Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAFİZE DENİZ İLE YENİBAĞLAR MAHALLESİ ÇOK DAHA GÜZEL...

Bursa’mızın en çalışkan ve başarılı muhtarlarından olan Yenibağlar Mahallemizin Hanımefendi Muhtarı Sayın Hafize DENİZ ile güzel, keyifli ve detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAFİZE DENİZ İLE YENİBAĞLAR MAHALLESİ ÇOK DAHA GÜZEL...
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında mahallenize muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Röportajımıza başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bulgaristan doğumluyum, 1989 göçmeniyim. Tabii ki o günleri hatırladıkça bugünümüze Allah'ımıza şükür ediyoruz. Biz geldiğimizde çok zorluklar gördük, İlk olarak akrabalarımızın yanında misafir olarak kaldık, çok kötü günlerimiz geçti. Ben Bulgaristan'da Lise Tekstil mezunuyum.  Bulgaristan'da bir kreşte alım-satım müdürü olarak çalışmıştım. Türkiye'ye geldiğimizde Ali Osman Sönmez ASF’ye iş başvurusu yaptım. O zaman Allah rahmet eylesin Ali Osman Sönmez Bey tüm Tekstil mezunlarını işe alacağız demişti ve böylelikle işe girerek 5 yıl ASF’de çalıştım. O dönemde yanlış işleri ve haksızlıkları çevremde gördüğümden polis olmak istiyordum, ama eşim polis olmamı istemedi. Sonrasında Türkiye'de hangi mesleklerden daha iyi kazanç elde edebileceğimi düşünerek bayan kuaförlüğü üzerine ilgim arttı ve kendi kendimi yetiştirdim. 1998 yılında yavaş yavaş kendi başıma Kuaför olarak çalıştıktan sonra 2000 yılında kendi dükkânımı açtım. 2014 yılına kadar bu şekilde devam ettim. 2014 seçimlerinde muhtar olma fikri başlarda hiç aklımda yoktu, sonuç itibariyle muhtarlık gönül işi, kesinlikle para kazanma işi değil, hizmet kutsaldır insanlara hizmet etmek çok kutsal bir görevdir, gecesini gündüzünü muhtarın halkı için mahallesi için adaması gerektiğine inanıyorum. Hiç aklımdan geçmemesine rağmen, diğer bir adayım sen buradan oy çıkamazsın demesiyle bende muhtarlığa aday olmayı düşünmeye başladım. Sonrasında o dönem işyerimize yani kuaförümüze gelen müşterilerimizle bir nabız yoklaması neticesinde, muhtar adayı olma kararı aldım. Sonuçta gece gündüz çalışıyordum ve iki çocuğuma bakmak zorundaydım. 2014 seçimlerinde benimle birlikte 7 aday vardı, en yakın adaya büyük fark atarak rahat bir şekilde mahallemizin yeni muhtarı olmuş oldum.

Peki, muhtarım dört buçuk yıldan beri Yenibağlar Mahallesi'nde neler değişti? Bunlarla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

 Mahallemizin ihtiyacı olan Terminal -Uludağ Üniversitesi otobüsleri ile ilgili yoğun çalışma yaptık, buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a, Burulaş Genel Müdürü Kürşat Bey’e teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Her seferinde bizleri çok güzel bir şekilde karşılıyorlar çok güzel dinliyorlar. B-13 otobüs hattı ile ilgili sıkıntımız vardı. Allah razı olsun bu sıkıntıyı çözdük. B-13 önceden bir saat aksamalı geliyordu. Bu mahallede her zaman söylüyorum, neye ihtiyaç varsa benim de ihtiyacım var demektir. Bu mahallenin otobüsle sıkıntısı varsa benim de sıkıntım var demektir. Sonuç itibariyle ben de bu mahalledeki sıkıntıları yaşıyorum. Uludağ Üniversitesi’nde mahallemizden birçok kemoterapi tedavisi gören hasta olduğu için oraya da bir hat sözü verdi yöneticilerimiz İnşallah o da sağlanacak.

 Mahallemizde maddi durumları iyi olmayan ailelere maddi yardım sağlandı. Bu bağlamda ihtiyaç sahibi olan kişilerle yardım etmeyi seven yardımsever kişileri buluşturduk. Bunun yanı sıra hastaların hastaneye ulaşımı ile ilgili çalışmalarımız sürmekte bu konuyla ilgili elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Bunun yanı sıra kan ihtiyacı olan 2-3 hastamıza da yardımcı olduk.  Mübarek 3 aylarda mahallemizin birlik beraberliği için mevlüt okutacağız dedik ve bu üç aylara kadar okuttuk, aşure ayında aşurelerimizi dağıttık.

