Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜVENİLİR EĞİTİM ‘Özel Bursa Gelişim Okulları’

Özel Bursa Gelişim Okulları’nın amacı Öğrencilere Öz-Denetim becerisi kazandırmaktır.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜVENİLİR EĞİTİM ‘Özel Bursa Gelişim Okulları’

Özel Bursa Gelişim Okulları uyguladığı program ile 2016-2017 1. TEOG Sınavında Yıldırım ilçesinde 1. oldu. Özel Bursa Gelişim Okulları’nın amacımız daha çok öğrenciye ulaşıp ülkemize geleceğin akademik olarak başarılı, sağlıklı ve donanımlı bireyler yetiştirmek.

Neden Özel Bursa Gelişim Okulları?

Okulumuz, çağdaş eğitim kuramlarını benimseyen, 16 yıllık Eğitim-Öğretim tecrübesiyle, öğrenci odaklı ve aktif öğrenmeye dayalı  bir eğitim sisteminin öncülüğünde  güçlü bir öğretmen kadrosuyla  eğitim vermektedir. Öğretmenlerimizin rehberliğinde, her ders için uygun öğrenme ortamları yaratılarak, öğrencilerin derse aktif olarak katılımları, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini  sağlamaktayız. Özellikle öğrencilerimiz   sınıfların 10-16 kişilik olması nedeniyle, bireysel olarak öğretmenleriyle çok fazla çalışma imkanına sahiptirler.

Öğrencilerimize,  anadilini doğru ve güzel bir biçimde kullanma becerisi kazandırmanın yanı sıra, İngilizceyi sosyal ve akademik yaşamlarında etkin olarak kullanabilecek düzeyde öğretmek, öğrencilerin ilgi, yetenek, beceri ve bireysel özellikleri dikkate alınarak güçlü ve olumlu yönlerinin ortaya çıkarılmasına önem vermekteyiz.

Özel Bursa Gelişim Okulları olarak; eğitim felsefemizi  Tam Öğrenme Modeli  ile kavram, bilgi, beceri, tutum, davranış kriterleri üzerine kurup, bilgiyi depolamak yerine, öğrenme sorumluluğunu öğrencilerin üstlenmesine olanak tanımaktayız. Bunun için sorgulayan, araştıran, analitik düşünme becerisine sahip, karşılaştığı problemleri bu beceriyle kolayca çözebilen bireylerin yetişmesine  rehberlik etmekteyiz.

ÖZEL BURSA GELİŞİM OKULLARI’NDA EĞİTİM

Özel Bursa Gelişim Okullarında, okuyan öğrenciler daha fazla Psikolojik Danışma Rehberlik hizmetinden faydalanabiliyorlar:

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak karşılaştıkları güçlükleri sorun haline dönüşmeden çözebilen, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. 11- 16 yaş dönemi ergenlik dönemi olup öğrencilerin ‘Akıl Tutulması’ yaşadıkları bir dönemdir. Öğrencilerin yönlendirilmeye en çok ihtiyaç duydukları bu dönemde, öğrencilerimize Öz-Denetim becerisini kazandırmak gerekir. Çünkü bireylerin hayattaki başarı ya da başarısızlığını açıklayan en önemli değişken zeka değil, ailenin sosyal ya da ekonomik seviyesi de değil, öz-denetimdir.  Kendi duygu ve düşüncelerini daha iyi kontrol edip yönetebilen çocuklar akademik olarak başarılı, sağlıklı ve varlıklı bir yetişkin oluyorlar. Öğrencimize içinde bulunduğu gelişim dönemi hakkında bilgi ve beceri kazandırmak ve öğrencimize  sabretmeyi, beklemeyi, hak etmeyi öğretmeyi hedeflemektedir. Öğrenciyi iyi analiz ederek ders çalışma verimini arttırmak ve bir öğrencide hedef oluşturup bu doğrultuda hareket etmesini sağlamak, amacıyla okulumuzda her sınıfın rehberlik saati ve her hafta  rehberlik seminerleri verilmektedir. Aynı rehberlik ve seminerler velilerimize verilmektedir.

Özel Bursa Gelişim  Okullarında okuyan öğrencilerin bireysel ders çalışma zamanları daha fazladır: Okulumuzdaki öğrencinin; hafta içi gündüzleri okul, akşamları dershane etütü, hafta sonları ise dershanede yoğun programları olmayacaktır. Öğrenci, okulumuzda hafta içleri ”hem dershane hem okul” programını birlikte görecek, böylece bireysel ders çalışmaya daha fazla vakit ayıracaktır.

Özel Bursa Gelişim  Okullarında, okuyan öğrenciler daha fazla ders görmektedirler: Etüt sisteminde okul programı nedeniyle Etüt Merkezi öğrencilere haftalık 12-14 saat ders verebilmektedir. OKULUMUZDA ise TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler hafta içi günde 8 dersten haftalık toplam 40 saat ders göreceklerdir. Ayrıca dersten sonra öğrencilerin bireysel soru çözüm saatleri ve bire bir özel ders imkanları da olacaktır. Günde 3 dersten haftalık 15 saat ders görmektedirler. Yani Haftalık, 40+15=55 saat.

