Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR..!

27. Dönemde AK Parti'den Bursa 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olmuş olan Sayın Halit Şefikoğlu ile güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR..!

Öncelikle Sayın Vekilim sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette.  1967 İskeçe doğumluyum. 2 çocuk babasıyım. 46 yıldır Bursa Osmangazi ilçesinde ikamet etmekteyim. Sümer İlkokulu, Devrim Ortaokulu ve Bursa Hürriyet İnşaat Teknik Lisesi'nin tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nde ön lisansımı tamamlayarak mezun oldum. İlaveten,  Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi 4 yıllık Lisans mezunu olduğumu da söylemek isterim. Yönetici ve iş deneyimleri olarak Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Müdürlüğü, Çağlayan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Müdürlüğü'nün yanı sıra Dereçavuş Köyü, Barakfakih Köyü ve Kazıklı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Danışmanlığı, Osmangazi Belediye Spor Kulübü Koordinatörlüğü gibi birçok kurumda yöneticilik yaptım. Ayrıca almış olduğum görevlerden bahsedecek olursam Bursa Büyükşehir Belediyesi Burkent A. Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, Bursaspor Kulübü Elektrik A.Ş. Direktörlüğü ve Bursaspor Kulübü Yatırım Direktörlüğü görevlerinde de bulunmuş olduğumu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra Bursa'da birçok Dernek faaliyetlerinde, sivil toplum kuruluşlarında görev almış olduğumu ve hala alıyor olduğumu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Peki Sayın vekilim AK Parti ile tanışmanız nasıl oldu.

AK Parti ile tanışmam 2008 yılında üyesi olmamla başladı, sonraki süreçlerde AK Parti Osmangazi Dereçavuş Mahalle Başkanı oldum. AK Parti siyaset Akademisi genel siyaset sertifika 4. programı mezunuyum.  2009- 2010 Yılları arasında AK Parti Osmangazi İlçe Tarım Komisyon üyeliği, 2009 Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyesi aday adayı, 2009 Osmangazi Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları, 2014 Osmangazi Belediye Başkan aday adayı süreci, 2017 AK Parti İl Başkanlığı Tarım Gıda Hayvancılık Komisyonu üyeliği  gibi görevlerde bulundum, aynı zamanda aday adayı başvurularında da bulundum.

Peki neden AK Parti?  Bu sorumuza nasıl bir cevap verirsiniz?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, ben yenilikçi, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden,  analitik düşünmeyi, ekip ruhuyla çalışmayı, girişken olmayı, yeni duruma kolay uyum sağlayabilmeyi, kendisi ile barışık ve çalışmayı bir erdem olarak kabul eden biriyim. Bunun yanında yeteneklerimizi mükemmellik ve doğru ahlakla, uyum içinde sürekli eyleme dökerek bir ve beraber olarak yönetme ilkesini benimsemekteyim. İnsanoğlu yaradılış gereği her şeyin en güzeline layık görülmüş bir varlıktır. Bunun yanı sıra iyi ya da kötü yaşayabilmek ve yaşatabilmek için yapılması gerekenleri yapacak irade, azme, güce yani tüm donanıma sahiptir. Burada önemli olan soru hangi istikamette yürümeye karar verdiğindir. Bu bağlamda  ”Hakka hizmetin ancak halka hizmetle” mümkün olabileceğini anlamış biri olarak seçimimizi yapmış ve istikametimizi belirlemiş olduk.

      Bu ana hedefimiz doğrultusunda üyesi bulunduğumuz ve mahalle başkanlığını dahi yaptığımız Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidara geldiğinden bu yana milletimiz ve milletimiz adına yaptığı tüm güzelliklerine katkıda bulunabilmeyi arzu ediyoruz. Bu sürecin hedefinden sapmadan devam ettiğini bizatihi tanıklık etmek istiyoruz. Kısacası bu geminin ….Türkiye'mizin  rotasından ayrılmaması için salih niyetler ile gayret göstermeye talibiz. Çağdaş uygarlık seviyesinin yakalamış hatta ilerisine geçmiş müreffeh bir Türkiye şüphesiz hepimizin ortak hedefidir. Zaten insanımızın mayasında bulunan güzel hasletler sayesinde” halk için halkla beraber” parolası ile Türkiye'mizin hedefine ulaşacağına inancımız tamdır. Hz. İbrahim'e bir damla su taşıyan karınca misali hangi tarafta safta olduğumuz bellidir. Bursa'mız ve Türkiye'miz için hedef 2023’tür.  Bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun demek istiyorum.

