Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HALK İSTEDİKÇE BİZ BURADAYIZ...

2000 yılından beri Karaman Mahallesine Muhtar olarak hizmet vermekte olan Sami Gürbüz ile geçmişten bugünlere dek uzanan süreci değerlendirdiğimiz güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HALK İSTEDİKÇE BİZ BURADAYIZ...
Muhtarım öncelikle sizi tanımak isteriz, sonrasında ise Muhtar olmanızı ve günümüze dek yapmış olduğunuz çalışmalarla ilgili bizlere bilgi verirseniz sevinirim?

 1961 Adana doğumluyum, babam Bulgaristan göçmeni ve mahallemizin ilk muhtarıdır. Rahmetli babam Rahim Gürbüz mahallemizin 1989 ile 1999 yılları arasında muhtarlık görevini yürütmüştür. 1999 yılında babam rahmetli olunca 2000 yılındaki ara seçimlerde mahallemizin muhtarı olduğumu ve bugünlere dek en güzel çalışmaları en güzel hizmetleri mahallemize sunmaya çalıştığımızı sırası gelmişken söylemek isterim.

Sayın muhtarım dile kolay 18 yıldır muhtarsınız, bu süre zarfında Karaman Mahallesinde neler değişti?

 Vallahi çok şey değişti, açılmayan sokaklarımı açtık caddeleri açtık, kapalı pazar alanını yaptık. Karaman Dernekler yerleşkesi hizmete açıldı. Katlı otopark ve pazar yeri açıldı, otoparklar açtık buralar vatandaşa ücretsiz. Mahallemizde 50 araçlık yine ücretsiz bir otopark yaptık. Eski bir mahalle olduğumuzdan boş yer, alan olmadığı için pek bir şey yapamıyoruz ama açık bir alan, boş alan bulduğumuzda hemen buralarını hizmet için değerlendiriyoruz. Mesela şimdi kadın sığınma evi yapmayı düşünüyoruz ama yine boş alanımız yerimiz yok. Boş yer bulunması durumunda hemen onu da hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Altyapı çalışmaları ile ilgili neler söylersiniz?

 En büyük sıkıntımız altyapı,1989 yılında döşenen kanalizasyonlar hala devam ediyor, ancak yetersiz kalıyorlar. Yağmur suyu giderleri yetersiz kalıyor, 1989'da yapılan altyapı yenilenmediği için yağmur yağdığında sıkıntı oluyor. Bu konuyla ilgili dilekçelerimizi verdik, ama herhangi bir gelişme olmadı.  En kısa zamanda hayata geçmesini bekliyoruz. Bunlar dışında başka bir sıkıntımız yok, merkezi bir yerdeyiz, iki tarafımızdan da tren geçiyor. Ayrıca yeni hastanenin oradan trenin bir durağı daha açılıyor ve bu durak bizim içinde büyük kolaylık sağlayacak.

Muhtarım seçimlere dört, dört buçuk ay gibi bir süre kaldı. Babanız rahmetlide bu mahallede muhtardı, ondan sonra siz muhtar oldunuz. Peki, Mart 2019’da yapılacak olan seçimlerde tekrar aday mısınız?

 Kısmetse devam edeceğiz, vatandaş bizi bırakmıyor, bizde vatandaşı bırakamıyoruz. Öyle işte el ele kol kola geleceğe emin adımlarla yürüyoruz, samimi bir ortam var sonuçta. Uzun yıllardan beri burada muhtarlık yapıyorum, herkesi tanıyorum herkesle güzel bir iletişimim var ben istediğim yere gidip çayımı, kahvemi içebiliyorum. Allah razı olsun hepsinden.

Sayın muhtarım röportajımızın da yavaş yavaş sonuna gelmiş bulunmaktayız, son olarak mahalle halkına, sakinlerine neler söylemek istersiniz?Ne tür mesajlar vermek isterseniz?

 Söylemeyi unuttum 300 kişiye hizmet verebilen eski camiyi 2015 yılında yıkarak, yerine 3000 kişiye hizmet veren camimizi yaptırarak 2017 Ramazan ayında, tekrardan hizmete açtık.  Değerli hayırsever iş adamı Cemal Karakuş’un yardımları ve Nilüfer Belediyemizin destekleri neticesinde bu güzel eseri ortaya çıkarmış durumdayız.  

 Son olarak mahalle sakinlerimize söylemek istediklerime gelince;7 /24- sabah 9, akşam 5 buradayım. Bütün halkımıza bütün Karaman Mahallesi sakinlerine selamlarımı iletmek istiyorum.  Mustafa Bozbey Başkanımızla aramız çok iyi, her aradığımızda, her gittiğimizde bizi kırmıyorlar ne istersek yerine getiriyorlar. İstediğimiz her an her dakika görüşebiliyoruz, bunda tabii ki bizim uzun yıllardır hizmet etmiş olmamızın da önemi büyük. Nilüfer Belediyemizle çok güzel bir şekilde koordineli çalışmaktayız.

 Son olarak Büyükşehir’den istediğimiz bir şey olduğunu söylemek istiyorum Büyükşehir’e Alinur Aktaş gelince iptal olan Karaman Mahallesi'nden Hürriyet’e geçişi sağlayan Köprülü kavşak projesinin de bir an evvel hayata geçmesini bekliyoruz.  Bu iptal olan projenin mahallemiz açısından çok önemli olduğunu buradan belirtmek istiyoruz,   bu projenin tekrar hayata geçmesi için imza topladık ve bundan netice almayı planlıyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Karaman Mahallesi sakinleri ile arasında güzel bir bağ kurmuş olan değerli muhtarımız Sami Gürbüz’e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve seçimlerde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.