Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HARİKA BİR YER!

ERA Kolejleri Bursa Kampüsü Kurucusu ve Müdürü Sayın Celal Akbaş ile keyifli bir o kadar bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2017 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2017 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HARİKA BİR YER!

Bursa'da eğitim seviyesini gerçek anlamda yukarılara çekmiş olan ERA Kolejleri öğrencilerimizin odaklanma, dikkat, karar verme, Akıl yürütme, işitme ve görsel becerilerinin denetlenerek raporlanması ve öğrencilerin hayatlarına bireysel becerilerinin gelişimi doğrultusunda yön verilmesi amacıyla kurulmuştur.

Öncelikle Sayın Hocam Era Kolejleri ‘nin Bursa Kampüsü'nün kuruluşu ve bu günlere geliş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim?

Memnuniyetle, 2013 yılında eğitime başlamış olan Era Kolejleri ‘nin 11. Kampüsü Bursa- Nilüfer ilçesinde kapılarını açtı. Yeni Kampüste Anaokulu, İlkokul Ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerimiz Yeni Çağın inovatif eğitim anlayışı ile tanışıyorlar. Türkiye'nin ilk Olimpiyat Parkı'na sahip Okulu olma özelliğini taşıyan Bursa kampüsünde mini golf sahası yüzme havuzu gülle ve cirit için ayrılmış özel alan, uzun atlama için parkur ve tenis kortu bulunmaktadır. Türkiye'de öğrencilerin fiziksel ve sosyal gelişimini bu denli önemseyen ve çocuklarımızın spora yatkın yetişerek sağlıklı alışkanlıklar kazanmaları adına böylesine güçlü bir altyapı kuran bir eğitim kurumu neredeyse bulunmamaktadır. Bilimsel bakış açısına sahip teknolojiyi üst düzeyde kullanan, yaratıcı ve sorun çözen bireyler yetiştiren Era Kolejleri, İstanbul dışında ilk kampüsünü Bursa'yı açarken, şehre bir eğitim Kurumu'nun yanı sıra aynı zamanda örnek bir bakış açısı da getirmektedir. Alanında 47 yıllık tecrübeye sahip kurumun, dinamik ve yenilikçi eğitmenleri ve gelişime açık eğitim felsefesinin ise bugüne dek yarattığı başarının arkasındaki en güçlü dayanaktır.

Bizlere Eğitimde ki farklılıklarınızla ilgili neler söylersiniz?

TÜRKİYE'DE İLK 5G MODELİ

Bilgi ve inovasyonun yaşamı yeniden biçimlendirdiği bir çağda eğitiminde kendini yenileyen bir niteliğe sahip olması gerekiyor. Z kuşağı olarak tanımlanan günümüz nesli, teknoloji kullanım alışkanlıkları, eleştirel zekâsı, girişimci ruhuyla önceki kuşaklardan farklı özelliklere sahiptir. Yeni neslin ihtiyaç duyduğu eğitim, onları geleceğe hazırlayacak şekilde bütünsel bir yaklaşımı gerekli kılıyor. Era Kolejlerinin 5G Eğitim modelinde öğrencilerin fiziksel, zihinsel, sosyal, psikolojik ve akademik gelişimleri birlikte izlenmektedir.

HARİKA BİR GELECEK İÇİN, HARİKA BİR EĞİTİM

Zihinsel Gelişim;

Era Bilimsel Gelişim Merkezleri, öğrencilerimizin odaklanma, dikkat, karar verme, Akıl yürütme, işitme ve görsel becerilerinin denetlenerek raporlanması ve öğrencilerin hayatlarına bireysel becerilerinin gelişimi doğrultusunda yön verilmesi amacıyla kurulmuştur. Haftalık 2 saatlik ders programları ile öğrencilerin zihin gelişimleri tespit edilip, en üst düzeyde geliştirilmek üzere çocuk gelişim uzmanları ve psikolojik danışmanlar tarafından test ve eğitim programlarına tabi tutulmaktadır.

Fiziksel Gelişim;

Öğrencilerin fiziksel yeti ve becerileri, akademik gelişimlerine yön veren unsurlardan biridir. ERA’lıların fiziksel gelişim süreçleri, sağlıklı beslenme programları ve beden eğitimi dersleri ile desteklenir.

Sosyal Gelişim;

ERA Kolejleri ‘nin kafeterya, Rekreasyon Salonu ve kütüphane gibi tüm yaşam alanları, gençlerin sosyal yaşam alanlarını geliştirmek için tasarlanmıştır. Sosyal Gelişim, mimarinin yanı sıra kulüp faaliyetleri ile ve rehberliğin planladığı sosyal etkinlik ve değerler eğitimi programı ile sosyal yönden aktif öğrenciler yetiştirmek hedeflenmektedir.

Psikolojik Gelişim;

Era Kolejleri bünyesinde rehberlik ve psikolojik danışmanlık departmanı eğitmenleri, her bir öğrencimizin psikolojik gelişimini sistematik olarak takip etmektedir. Öğrencilerin ve ailelerin okulla iletişimlerini etkin kılmak, Gelişim Psikolojisi hakkında aileleri bilgilendirmek ve gelişim dönemine uygun sağlıklı Psikolojinin sağlanması için faaliyetler yıl boyunca sürdürülür ve raporlanır.

Akademik gelişim;

Era Kolejleri, Era Eğitim Kurumlarının 47 yıllık eğitim deneyiminin neticesi ve son adımıdır. Akademik başarının kaynağı olarak görülen öğretmen kadrosu, prensipli bir insan kaynakları süreciyle oluşturulur. Tıpkı öğretmen seçimi ve gelişimi süreçlerinde olduğu gibi Era Kolejleri Yayınları da deneyimli eğitim zümreleri tarafından özenle hazırlanmaktadır. Era Kolejleri 5G Eğitim Modelinde Akademik gelişimin başarısı, fiziksel, zihinsel, sosyal ve psikolojik gelişim süreçlerinin sağlıklı olmasının bir sonucudur.

Mimari açıdan da gerçekten de okulunuz bir harika bu konuda neler söylersiniz?

Era Kolejleri, eğitim modelinin yanı sıra mimarisiyle de öğrenci odaklı bir yaklaşıma sahiptir. Kolejin kampüslerinde, Özel mimari tasarımlarla farklılaşmış sanat atölyeleri ve spor salonları yer almaktadır. Öğrencilerin kendilerini okuldan çok yaşamın içinde hissetmelerinin hedeflendiği bu mimaride grafitlilerle renklenmiş duvarlar görmek mümkündür. Öğrencilerin okul içinde sosyalleşmeleri ve bundan keyif almaları için sanat atölyelerinde de farklı bir çizgi hâkim. Sosyal alanlar gibi sınıflarda da Konfor artıran detaylar var. Son teknolojiye uygun akıllı tahtalarda,  tüm yayınlar yüklü olduğundan ders içi zaman tasarrufu sağlanıyor.

ERA KOLEJLERİ'nin Bursa Kampüsü Kurucusu Sayın Celal AKBAŞ'a bu güzel bilgi ve açıklamaları için Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

İHSANİYE MAHALLESİ

ÇİZAKÇA LİSESİ SOKAK NO:2

TEL:0 224 249 93 93

GSM: 0 554 885 82 80

NİLÜFER/BURSA

Haber Fotoğraf Özkan Yıldırım

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.