Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜVENLE GÜLMEK VE GÜLÜMSETMEK İÇİN ...

Delta Klinik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin kurucusu Diş Hekimi Hanımefendi Sayın Tuğçe Aslan ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜVENLE GÜLMEK VE GÜLÜMSETMEK İÇİN ...

Öncelikle Tuğçe hanım sizi tanıyabilir miyiz ?

   ----1992 yılında Niğde'de doğdum. Kayseri,  Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldum ve sonrasında Bursa'ya geldim.  Bursa'da birkaç kurum ve kuruluş bünyesinde çalışmalarım esnasında  gerek  endikasyon olarak ,  gerek hasta memnuniyeti açısından bilgi , donanım ve teknolojik gelişmeleri takip eden öncü kuruluş olmak amacıyla Kliniğimizi  faaliyete geçirdik. Delta Klinik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak Davutdede  Mahallesi, Conk  Sokak'ta dört aydır hizmet vermekteyiz .  Ayrıca buradaki kliniğimize ilave  olarak Panayır Mahallesi'nde bir buçuk, iki ay içerisinde ikinci bir şubemizi açacağınızı  buradan bütün halkımıza müjdelemek izliyorum.

Peki Tuğçe Hanım bizlere yapmış olduğunuz tedavi yöntemleri ve uygulamalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Tabii.  A'dan Z'ye bütün diş ile alakalı her türlü tedavi ve uygulamaları yapabilmekteyiz. Yapmış olduğumuz tedavi uygulamalarını  sıralayacak olursam;

  İmplant Tedavisi:

İmplant , eksik diş veya dişlerin fonksiyon ve estetiğini geri kazandırmak için çene kemiğine yerleştirilen titanyum bir silindirdir.

   Lazer Beyazlatma:

Dişlerin var olan renkleri bir kaç ton açılarak daha estetik ve daha beyaz bir gülüş kazandırılması işlemidir.

   Estetik Porselenler:

Gülüş tasarımında kullanılan estetiği tamamlayan zilkonyum,  laminate ,e- max  porselenlerdir.

   Gülüş Tasarımı:

Detaylı estetik analizleri kapsayan, gülüş şeklinin değerlendirilmesidir.

   CAD CAM:

Diş hekimliğinde uygulanan porselenler dijital teknolojiden yararlanılarak uygulanması işlemidir.

    Ortodonti:

Çenede ve dişlerde var olan bozuklukların diş teli yardımı ile düzeltilmesi işlemidir.

   Cerrahi Diş Çekimi:

   Gömülü dişler ve 20 yaş dişleri gibi zorlu diş çekimlerinin uygulanması işlemidir.

    Kanal Tedavisi:

   Derin çürük nedeniyle dişin sinir dokusunun etkilenmesi sonucu uygulanan tedavidir.

    Dolgu:

   Hijyen eksikliği,  çapraşıklık gibi sebeplerle dişlerde oluşan çürük dokusunun uzaklaştırılarak uyumlu materyallerle dişin restore edilmesidir.

    Diş Eti Hastalıkları:

   Plak diş taşı gibi nedenlerle diş etlerinde oluşan rahatsızlıkların giderilmesidir.

    Bruksizm:

  Yorgunluk gibi psikolojik sebeplerle genellikle geceleri oluşan diş sıkma,  gıcırdatma rahatsızlığıdır.

    Ağız Kokusu:

   Çürük diş eti hastalıkları veya ağız içi enfeksiyonlar sebebiyle oluşan durumdur.

    Kist Operasyonu:

   Genellikle diş kaynaklı kemikte oluşan lezyonlardır. Cerrahi olarak alınmalıdır.

   Sinüs Lifting:

   Yeterli kemik mesafesi olmayan hastalarda kemik yükseltmek amacıyla uygulanan işlemdir.

    Bonding:

   Dişler arasında var olan boşlukların kompozit ile restore edilmesidir.

            Saymış olduğum uygulamalar başta olmak üzere her türlü çürük tedavisi, diş uygulamalarında  halkımıza en iyi hizmeti verme çabasındayız.

Peki Tuğçe Hanım üniversite sürecinde olsun sonraki süreçlerde olsun kendinize "rol model" olarak aldığınız, "örnek" olarak gördüğünüz hocalarınız var mıydı?

Tabii Elbette birçok hocamız oldu. Kendime örnek aldığım  Erdem Kılıç, Alper Alkan sonra Soley Arslan hepsi çok başarılı hekimler ve benim de meslek hayatında daima örnek almış olduğum hocalarımdan bir kaçıdır.

Peki lise sürecinde  olan öğrencilere" Diş Hekimliği"ni önerir misiniz?

