Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜVENİN SİMGESİ, HİZMETİN KALİTESİ..

Güzel bir görev bölümü neticesinde işletmelerine kurumsal kimlik kazandırarak çalışmalar yürütmekte olan İNESİ Emlak Gayrimenkul’ün işletme ortaklarından Özcan Kuyucu, Recep Altınel, Sabri Tezcan ve Necati Arabacı ile güzel, keyifli bir toplu röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜVENİN SİMGESİ, HİZMETİN KALİTESİ..

------Öncelikle görevlerimizden bahsetmek isterim. Ben  ve Recep Altınel  genel olarak yatırımlık araziler, villa, fabrika arazileri üzerine, Sabri Tezcan Özlüce içerisindeki  daire araştırma  çalışmaları, Necati Arabacı ise tarla arazileri üzerine çalışmalar yürütmektedir. İnesi  Emlak Gayrimenkul olarak  bölgemizin dışına  çıkmıyoruz. Doğanköy, Yolçatı  , Özlüce, Yüzüncü Yıl Mahallesi, Siteler Bölgesi, 23 Nisan bölgesinde Nilüfer'in bu kısımlarında çalışıyoruz. Yatırımlık arazilerimizi de bu kısımlarda bulmaya çalışıyoruz. Çünkü Özlüce’nin  hemen dibinde Eğitim Vadisi projesi kapsamında 17 okul yapılmakta bu okulların 3’ü  bitmiş durumda. Bunun yanı sıra Doğanköy  ile Yolçatı arasında kalan bölümde çok büyük bir şehir hastanesi projesi var. Bu hastanede her 8 saatlik dilimde 2000 kişinin çalışacağını düşündüğümüzde  ve bunların ailelerinin de  devreye girmesi durumunda bu bölgelerde çok büyük ihtiyaçlara gereksinim duyulacağı muhakkaktır.

      Biz şu anda burada imar bekliyoruz. Aşırı talep yüzünden bitmiş okullar bu sene faaliyete geçecek bu bile bizim buraları  hareketlendirdi. Kiralık evler ile ilgili sıkıntılar mevcut.


 

Peki Yatırım olarak vatandaşlarımıza , halkımıza nereleri tavsiye edersiniz?

  ---- Öncelikle Özlüce’deki imara açılmayan yerleri ,bizim tahminlerimize göre hastaneye giden alternatif yol imara açılmayan bölgeden geçecek. Üniversitedeki son hattan şehir Hastanesi'ne bir kol bağlanacağı söyleniliyor. Özlüce , Yolçatı ve Doğanköy şu anda yatırım konusunda özellikle uğraştığımız bölgeler ve para kazanılacağını ,değerleneceğine inandığımız bölgeler. Ellerinde imkanı olan yatırımlık  arazi arayanlara   kesinlikle bu bölgeleri tavsiye etmek isteriz.

  Biz  kesinlikle diğer arkadaşlar gibi hayal satmıyoruz. Karacabey'de , Susurluk'ta şu olacak bu olacak demiyoruz .Cak , cuk demiyoruz .  İşte Şehir Hastanesi burada, Eğitim vadisi burada, buranın etrafına yatırım yapılırsa kazanılacağını söylemek istiyoruz. Eğitim vadisi olsun Şehir Hastanesi olsun gerçekten devasa büyük projeler binlerce on binlerce insanı bu bölgeye çekecek bu projelerin  etrafında yaşanacak alanlara , sosyal alanlara, konut alanlarına vesaire daha bir çok ihtiyaç var. Bununla   birlikte buraların çok daha fazla  değer kazanacağına  inanıyoruz .  Burada çalışacak personellerin de ikamet edeceği konutlar  olsun bu hastane ve eğitim Vadisi'nin gidip gelinecek  bağlantı yolları olsun ,otopark ,Avm  konuları olsun gerçekten buraların çehresinin  değişeceğini tahmin ediyoruz ve burada yatırım yapmaları konusunda müsait olan insanlarımıza önermek istiyoruz.

  Doğanköy ,  Özlüce  ve Uludağ üniversitesi tarafından mutlaka yeni bağlantı yollarının açılması gerekmekte.  Çünkü mevcut yollar kesinlikle şu an itibariyle dahi yetersiz. Bu bölgede tarım bitti, mutlaka bu bölgelerin  imara açılması lazım. Çünkü çok büyük bir ihtiyaç var . Kayapa’daki ,Hasanağa’daki tarım arazilerini  açacaklarına  buradaki tarımın yapılmadığı bölgelerin açılmasının  çok daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.


 

Peki sektörde sıkıntılar yaşanıyor mu? Genel manada Emlak sektöründenbir çok şikayet almaktayız.?

  ----Biz ayakçılardan çok şikayetçiyiz, hiçbir kaydı olmayan piyasayı allak bullak eden kayıtsız,  karını üstüne kat kat koyarak   kazanç elde eden ayakçı tabir edilen emlakçılar gerçekten piyasada büyük sorun  yaratmaktadır . Tabii yapmış oldukları bu sıkıntılar piyasayı allak bullak ettiği gibi genel manada emlak sektörüne  ve bizim işlerimize de büyük darbe vurmaktadır.