 Mahallemize hiç hava alınacak yer, park olmadığından ilk muhtar olduğumda, muhtarlık çevresi harabelik gibi bir yerdi. Buraya Başkanımız Mustafa Dündar bizi ziyarete geldiğinde buranın güzel bir park alanı olması ile ilgili onlardan rica ettik, onun da yanında bulunan kadrosuna hemen direktifler vererek çevre düzenlemesi gerçekleştirildi ve bu da mahallemize çok yakıştı. Ayrıca güzel parkımıza çeşmemiz de çok yakıştı gelen giden herkes su içiyor, herkes dua ediyor.

 Sağlık Ocağının yanındaki parka UEDAŞ Osmangazi Belediyemizin izin vermediği halde kenarına kocaman bir trafo yerleştirdi.  Çocuk parkımıza yapılmış olan bu Trafonun kaldırılması için birçok girişimde bulunduk. UEDAŞ yetkilisi müdürleri aradım bir an önce gelin burayı düzenleyin diye söyledim. Çünkü bu parkı bu hale getiren onlardı, teller açık bir şekilde ortadaydı ve büyük tehlike arz ediyordu. Mutlaka bu durumu düzeltin dedim. Bu hal olmazsa fotoları Sayın Cumhurbaşkanımıza göndereceğim dedim. Çünkü benim için oraya gelen çocuklar çok kıymetli onlara olabilecek herhangi bir tehlike beni de çok büyük vebal altına alacaktır ve böyle girişimler neticesinde o trafoyu oradan kaldırdık ama parkımızın durumu felaket duruma gelmişti. Bunun yanı sıra o parkımızın yumuşak zemin kauçuk ve çocuklarımızın sinir uçlarının gelişimi ile ilgili kum dökmeyi düşünüyorduk, bu trafo sıkıntısı nedeniyle büyük sorun yaşadık. Parkın yenilenmesi ile ilgili büyük uğraşlar verdiğimi buradan belirtmek istiyorum. Mahallemizde uyuşturucu ve sentetik uyuşturucu kullanımı çok yüksekti, bu konularla ilgili mahallemizdeki çocukların eğitimi ile ilgili birçok çalışma yürüttük, onları konuk ederek ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık, onlara muhtarlığımız da çay, kahve, yemek ikramında bulunduk. İlerleyen süreçte beni yolda gördüklerinde birçok kereler teşekkürlerini ilettiler. Devletin şefkatli elini, ana muhtar elini onlara uzatmış olduk. Halk eğitimden mahallemizde belediye hizmet binası olmadığından dikiş, el sanatları ile ilgili dersler istedik. Ama onlar bizden bina istediler, bizim sonuçta binamız olmadığından bunu yerine getiremedik, şu an belediyeden yer bulmak için uğraşıyorum.  Büyükşehir Belediyemizin ve Osmangazi Belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu kültür gezilerini halkımızla buluşturduk. Okul giriş çıkışlarında polis talebinde bulunduk ve bunlarda hayata geçti, sivil polislerimiz, okulların girişlerinde gerekli önlemleri almaktalar. Ayrıca, bizim burada genelde hep tarla tapusu olduğundan, İmar affı gelmiş olmasından dolayı “şuulandırmaya”  başlamadık imar affının da gelmiş olması tabii bizimde işimize yaramış oldu.

Muhtarım şimdi de isterseniz yapmış olduğunuz işlerle ilgili bilgilerinizi alalım?

 Mahallemiz çöplükle sınır olduğundan yani burnumuzun dibinde olduğundan ilaveten foseptik çukurunun da olmasından dolayı alt tarafta çöplüğün yanında yaşayan vatandaşlarımız maalesef bu yönden çok şanssızlardı ve çöplükten gelen koku ve sinekler o bölgeleri etkilemekteydi. İlk muhtar olduğumda oraya mahallemizin foseptik çukuruna giderek incelemelerde bulundum, fotoğraflar çektim. O dönemde foseptik pompaları da çalışmıyordu ve tamamen taşmış durumdaydı. Bu pis koku bütün mahalleye sirayet ediyordu, insanlar evlerine misafir getirmek istemiyorlardı bu koku dolayısıyla. Ben de o dönemde ne yapabileceğimi düşünerek direk BUSKİ Kanalizasyon İdaresine giderek çekmiş olduğum fotoları, videoları onlara gösterdim, onlar da bu durumdan haberdar olmadıklarını söylediler. Sonrasında Allah'a çok şükür görevliler geldiler ve sıkıntımızı çözdüler. Şimdiki Genel müdürümüze özellikle buradan selamlarımı etmek istiyorum Güngör Bey'e ve diğer bütün müdürlerimize buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum, bu foseptik sıkıntısından bizleri kurtarmış oldukları için…