Tabii ki tavsiye ederim, kesinlikle çok zor bir süreç üniversite eğitimi çok zor meşakkatli bir süreç. Çocukluktan bir anda üniversite ortamına girmek ,dersler, ağır eğitimler çok ağır tabii .İlk etapta bunu kaldıramıyorsunuz ama ben gittiğimde her şey mezun olduğumda iyi olacak diye kendimi hep motive ettim. Çok zorlu bir süreç meslek olarak da beni gerçekten çok çok tahmin etti. Bu kadarını  ben hayal edemiyordum. Mutlaka gençlerin başlangıçta ortaya koymuş oldukları ideallerine  ulaşabilmek için çalışmalarının çok önemli olduğuna inanıyorum  .İdeali  olmayan kişilerin, gençlerin  bu tür mesleklere girmeleri çok zor, başarılı olma oranları düşük olduğuna inanıyorum. İdeali olan, amacı olan ve başarabilecek  azmi olan öğrencilere kesinlikle   önermek isterim.

Peki yoğun bir süreç hem Davutdede'de  ki kliniğiniz, hem de birkaç ay sonra 2. şubenizde açılıyor, Tuğçe Hanım işinizden  arta kalan zamanlarınız da neler yapıyorsunuz.?

Gerçekten yoğun bir çalışma temposundayım, işimden arta kalan zamanlarımda bilhassa doğa ile baş başa kalmayı,  bunun yanı sıra tiyatro ve sinemayı takip etmeye çalışıyorum. Elimden geldiğince boş zamanlarımı  kendime ayırmaya çalışıyorum.

Gördüğüm kadarıyla  kendinize koymuş olduğunuz hedefler doğrultusunda  kliniğinizi  açmışsınız. Peki bundan sonraki süreçlerde Tuğçe Aslan'ın hedefleri neler olabilir?

Mümkün olduğu kadar çok insana ulaşıp o insanlara en doğru tedavileri sunabilmeyi hedefliyorum sadece buradaki konumumla değil birkaç yerde insanlara ulaşmayı hedefliyorum. Çünkü gerçekten buraya gelen hastalarda da görüyorum yanlış tedavi uygulamaları yapılmış olabiliyor bu yanlış tedavilerle insanlarımız maalesef üzülüyorlar. Biz de burada onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hasar almış yanlış tedavilere maruz kalmış hastaların  kliniğimize gelme oranları çok yüksek. Ben buradan halkımıza gitmiş oldukları kliniklere , mutlaka öncesinde araştırma yapmalarını tavsiye etmek istiyorum. Gitmeden önce  nereye gidecekleri ile ilgili internetten olsun diğer mecralardan olsun bilgi almalarını ondan sonra gidip tedavi sürecine başlamalarını önermek istiyorum. Bu durum onların sağlığı açısından gerçekten çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak  istiyorum. Çünkü bu tür yanlış uygulamalar neticesinde hastaların psikolojik olarak da yıprandığını düşünüyorum , mutlaka gitmeden önce  yapacakları ufak tefek araştırmaların onların sağlıkları Ağız ve Diş sağlıkları açısından çok önemli olduğunu eklemek  istiyorum.

Delta Klinik olarak vatandaşlarımıza neler vaat ediyorsunuz?

  ---- Bir kere şunu söylemek istiyorum. Biz birazcık hastalarla  resmiyetten ziyade biraz daha samimi ortam içerisinde olmayı amaçlıyoruz. Çünkü hasta  kendi içerisindeki sıkıntıları dile getiremediği zaman biz onlara en doğru tedaviyi  sunamıyor veya aklından geçenleri rahatlıkla söyleyemediği zaman biz hastalara gerçekten ulaşmış olamıyoruz. O yüzden mümkün olduğunca sıcak bir ortamda olması ve tabii ki yine bey, hanım çerçevesinde ama birazcık aramızda enerji  oluşturmaya çalışıyoruz. Buraya geldiklerinde resmiyetten ziyade, karşılarında  samimi bir doktor  bulmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak neler eklemek istersiniz?

İnsanlarımız kliniğimiz  özel olduğu için genel olarak maliyetli olabileceğini düşünüyorlar. Devlet hastanelerine, gitmeyi öncelikle düşünüyorlar . Fakat Devlet Hastanelerinde, Diş Hastanelerinde oradaki arkadaşların yoğun iş temposundan dolayı tabi istenilen düzeyde olamaya biliyorlar çünkü işte oranın şartları o şekilde. Bizler burada Delta Klinik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak en yüksek kalitedeki  teknolojik aletlerimizle elimizden geldiğince insanlarımızın sıkıntılarına  çare bulmaya çalışıyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

Davutdede Metro İstasyonunun hemen yakınında olması dolayısıyla ulaşım açısından da gayet elverişli olan bunun yanı sıra yeni teknolojik yapılanmasıyla insanlarımıza en iyi tedavi olanakları sunan "Delta Klinik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi" nin kurucusu Diş Hekimi Hanımefendi Sayın Tuğçe Aslan'a  bizlerde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak özverili çalışmalarının devamında    ve gelecek hedeflerine ulaşmasında  başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Davutdede  Mahallesi

Conk  Sokak      No:24   Kat: 1-2

Telefon : 0 224 249 50 00

Yıldırım / Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.