Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAMZABEYLİLER ŞABAN GÜLEN İLE ÇOK DAHA MUTLU...

Bursa’mızın en eski mahallelerinden Hamzabey Mahallemizin iki dönemdir muhtarlığını yapmakta olan Sayın Şaban Gülen ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAMZABEYLİLER ŞABAN GÜLEN İLE ÇOK DAHA MUTLU...
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise bizlere Hamzabey mahallesine muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ailem 1954 yılında Makedonya'dan gelip Hamzabey Mahallesi’ne yerleşmişler. Ben 1960 Hamzabey doğumluyum. Lise mezunuyum.  Evli ve iki çocuk babasıyım. 9 buçuk yıldır çok sevdiğim mahalleme ve mahalle insanıma severek muhtar olarak hizmet vermekteyim ve ayrıca 15 yıldır Bursaspor Kongre Üyesi olduğumu da belirtmek istiyorum. Mahallemizde hiç kimse yoktur ki muhtar benim sorunumla ilgilenmedi, yardımcı olmadı diyebilsin. Bu zaman içerisinde gerekli ilgiyi ve hizmeti verebildiysem ne mutlu bana. Allah nasip ederse,  önümüzdeki dönemde mahalle sakinlerinin ve sevenlerimin desteğiyle tekrardan Mahalle muhtarlığına aday olduğumu da ayrıca buradan bütün mahalle sakinlerimizle ve vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum.

Sayın muhtarım tabii dile kolay 2. döneminiz 9 buçuk yıldan beri muhtarsınız peki bu süre zarfında mahallenizde ne tür çalışmalar gerçekleştirdiniz? Ya da verilmiş olan hizmetlere aracılık ettiniz?

 Öncelikle şunu söylemek isterim ki;  Büyükşehir ve Osmangazi Belediyemize bağlı müdürlüklerimizin tüm birimlerinden gerekli hizmeti almaktayız. Bunları tek tek saymamıza gerek yoktur diye düşünüyorum. Onlarla ilişkilerimiz gayet güzel, çok memnunuz.

 Okulumuzla ve sağlık ocağımız ile ilgili sorunumuz yok, mahalle sakinlerimiz gayet memnunlar, müdürlerimiz ve doktorlarımız gayet güzel hizmet vermektedirler. Bu süreçte Hamzabey hizmet binası ve mahalle muhtarlığı binamız yapıldı.  Mahalle sakinlerimizin yararlandığı 2 adet parkımızda hizmet vermeye başladı. Problemli olan 7 sokağımızda ki kanalizasyon boru hattı komple yenilendi. Osmangazi Belediyesi tarafından sorumlu ve tehlike arz eden 12 adet metruk binamız yıkıldı. Gerekli olan sokaklarımızda hasırlı beton, kilitli taş veya komple yeni asfalt yapıldı. İtfaiyenin giremeyeceği 4 dar sokağımızın başına yangın söndürmek için sulama hortumlarının takılacağı, yangın söndürme musluğu yapıldı. Hamzabey Ortaokulu'nun dış duvarları yenilendi, boya işleri yapıldı, cadde tarafındaki okul duvarına komple ferforje demir takıldı ve ayrıca anaokulumuzda yapıldı. 2 Ana caddemizde UKOME kararıyla asfalttan hız kesme tümseği döşendi. Kaplıca Caddesine trafik lambaları takıldı. Hamzabey Camii dış duvarları dahil komple restore edildi, Cami lokaline 2 adet tente takıldı, zeminine de kilitli taş döşendi. Elektrik trafoları komple yenilenerek güçlendirildi, sık sık sigorta atması böylelikle engellenmiş oldu. Karanlık kalan 3 sokağımıza ilave olarak aydınlatma armatürleri takıldı. 4 sokağımızda Telekom kabloları komple yer altına alındı. Özürlü bakım evine iki, yaşlı bakım evine bir mahallesi sakinimizin bu süreçte yatışı sağlanmış oldu.

Sonuç itibarıyla Muhtarım insanın olmuş olduğu yerde hizmetlerin arkası kesilmez ihtiyaçlarda sona ermez. 9 buçuk yılda mahallenize birçok hizmetin gelmesine vesile olmuşsunuz. Peki, hali hazırda yapılması gereken şeyler var mı? Bunlarla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

 Mahallemizin ana caddelerine banket ve yaya yollarının kilitli taşlarla yenilenmesi için bir süre önce başkanımız Alinur Aktaş talimat vermişti, bizlerde bu çalışmanın bir an önce başlamasını bekliyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapabilmesi için Hamzabey sporumuza Spor Tesisi yapılması gerekiyor, bu gerçekten mahalle gençlerimiz adına çok büyük bir eksiklik bunu buradan sırası gelmişken belirtmek istiyorum. Ayrıca Hamzabey Ortaokulumuza kapalı spor salonu yapılmasının da uygun olacağı kanaatindeyim. Hisseli parsel olan yerlerimize resmi tapu verilmesini istiyoruz. Ayrıca yollarımız dar,  plan projelerin günümüz şartlarına göre değişmesi gerekmektedir, mahallemizde yeni yapılan apartmanlar 1 metre dahi geri alınmıyor, yeni yapılan binaların mutlaka biraz geri çekilmesiyle sokaklarımızın genişlemesi ve böylelikle mahallemizin ilerleyen süreçte dar sokaklardan kurtulmasını temenni ediyoruz. Son olarak görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için Elektrik ve Telekom'a ait havai tellerin yer altına alınması konusunda hiçbir çalışma yapılmamaktadır, bunların da bir an evvel gündeme alınarak hal yoluna konulmasını mahalle sakinleri adına buradan belirtmek istiyorum.

Sayın muhtarım yavaş yavaş röportajımızın da sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Tabii seçimlere de 5-6 ay gibi kısa bir zaman kaldı, son olarak mahalle sakinlerine ne tür mesajlar vermek istersiniz?Neler söylemek istersiniz?

 Başta da söylemiş olduğum gibi, mahalle sakinlerimiz ile çok güzel bir diyaloğumuz var, elimizden geldiğince onlara hizmet etme, en iyiyi sunma çabasındayım. 9 buçuk yıldan beri gerekli ilgi ve hizmeti verebildiysem ne mutlu bana. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde mahalle sakinlerimizin ve sevenlerimin desteği ile tekrar mahalle muhtarlığına aday olduğumu söylemek istiyorum. Buradan bütün mahalle sakinlerimize, bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.