Özel Bursa Gelişim  Okullarında,  okuyan öğrenciler sınıf mevcudu daha az olan dersliklerde eğitim görmektedirler: SINAVA hazırlık eğitiminin, hafta sonlarında yoğunlaşması sebebiyle diğer kurumların sınıf mevcutları 20-28 kişi olmuştur. Okullarda ise sınıf mevcudu 30-45 kişi civarındadır. Özellikle bazı okullarda ise sınıf mevcudunun 55-60 kişi olduğu bilinmektedir.

OKULUMUZDA ise sınıf mevcutları 10-16 kişi olmaktadır. Böylece öğrenciler daha etkili ve daha iyi şartlarda ders dinleme imkanına sahiptirler. Özel Bursa Gelişim  Okullarında,  okuyan öğrenciler anlamadıkları her konuda gerekli desteği alırlar: Okullarda mevcut şartlardan dolayı öğrencilerin, yapamadıkları soruları veya anlayamadıkları konuları öğretmenlere danışması pek mümkün olamamaktadır. OKULUMUZDA, öğrenciler anlaşılamayan veya yapılamayan sorular için öğretmenleri ile rahat bir şekilde iletişime geçerek, bireysel soru çözüm saatlerine katılıp, gerektiğinde bire bir özel ders yaparak bu eksikliği kapatırlar. Öğretmenler ihtiyaç halinde anlaşılmayan konularla ilgili sınıflarına ek ders yaparlar.

ÖZEL BURSA GELİŞİM OKULLARINDA, ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ

Okulumuzda eğitim ‘Tam Gündür.’

Hafta içi saat: 09:10-17:50, Cumartesi: 09:00-13:00

Özel Bursa Gelişim  Okullarında, öğrenciler evde tek başına kalmayacaklar.

İnternetin olası zararlarından uzak kalacaklar

Çocuklar, uygun olmayan sitelere girebilir. Yaşları ve gelişimleri ile uyumsuz görüntü ve bilgilerle karşılaşabilir.

İnternetten ulaşılabilen oyunlar nedeniyle aşırı şiddetle karşılaşıp şiddete karşı duyarsızlaşabilir ve öğrendiklerini uygulayabilir.

Kumar oyunlarına meyilli olabilir. Buradaki oyunları oynayarak alışkanlık haline getirebilir.

Uyuşturucu madde temin edip bunları kullanabilir.

Yanlış kişilerle tanışıp, onlar tarafından yasal ve sağlıklı olmayan ortamlara çekilebilirler. Kandırılıp kullanılabilirler.

Uzun süre bilgisayar başında kalarak sosyalleşme yönünde sorun yaşar.

Uzun süre bilgisayar başında kalarak beden hareketsiz kalır. Fiziksel sağlık sorunları yaşayabilir.

MİSYON VE VİZYONUMUZ

Vizyonumuz

Eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek ve ülkesine hizmet aşkıyla,

Atatürkçü bir gençliğin yetişmesine katkıda bulunmaktır.

MİSYONUMUZ

Değişen dünyaya uyum sağlayabilen,

Bilgi üretebilen, kendisi ve çevresiyle barışık,

güven duygusu ve  özdenetim geliştirmiş,

İlişkilerinde dürüstlüğü güveni esas alarak

etkili iletişim kurabilen,

Eleştirel güce ve analitik düşünme

gücüne sahip,

Hedefleri doğrultusunda sürekli öğrenme gayretine sahip olan

ve bilgi toplama yollarını zorlayabilen öğrenciler yetiştirmek.

Neden Gelişim Okulları?

Gereksiz ayrıntılar yerine, yeterli ve kaliteli bir eğitim vermeyi ilke edinmiştir. Öğretmenlerimiz öğrenci merkezli, modern eğitim anlayışını benimseyen dinamik ve etkin bir kadrodan oluşmaktadır. Güleryüzlü ve anlayışlı, öğrenci sorunlarıyla birebir ilgilenen, veli-öğretmen arası köprü

oluşturabilen bir rehberlik anlayışına sahiptir. Şanslı 8'ler adını verdiğimiz grup anlayışı ile modern eğitimin yapıldığı sınıflar. Aynı seviyedeki öğrencilerden oluşan, herkesin kendini özel hissedeceği 16 kişilik sınıflar. U masa düzeni, Gün boyu eğitim, Yepyeni bir etüt anlayışı, Eşit seviyeli sınıflar, Uzman kadro tarafından hazırlanmış soru bankaları, Deneme ve konu tarama sınavları, Her konunun bitiminde klasik sınavlar, Yetersiz olduğunuz derslerde özel takviye programı, Sorunlarınıza birebir ilgi…

HEDEFİMİZ

Önümüzdeki zorlu sınav maratonuna sizleri en iyi şekilde hazırlamak ve geleceğinize giden yolda sizinle ilerlemektir. Girdiğiniz ilk andan itibaren sizi karşılayan güleryüzlü ve ilgili personelimiz kayıt, okulumuzun işleyişi, ödeme koşulları gibi değişik konularda size yardımcı olma arzusu içinde görev yapmaktadır. Kent merkezinde, çağdaş koşullarda eğitim görebileceğiniz bir yer olan eğitim kurumumuzda 8 ve 16 kişilik sınıflarda sağlıklı bir eğitimin yanı sıra sıcak ve sessiz bir ortamda ders çalışma olanağı bulacaksınız. Okulumuzun veli ve öğrencileriyle ilişkisinin temel felsefesi saygı ve sevgi üzerine kurulmuştur.

