Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HALKA HİZMET;HAKKA HİZMETTİR..

Millete hizmet yolunda Ak Parti’den Osmangazi Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Halit Şefikoğlu, “Hakka hizmetin ancak halka hizmet ile mümkün olabileceğini söyledi”.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2019 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HALKA HİZMET;HAKKA HİZMETTİR..

Başvuru süresi içerisinde aday adaylığı başvuru dosyasını AK  Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’na sunan Halit Şefikoğlu, Türkiye’nin rotasından ayrılmaması için salih niyetlerle gayret göstermeye talip olduğunu söyledi. Üyesi bulunduğu ve Mahalle Başkanlığı’nı yaptığı Ak Parti’nin iktidara geldiğinden bu yana gerçekleştirdiği icraatlarına katkıda bulunmak için yola çıktığını kaydeden Şefikoğlu, Siyaset arenasına; 2010 yılında AK Parti Osmangazi Dereçavuş Mahalle Başkanlığı görevi ile başlayan Şefikoğlu,  Osmangazi İlçe Tarım Komisyon üyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı Tarım Gıda Hayvancılık Komisyon Üyeliği görevlerinde bulundu. AK Parti Siyaset Akademisi 4.Programını başarıyla tamamlayarak Genel Siyaset Sertifikasına sahip olan Şefikoğlu’nun milletvekilliği aday adaylığı bulunup, Mertan Sanayi, Tarım, Makina Proje Danışmanlık şirketinin de sahibidir.
: Osmangazi ilçemiz Türkiye’mizde en büyük 4 ilçeden biri olması yanında 856.770 nüfüsu, 136 mahallesi,18 bulvarı,8620 cadde ve sokağı olan Bursa’nın kalbi kuruluş merkezidir.bu büyük ilçeye hizmet etmek için adayım dedi