 Bizim mahallemizde yüksek gerilim sıkıntıları yüzünden geçmiş dönemlerde 5 kişi ölmüş 2 kişide yaralanmış sakat kalmıştı, bu durum mahalle sakinleri için büyük sıkıntı yaşatmaktaydı. Tabii UEDAŞ’tan elemanlar geldiğinde onlara ben elektrikten anlamamış olmama rağmen bu sıkıntıyı bir an evvel ivedilikle sona erdirme talebinde bulundum. Lodoslu havalarda bu sorun daha da büyük bir hal alıyordu. Büyük uğraşlar neticesinde mahallemizden geçen bu yüksek gerilim hatlarını yer altına aldık. Bu sıkıntıyı da sona erdirmiş olduk. Hatta o zamanki UEDAŞ yetkilileri bana yüksek gerilimi yerin altına aldırmış bir muhtar olarak, bana Mahalle halkının çok şanslı olduğunu söylemişlerdi. Mahallemiz yokuş olduğundan evlere çok su geliyordu, en acil sokaklar hangileriyse söyledim, sağ olsunlar yaptılar. Ayrıca Gençler bana gelerek bizim için ne yapacağımı sordular. Ben de onlara bir spor alanı vaadinde bulundum. Kötü alışkanlıklardan uzak durarak enerjinizi atacağınız spor yapacağınız bir spor alanı yaptıracağım dedim ama maalesef bunu hayata geçiremedim yeri hazır, projesi hazır, olmuş olmasına rağmen halen daha spor alanı hizmet vermeye başlamadı. Gerçi 2019 yılı programına alındığı ile ilgili söz verildi, ilk işimiz yeni yılda burasının inşaatına başlamaktır dendiğini de hatırlatmak isterim. Gençlerimiz tabii ki vermiş olduğum bu sözü takip ediyorlar beni her gördüklerinde sıkıştırıyorlar. Bu spor alanımızın ivedilikle hayata geçmesi lazım çocuklarımızın geleceği açısından diye düşünüyorum.

 Sağlık ocağımız bizim aslında mahalle olarak var, hatta 4 doktorumuz var olmasına rağmen, yetersiz kalmakta çok küçük odalarda hizmet vermekteler. Hele o hemşerilerimizin hizmet verdiği alan çok küçük, havasız. Ben hemşire hanımları, doktorlarımızı ziyarete gitmeye sıkılıyorum. Ben buradan büyüklerime seslenmek istiyorum, mahallemizde Osmangazi Belediyesi'ne ait 615 metrekarelik bir alan mevcut,  orada yeni sağlık ocağımızın inşa edilmesini bekliyoruz.  Bir gidip şimdiki binayı görmüş olsanız içiniz acır. Mahallemizde bunu özellikle en sona bırakmıştım çöplük tarafında 13 sokağımızda doğalgazımız yok, çevrelerinde, yanlarına kadar doğalgaz olmasına rağmen maalesef bu 13 mahalleye doğalgaz bağlatamıyorum. Su ve elektriğimiz olmasına rağmen doğalgazın olmaması tabii mahallemizde mağduriyet yaşatmaktadır. Geçenlerde gittik 1500 ölçekten buraları çıkartmış olmamıza rağmen hala bir cevap yok. Bir an evvel ivedilikle bu sıkıntının sona ermesini bekliyoruz. Bizim mahallemiz temizliği ile olsun güzelliğine olsun çevresiyle olsun Bursa’mızın öne çıkan mahallelerinden biridir. İnşallah 2. dönemi kazanırsak bütün bu projeleri de hayata geçirmek için elimizden gelen, her şeyi yapmaya çalışacağım buradan Yenibağlar Mahallesi sakinlerine sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Bursa’mızın en başarılı ve çalışkan muhtarlarından olan Yenibağlar Mahallesi Muhtarı Sayın Hafize Deniz’e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.