BURSA GELİŞİM EĞİTİM KURUMLARI BİR AİLEDİR

Gelişim ‘de Eğitim Uygulaması

Gelişim ‘de Eğitim: Kendinizi gerçekten son derece kaygılı buluyor, sınav kelimesini duyduğunuzda bile irkiliyor, terliyor, telaşlanıyorsanız, güvensizlik ve aşırı yetersizlik duygusu taşıyorsanız, ders çalışmak istemiyorsanız... Çözüm Gelişim ‘de...

Sınıfların Oluşturulması: Gelişim Okullarında öğrenciler ilk adımlarını Seviye Tespit Sınavları ile atarlar. Bu sınav sonucu ile öğrenciler kendi seviye gruplarına göre sınıflara ayrılır.

Sağlıklı ve Etkin Dersler: Gelişim Okullarında dersler, sağlıklı ortamlarda işlenir. İyi yetişmiş, kendini sürekli yenileyen, üretken, özverili ve deneyimli öğretmenler, konuları "derste öğrenilir" kuralına göre anlatır. Her konu bol miktarda test sorusuyla pekiştirilir, öğrenme düzeyi  sınavlarla ölçülür. Eksik konular okul ya da sınıf düzeyinde ek derslerle tamamlanır.

Okul-Veli İşbirliği: Sınav Sonuç Belgesi ve Ara Karne ile öğrencinin durumu analiz edilir. Belli periyotlarla yapılan veli toplantıları ile velinin öğretim sürecine katılması sağlanır. Veliler öğrencinin başarı grafiği ile ilgili olarak sürekli bilgilendirilir ve başarı için ortak çaba harcanır.

Birebirler: Öğrencilerimiz ders sonlarında branş öğretmenleri ile kendilerine ayrılmış süreler içerisinde birebir olarak konu tamamlama, soru çözüm etütleri ve rehberlik çalışmaları yapmaktadırlar.

Rehberlik Servisi: Konularında uzman rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerin uygun çalışma programı oluşturmasında yardımcı olmakta, onları takip etmekte ve öğrenci-aile koordinasyonu sağlamaktadır. "Sistemli çalışma ve doğru tercih sizi başarıya ulaştıracak en kısa yoldur." ilkesinden yola çıkarak bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitesini geliştirmesi, çevresi ile dengeli ve sağlıklı bir şekilde uyum sağlaması  ve böylece kendini geliştirmesi için uzman kişilerce bireye sistemli, bilimsel ve profesyonel yardım verilmektedir. Bu da bireyin kuvvetli ve zayıf yanlarını görmesini, kendisini çok yönlü tanımasını sağlar. Kendisini iyi tanıyan birey sorunlarının farkındadır ve onları çözmek için güç sarf eder.

Devam-Devamsızlık: Gelişim Okullarında öğrencimizin derse devamlılığına büyük önem vermekteyiz. Öğrencimizin derse geç kalma durumunda bile velilerimiz aynı gün içerisinde sınıf öğretmeni tarafından aranmaktadır.

Seminerler: Veli semineri, öğrenci sınav sistemi bilgilendirme semineri, motivasyon semineri, ergenlik dönemi semineri, sınav kaygısı semineri...

Teknoloji: Öğrenci ve velilerimiz sınav sonuçlarını en kısa zamanda öğrenirler. Sınav bitiminde velinin cep telefonuna kısa mesaj gönderilerek bilgilendirme yapılır. Ayrıca web sitemizden (www.bursagelisim.com.tr) sınav sonuçlarını takip edebilirsiniz.

Sosyal Aktivitelerimiz: Üniversite gezileri, okul gezileri, bilgi yarışması, sinema, tiyatro, show programları, futbol turnuvası, basketbol turnuvası, yıl sonu eğlenceleri düzenlenmektedir.

http://www.bursagelisim.com.tr/

FOMARA (TEMEL LİSEMİZ) İLETİŞİM :  Tel.: (0224) 223 00 57   Fax: (0224) 223 00 58 Reyhanlı Mah. Haşim İşcan Cad. Safranlık Çıkmazı No:4  Osmangazi / Bursa

MESKEN (ORTAOKUL) İLETİŞİM        :  Tel.: (0224) 364 14 54   Fax: (0224) 364 27 24  Değirmenlikızık Mah. Huzurevi Cad. No:4  Yıldırım / Bursa

Psikolojik Danışman: Haci YORGUN

Haber Fotoğraf Erdem Berk

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.