  OSMANGAZİLİ HALKIN ADAMI, İLÇEM İÇİN BENDE VARIM DEDİ..
      İnsanoğlu yaradılış gereği her şeyin en güzeline layık görülmüş bir varlıktır. Bunun yanı sıra iyiyi ya da kötüyü yaşayabilmek ve yaşatabilmek için yapılması gerekenleri yapacak irade azme güce yani tüm donanıma sahiptir.
Burada önemli olan soru; Hangi istikamette yürümeye karar verdiğindir. Bu bağlamda “Hakka hizmetin ancak, halka hizmetle” mümkün olabileceğini anlamış biri olarak seçimimizi yapmış ve istikametimizi belirlemiş olduk.
Bu ana hedefimiz doğrultusunda üyesi bulunduğumuz ve mahalle başkanlığını yaptığımız Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidara geldiğinden bu yana; milletimiz ve memleketimiz adına yaptığı tüm güzel icraatlarına katkıda bulunabilmeyi arzu ediyoruz. Bu sürecin hedefinden sapmadan devam ettiğine bizatihi tanıklık etmek istiyoruz. Kısacası bu geminin… Türkiye’mizin… Bu rotasından ayrılmaması için Salih niyetler ile gayret göstermeye talibiz.
“Çağdaş uygarlık seviyesini yakalamış hatta ilerisine geçmiş müreffeh bir Türkiye şüphesiz hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Türkiye’mizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağı inancımız tamdır. ‘Halk için halkla beraber gönül insanı’ parolasını benimseyen biri olarak, ekip ruhuyla çalışmayı, girişken, yeni duruma kolay uyum sağlayabilen, teknolojiyle barışık, yeteneklerimizi mükemmellik ve doğru ahlakla uyum içinde, sürekli eyleme dökerek, biz ve beraber olarak, yönetme ilkesini benimsiyoruz”
Tarihte var olan vakıf hizmeti anlayışının yeniden canlandırılması için rehberlik ve koordinasyon çalışmaları yapacaklarını kaydeden Şefikoğlu, ziyaretlerde hedef çalışmalarını vatandaşlarla paylaştı. “Bu süreçte insanımıza sahip çıkalım anlayışı ile ihtiyaçların gönüllüler tarafından karşılanmasının zemini oluşturulacak” diyen Osmangazi’li halk ve gönül insanı Şefikoğlu, “Bütün birey ve kurumlara adil olunan, hemen öfkelenmeyen, merhametli ve toleranslı davranan, halkın ihtiyaçları ile ilgilenen israftan kaçınan, övgülere aldanmayan ve Allah rızasını mütamediyen gözeten anlayışta olacağız. Halkımızla bir ve beraber olarak toplumumuzun huzur, refahı ve insanımızın mutlu bir yaşam sürebilmesi için hayatımızın her alanında birçok artı değeri ortaya koyarak el ele verirsek bu da milletimize, devletimize çok büyük hizmet olarak geri dönecektir” diye konuştu.
Kentsel Dönüşüm;
     Osmangazi  Belediyemiz şuan da kentsel dönüşüm çalışmaları yapmakta. Öncelikle çalışmaları inceleyerek deprem riskini minimize etmek için neler yapabiliriz. Trafik sorununda yoğunlaşma olmaması göz önünde tutularak ada bazlı çalışmalar yapacağız."Vatandaşımızı mağdur etmeden bu dönüşümü yapmamız gerekiyor.
Geleceğimiz Gençler projemiz;
    Bir spor adamı olarak çocukların okul çıkışlarında sportif alanlara yönlendirilmesi gerçekleştirilmelidir bu konuyu sosyal yönden açalım sınıfata yan yana oturan iki öğrenci düşünelim aynı mahallede olabilir ama aynı sokakta olamayabilir.Okuldan çıktıklarında birlikte olabilmeleri için bunu mahallenin merkezi yerinde spor sahasında veya okul bahçesinde yapabilirler o yüzden bu alanları çocuklarımızı hatta aileleriyle buluşturacağız.
    Gençleri bilgisayarın, sosyal medyanın mayınlı alanlarından; Gençleri sosyal yönden birliktelikte bir ve beraber olmaları birlikte aynı ortamları paylaşmaları ile aşabiliriz . Çocuklarımız arge, gençlik, spor, kültürel merkezlerinde çeşitli fikir görüş ve davranış faaliyetlerde bulunarak birlikte hareket etmenin başarısını aynı yöne kanalize ederek enerjisini sarf ederek başarılı olmak için mücadele edecek aileleri de bu faaliyetlere katacak bizlerde katılacağız. Çocuklarımıza sorumluluk ,hedef bilinci vererek  aile toplum bağlarının gelişmesini kaynaşmasını toplumda çocuklarımızı daha iyi anlayacaklar ,bu kaynaşmayı İnşallah gerçekleştirici birçok projemiz bulunmaktadır.
Tarım
30 yıldır tarım ile ilgilene ve Bursa’mıza ve Osmangazi’mize eserler kazandırmış Tarımsal kalkınma kooperatif Başkanlığı ve Müdürlüğü yapmış biri olarak ilçemiz aynı zamanda tarım merkezi ve en önemlisi stratejik ürün olan siyah incir üretiminin başkenti konumunda ve bu konuda çok emeklerimiz vardır. Bunu daha da geliştirerek ihracatının artması ürünün daha değerli hale gelmesi için çalışmalar yapacağız. Ürün daha nasıl kaliteli ve firesiz üretilir, toplanır, soğuk zincir oluşturacağız. Depolama alanları, paketleme alanları, meyve suyu konsantre işletmeleri, posasının dahi değerlendirileceği çalışmalar yapacağız. Hatta Çiftçimizin girdi maliyetlerinin düşürülebilmesi ile ilgili çalışmalarımız olacak.
Turizm
Osmangazi’mizin kalbi Hanlar bölgesi ve tarihi mekanlarımızın  tanıtımı için ulusal ve uluslararası çalışmalar yaparak çarşımızın ticari faaliyetlerini geliştirici projelerimiz mevcuttur.
HALİT ŞEFİKOĞLU KİMDİR?   Evli ve 2 çocuk babası olan Şefikoğlu, ilk, orta ve lise tahsilini Bursa Osmangazi’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme ve Kamu Yönetimi Lisans bölümlerinden mezun olan Şefikoğlu’nun iş, spor adamlığı ve STK’lar yaşantısındaki başarısında önemli bir yer tutuyor. 17 yıl futbol geçmişine sahip olup 12 yılda Bursa’daki birçok spor kulüplerinde Antrenörlük, TÜFAD Bursa Şubesi Genel Sekreterlik ve Basın Sözcüsü görevlerinde bulundu.
1988-2004 yılları arasında Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Müdürlüğü, 2004-2007 Çağlayan Köyü Tarımsal Kooperatif Müdürlüğü ve bunun yanında Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş ve Burkent A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Bursa bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği kuruluş çalışmalarında bulundu. Şefikoğlu ayrıca, Osmangazi Belediye Spor Kulübü Koordinatörlüğü, Bursaspor Kulübü Genel Kurul Üyesi olup Bursaspor Kulübü Elektrik A.Ş Yatırım Direktörlüğü yaptı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.