorum günün belirli saatlerinde gelip buralarda dolaşıyorum, inceliyorum pastanemizin önünde çok güzel bir bahçemiz var halkımızda bu bahçeyi çok seviyor. Genelde hiç müşterilerimiz eksik kalmıyor. Her zaman bir grup gidiyor, bir grup geliyor ve böylelikle günlerde geçip gidiyor diyebilirim. Diyerek sözlerini tamamladı.

Babacan kişiliği, samimi davranışları ve açık yürekliliği ile gerçekten bizleri kendisine mest etmiş olan 83 yaşındaki değerli ağabeyimiz, büyüğümüz Sayın Hasım Özgür'e Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak Allah'tan uzun ömürler İhsan etmesini diliyoruz. Değerli Oğulları İlhan Özgür'e ve Aydın Özgür'e, torunu Melike Özgür'e de çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Yeni Karaman Mahallesi,

Hürriyet Caddesi No: 101

Telefon: 0 224 246 41 27

Gsm: 0 536 238 78 92

Osmangazi/ Bursa

Hazırlayan ve Fotoğraf:  ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.