Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜZELLİĞE DAİR HERŞEY

Uzun yıllar sektöründe güzel çalışmalara imza attıktan sonra 1 sene önce açmış olduğu "Burcu Tokuş Saç ve Türban Tasarımı" adlı iş yerinde de güzel hizmetler sunan İş yeri sahibi Sayın Burcu Tokuş ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜZELLİĞE DAİR HERŞEY

Öncelikle Burcu Hanım sizi tanıyabilir miyiz ?  Sonrasında ise Burcu Tokuş Saç ve Türban Tasarımı adlı işyerinizin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.?
Elbette, memnuniyetle. 1986 yılında Sivas'ta doğdum, yaklaşık 18 yıldır bu işi yapmaktayım, 16 yıldır da Bursa'da yaşıyorum. Biri kız biri erkek olmak üzere ikizlerimin  annesiyim. Uzun yıllar çeşitli işyerlerinde çalıştıktan sonra 2017 yılının başında edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden Burcu Tokuş Saç ve Türban Tasarımı adı altında işyerimi açtım ve 1 yıldır tamamı bayan personellerimiz ile Bursalı bayanlara hizmet vermekteyiz.
Peki bizlere yapmış olduğunuz uygulama ve çalışmalarla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Türban ve Saç tasarımları, makyaj uygulamaları ve kişiye özel tasarım çalışmaları yapmaktayız.Haberimizin  manşetinde de kullanmış olduğumuz gibi güzelliğe dair her türlü hizmeti vermekteyiz.
Bursalı bayanlar tarafından yoğunlukla tercih ediliyor olmanızı nelere bağlıyorsunuz?
Aynı zamanda  trikoloji uzmanıyım, renk koçluğu yapıyorum ve Türkiye genelinde Kuaför ve berber meslektaşlarımıza trikoloji üzerine eğitimler veriyorum. Tercih edilme nedenlerimiz de bu eğitimleri vermiş olmamızın etkisi olduğu gibi yaptığımız işlemlerin kalitesi ile de dilden dile dolaştığından tercih eden  bayan sayımız  her geçen gün artmaktadır.
Bulunmuş olduğunuz sektörde çeşitli sektörler de karşılaştığımız sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?
Elbette her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde  de bazı sıkıntılar yaşana bilmektedir. Kayıt dışı hizmet verenler ve  fiyat rekabetini abartanlar sektörde büyük sıkıntılara yol açmakta ve haksız rekabete neden olmaktalar. Bu tür sıkıntılarla karşılaşıldığını  söylemek istiyorum.
Peki bu meslek üzerine yoğunlaşmış olmasaydınız hayalinizdeki meslek hangisiydi?
Polis olmayı çok istiyordum. Aynı zamanda  kuaförlükte çocukluktan beri hep hayalimde olan bir meslek dalıydı ve bu mesleğe girmiş olmamdan dolayı da gayet memnun olduğumu söylemek istiyorum.
Burcu Tokuş Saç ve Türban Tasarımı'n  gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?
İlerleyen süreçte Bursa'da yine tamamının kalifiye, işini bilen bayan  personeller tarafından hizmet verilen  bir Kuaför AVM açmayı düşünüyorum. Bayanlarımızın işyerimize geldiklerinde tepeden tırnağa her türlü hizmeti bulabilecekleri ,Konforlu  bir iş yeri açmayı hayal ediyorum. Böylelikle daha üst segmentlere de hitap etmeyi  hedeflediğimizi  söylemek isterim.
Genel olarak Bursa'da hangi  kesimleri hitap etmektesiniz?
Bursa'nın daha çok muhafazakar kesimlerine hitap ediyoruz, yaş aralıkları olarak da  genel manada orta yaş ve gençlere hitap ettiğimizi  söyleyebilirim. Daha çok modayı yakından takip eden, seçici    bayanlar olduklarını da eklemek isterim. .
Burcu Hanım bilindiği üzere  son yıllarda işsizlik oranları bayağı bir yüksek, gençler üzerindeki işsizlik oranları ise genel oranların neredeyse 2 katı. Siz de genç başarılı bir bayan girişimci olarak bu manada genç bayanlara neler önerirsiniz ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz.
İşsizliğin büyük bir sorun olduğu muhakkak, fakat  işsizlik ile birlikte çalışan aradığımızda nitelikli personel  bulamıyoruz. Mesleğimizde ise maalesef çırak yetişmiyor ve ileriki süreçte kuaförlük mesleğinin  ne olacağı ile ilgili kafamda bir çok soru işareti olduğunu da söyleyebilirim.
Burcu Hanım bütün konulara  değinmeye  çalıştık röportajımızın sonuna da yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak Bursa'da yaşayan bayanlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz
Bursa'da ki bayanlarımızın özellikle tercih edeceği tamamen bayan personellerin hizmet verdiği ,profesyonel manada çalışmalar yürüten  bizim gibi iş yeri çok az. Kalifiye yetişmiş kadromuzla hizmet verdiğimizi   ve bütün bayanlarımızı işyerimize beklediğimizi buradan defaatle söylemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.
Saç ve Türban tasarımı uygulamalarıyla Bursa'da adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Burcu Tokuş Saç ve Türban Tasarımı'nın  kurucusu ve sahibi Sayın Burcu Tokuş'a  bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz. Yaz öncesi, düğün sezonu öncesi bende güzel uygulamalar sergileyen bu müstesna işletmeyi  Bursa'daki bütün Bayanlarımıza şiddetle önermek istiyorum .
İletişim Bilgileri:
Hüdavendigar Mahallesi,
Değirmen Sokak    Birtane Apartmanı
C Blok        Kat: 1 No:1
Telefon: 0 224 408 47 38
GSM: 0 531 367 20 69
www.burcutokus .com
Facebook: Burcu Tokuş Saç ve Türban Tasarım
Instagram: burcu_ tokus
Osmangazi/ Bursa

Haber ve Fotograf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.