Peki sayın vekilim Bursa ile ilgili projelerimizden bahsedebilir misiniz?

Bursa'mız Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti kurucu şehrimizdir. Osmangazi Han fakiri fukarayı giydirip, içiren hatta yemek yapıp dağıtan kurucu padişahtır. Bizler de Osmangazi Han'ın yolunda halka hizmeti, hakka hizmet düşüncesiyle halk için halkla beraber olarak Bursa'mız için hazırlamış olduğumuz projelere her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bursa'mızın geleceği, istikbali kişi odaklı değil, hedef odaklıdır. Koltuklardan makamlardan güç almayan, hedeflerimiz doğrultusunda Bursa'nın tarihi, turizmi, tarımı, sanayii,  ticaretin gelişmesi, sağlık turizmi, Uludağ ve dağ yöremize münhasır projelerimiz bulunmaktadır. Bursa'mızın teknoloji, Arge merkezi, uzay ve savunma sanayinin başkenti olma yönündeki vizyonunu Ankara'ya taşıyacağımı söylemek istiyorum. İnşallah ilk yerli Otomobilimizin Bursa'da üretilmesinin de uygun olduğu ve bunun ilk adımı olarak da Yenişehir Test merkezinin onaylanmasının da bunun bir işareti olduğu inancındayım. Stratejik, Lojistik, sanayi bölgelerine yakınlığı ve sanayi şehri olmasının da verdiği avantajla bu konumu hak ettiğini teyim.

Peki halihazırdaki uygulayacağınız projelerle ilgili de bilgi verebilir misiniz?

Tarımda israfı önleyici tedbirler bakımından, üretilen ürünün posasının dahi değerlendirilebileceği ekonomik yaklaşımlarla ilgili proje çalışmaları yapacağız.

15 yıl futbol oynamış, 10 yıl futbol antrenörlüğü yapmış bir spor adamı olarak gençlerimizin spor ve sanatla, kültürel aktivitelerle buluşturmayı amaçlamaktayız. Sosyal medya ve madde bağımlılığı gibi onların bu mayınlı alanlara girmelerine engel olmak için projeler üreteceğiz. Aile, bizim için çekirdek ana unsurdur. Çocuklarımızın arkadaşları ile beraber aileleri ile hem hal olacakları, projeler sunacağız. Halka hizmet Hakk'a hizmet der iken, biz bunu sahada halkın içinde halkla beraber halka dokunarak sağlayacağız. Eğer bize bu görev tevdi edilirse Bursa'da bir iletişim merkezi açacağız. Biz Ankara'da görevli olduğumuz durumlarda dahi açık olacak, görevlendirmiş olduğumuz arkadaşlarımız halkımızın İhtiyaç ve sorunları ile ilgilenerek temas halinde olacak ve onlarla görüşeceklerdir. Bursa'da olduğumuz sürece de büromuzda vatandaşlarımızla beraber olarak sorunların çözümünde ortak projeler üreteceğiz. Bizler halkın içinde halkla nefes alabilen, insanı yaşat ki, devlet yaşasın düşüncesinde olan bir birey olarak halkımızla birlikte yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Aday gösterildiğim takdirde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, İl başkanımız Ayhan Salman Başkanlığında, İlçe teşkilatlarımız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız ile seçimlerde Bursa'mız da inşallah yüksek bir oy oranına ulaşacağımıza inancım tamdır.