 

       Bunun yanı sıra sektörde kendi kendine keyfi fiyat yükseltme çalışmaları da  piyasanın işleyişi bakımından büyük sıkıntılar yaşatmakta, bunun yanı sıra başka başka uzak muhitlerden gelerek buralarda çalışma yapan  meslektaşlar da tabi hem bölgeyi bilmediklerinden hem bölgenin şartlarını bilmediklerinden  türlü  sıkıntılar  yaşanmakta. Biz genel manada bulunmuş olduğumuz  bu çevrenin  dışarısına pek çıkma taraftarı değiliz ama tabi bu bölgedeki yapılabilecek her türlü yatırımlarla ilgili  portföyümüz çok geniş. Piyasada fiyat yükseltme manipülasyonları da sıklıkla gördüğümüz konular. Bu da tabii bizleri bazı durumlarda alıcı ile satıcı arasında bırakıyor, bu tür çalışmalarda ayrıca mesleğimize de büyük darbe vuruyor.  Bizler buradan bütün meslektaşlarımıza bu konularda dikkat etmelerini kimsenin bu konularla ilgili zarar etmemesi ile ilgili net olmaları gerektiğini ayrıca belirtmek istiyoruz.  Bizler elimizden geldiğince bulunmuş olduğumuz bu bölgede  haber manşetinde de belirtmiş olduğumuz gibi “güvenin simgesi olmak”,” hizmetin en kalitelisini sunma”  amacındayız.

Emlakçılık güven esaslı bir meslek sizce en iyi müşteri ,alıcı emlakçı üçgeninasıl olmalı?

  --- Herkese açık olmak, alıcıya da satıcıya da  emlakçı olarak  açık olmak lazım şeffaf olmak lazım. Kesinlikle gizli kapaklı işlerin olmaması lazım. Satıcı sattığı fiyatı biliyorsa alıcı alacağı  fiyatı biliyorsa emlakçıda alacağı hizmet bedelini biliyorsa bir sıkıntı olmaz. Emlakçılıkta genel anlamda ticarette her zaman mutlaka dürüst olmak lazım dürüst olduktan sonra her şeyi düzenli bir şekilde işleyeceğini, bu durumda alıcının , satıcının  ve  emlakçının  mağdur olmayacağını söyleyebilirim.

     Üçlü algıda ,şöyle enteresan bir durum da var. Şimdi bir alışveriş yapılacağı için emlakçının hem alıcıyı, hem satıcıyı  çok iyi yönetebiliyor olması lazım .Çünkü bu durumda paraya kimin   ihtiyacı varsa o kaybeder  , aslında emlakçı o kaybı önleyen kişidir. Emlakçı satıcının paraya ihtiyacı olduğunu bilmesi durumunda,  emlakçı alıcıyı olumsuz yönde yönlendirmemesi  de gerekiyor. Ve her zaman dürüst bir şekilde alıcı, satıcı, emlakçı dengesinin sağlanması lazım.

   Bence öncelikle emlakçının para hırsının  olmaması lazım, bizim burada çok fazla para kazanma gibi bir lüksümüz yok.  5 yıl sonra kurumsal oluruz çok para kazanabiliriz ama ben bir sene çalışacağım Mercedes’e  bineceğim  derseniz bu olmaz.

   Şöyle biz dördümüz bir araya geldiğimizde işyerini açmaya karar verdiğimizde bizim ilk kuralımız şuydu ne kazanacağımızın  ötesinde dedik ki; her zaman dürüst olacağız insanlar olabilir müteahhit olabilir alıcı olur satıcı olur bizi  zarara sokabilecek insanlara karşı bile biz  her zaman dürüst olmayı yeğledik. Rövanş alma mücadelesine girmedik. Aslında   insanlara karşı dürüst davranarak öncelikle  güven kazanmak ,güven kazandıktan sonra zaten İlerleyen süreçte çok daha  güzel paralar kazanılır  diye düşündük. İnsanlar maalesef gösteriş peşindeler. Biz kesinlikle hiçbir zaman böyle durumlara tenezzül etmedik. 4 Arkadaş elimizden geldiğince güven esaslı herkesin kazanabileceği türden alışverişler çerçevesinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.




 

Peki İnesi ismi nereden geliyor?

   ---- İnesi Özlüce’nin eski ismi sonrasında değiştirilerek İnesi  gitmiş Özlüce ismi konulmuş.


 

  ----Şöyle söylemek istiyorum. Bizim amacımız hem alıcıya, hem satıcıya doğru mesafede durup her ikisine de eşit hizmet edip her ikisinin de bu alıştan ve satıştan karlı çıkmasını sağlamak. Bu bağlamda da bütün müşterilerimizin bilhassa bu bölgede yatırım yapmak isteyen müşterilerimizin 1. adresi olma çabasındayız.

   Bunun yanı sıra Özlüce’de çok az bir yer kaldı, artık bu bölgede imar çalışmasının yapılmasını bekliyor ve istiyoruz bahsetmiş olduğumuz hastane, Eğitim vadisi ,konut ihtiyacının gereksiniminin olduğu ortada bu projelerin bitmesi durumunda hazırlıksız yakalanmak ile karşı karşıyayız mutlaka bu projeler devam ederken bu konularla ilgili çalışmaların bir an önce yapılmasını beklemekteyiz. Nilüfer Bölgesi Özlüce Bölgesi gerçekten elit bir yer. Özlüce , Doğanköy  , Yolçatı da tarım bitti ,tarım arazileri bitti gibi , boş duruyor. İnsanlar Kayapa’ya  gitmiyor insanların arayışı  Özlüce bölgesinde ,Özlüce çevresinde . Diyerek sözlerini tamamladı.

     Kendi içlerinde gerçekleştirmiş oldukları görev bölümü sayesinde kurumsallaşma adına ilk adımları atmış olan İNESİ  Emlak Gayrimenkul’ ün değerli ortakları Recep Altınel ,Özcan Kuyucu, Sabri Tezcan ve Necati Arabacı’ ya bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.



 

İletişim Bilgileri:

Özlüce Mahallesi,

Park Sokak   No: 4

Telefon: 0 224 413 63 90

GSM:     0 544 794 00 16

               0 507 315 33 84

Nilüfer/ Bursa


 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM  

  


 

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.