24 Haziran seçimleri ile birlikte ülkemiz yeni bir sisteme geçiş yapıyor, bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi, Türkiye siyasetindeki kısır döngüye son verecek sosyolojik ve tarihsel alt yapımıza uygundur. Halkımız hem yürütmeyi hem de meclisi belirleyerek, hızlı sorun çözme imkanı sağlayacak istikrarlı, verimli, daha hızlı karar alabilen, işleyişi düzgün, çeşitli hilelere, oyunlara ve dış müdahalelere kapalı, istikrarı  sağlayacak, vesayetten uzak, bir sistem oluşundan dolayı yeni dönemde, Cumhur İttifakı ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracaktır. Türkiye'miz küresel bir güç olarak dünya sahnesinde yerini alacaktır. Genel Başkanımız ve Cumhur İttifakı adayı söylem ve eylemlerle her zaman diklenmeden dik duran sözünün arkasında durmuş olan mağdurun ve mazlumun yanında ümmetin sesi ve güvenilirliği olan bir lider olarak manifestosundaki ahtım olsun sözü ile 2023 hedefinde Türkiye'nin dünya sahnesindeki yükselişinin artıracağını, dışa bağımlılığın azalacağını, katma değerli ürünlerle yerlilik oranlarının artacağını, yerli otomobil projesinin hayata geçeceğini, istihdamın artacağını, enflasyon, faiz ve cari açığın düşeceğini Türkiye'nin yatırım cazibesinin yükseleceğini, Kanal İstanbul ve Yeni Havalimanının açılacağını, tarım ve hayvancılık teşviklerinin daha da artacağını, dar gelirli vatandaşların standartlarının yükseleceğini, hantal bürokrasinin yerine etkin bürokrasiye geçileceğini, kendi silahımızı üretime devam edeceğimizi ve %100'lere yükselerek yerli savunma sistemlerimize sahip olmaya çalışacağımızı  belirtmişti. 24 Haziran seçimlerinden sonra adaletin kurumsal yapısının bu yapıyı güçlendirmek suretiyle özellikle sosyal adaletin tesisi siyasetimizin amacını oluşturmaya devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 yıllık süreçte ülkemize getirdiği muasır medeniyet seviyesinin yeri ve ondan önceki yeri kıyaslandığında üç buçuk kat büyümüş bir Türkiye'yi reel olarak görmekteyiz. Cumhur ittifakı manifestosu ve ahdi var iken” Sözde millet ittifakı”nın hangi projesi ve hedefi bulunmaktadır. Halkımız veraseti ile öngörüsü ile yapılanları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu vizyona 16 yıldır yaşayarak yapılanları da görmüş olmanın avantajıyla gelecekte yapılacakların yerine geleceğini bilmesi ile sandıkta gereken cevabı vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Sayın vekilim tabii Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız, bu süreçte Filistin'de de bazı olaylar yaşanmakta bu konularla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

11 ayın sultanı Rahmet, mağfiret, bereket, fazilet ayı olan Ramazan ayı hepimize öncelikle mübarek olsun. Allah-u Teala cümlemizi eda ve istifade edenlerden eylesin. Allah'ın rahmeti bereketi üzerimize olsun.

   Filistin konusuna gelince Filistin'in bağımsızlığını ve Kudüs'ün hukukunu korumak üzere Birleşmiş Milletler' de alınan tarihi karara liderlik eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam'ın ilk kıblesi Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasının kabul edilemez olduğunu dile getirmiştir. Bu nedenle bu girişim bizim için yok hükmündedir. Amerika Birleşik Devletleri bu girişimi ile Birleşmiş Milletler'i ve kararlarını Uluslararası Hukuk açısından hiçe saydığını göstermiştir. Bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil bir taraf olduğunu ilan etmiştir. İsrail'in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde mazlumun yanında durmayı hakkın adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Sayın Vekilim 15 Temmuz başarısız hain darbe teşebbüsü ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Milletimiz 15 Temmuz'da kullanılan yönteme ve üsluba bakarak bu darbe girişiminin arkasında Feto ihanet çetesinin bulunduğunu tespit etmiştir. Ülkemizin işgal girişimine maruz kaldığını gören milletimiz hemen harekete geçmiş, çıplak el ve bedenleri ile darbeye karşı dimdik durmuş ve istikbalimizi kurtarmıştır. Vatan için canlarını vererek Şehitlik mertebesine yükselmiş olan 250 şehidimize rahmet 2193 Gazimizi ise minnetle yad ediyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa aday adaylarımızla birçok röportajlar yapmış olmanın verdiği avantajla, Sayın Halit Şefikoğlu ile gerçekten çok kapsamlı ve bütün konulara değinmiş olduğumuzu ayrıca buradan ben de sade bir vatandaş olarak söylemek istiyorum.

HABER VE FOTORAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.