Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜLLÜK MAHALLESİ İLHAMİ AYDIN İLE “AYDINLANACAK”...

• Öncelikle Sayın muhtarım bizleri konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. İsterseniz sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2019 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2019 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜLLÜK MAHALLESİ İLHAMİ AYDIN İLE “AYDINLANACAK”...

Ben İlhami Aydın, öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1966 Kars Arpaçay doğumluyum, 3 çocuk babasıyım, lise mezunuyum. 1986 yılından beri esnaflık yapmaktayım 1996'dan sonra da Güllük Mahallesi'nde çalışmalar yürütmekteyim, hizmet sektöründe çalıştım en son olarak da Güllük Mahallesi'nde İlhami Usta Lokantası’nı açtım ve burada hizmet vermekteyim.

Peki, Sayın muhtar adayım, sizi Güllük Mahallesi'nde muhtar adayı olmaya neler itti?

 Birinci sebebi Allah razı olsun İsmail Abimizden 25 seneden beri Muhtarımız ve artık yeter diye düşünüyorum. O yüzden aday oldum. Mahallemize kentsel dönüşüm girmiş olduğundan dolayı bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Birçok şeyden yoksunuz, bir okulumuz bile yok sosyal donatı alanları diye de maalesef hiçbir şey yok. Bizim asıl işimiz hizmet, hizmet için biz buradayız. Güllük Mahallesi'nde yaşayan insanlarımız inşallah teveccüh gösterirlerse onlar için her şeyi yapacağız elimizden gelen her türlü hizmeti onlar için sunacağız. Geniş kapsamlı bir kadromuz var, biz bu işin ismine muhtarlık demedik buna organizasyon diyoruz. Başta ben olmak üzere ekibimiz olacak 8 tane azamız olacak,12 tane danışmanımız olacak bu danışmanlar mahallemizdeki sorunlar üzerine çalışacaklar, eksiklikleri tarayarak bulacaklar. Bunun yanı sıra 12 kişilikte sosyal Yardımlaşma kurulumuz var. Bunlar mahalledeki bütün ihtiyaç sahiplerine, fakirlere, esas fakirlere ulaşarak onlara yardımların ulaşmasını sağlayacak. Böylelikle mahallemizdeki gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflemekteyiz. Bu da bizim ekibimizin sosyal projesi. Mahallemizde birçok varlıklı insan var. Bunlar bir şekilde etrafına yardım etmek istiyorlar ama bir olanak bulamıyorlar bizim bu ekibimiz burada ihtiyaç sahipleri ile varlık sahibi kişileri buluşturarak insanların sıkıntılarını gidermektir.  Mahallemizi 8 adaya böleceğiz, her adadan bir kişi sorumlu olacak diğer 4 kişi de serbest olarak mahalle çapında çalışmalar yürütecek. Ayrıca örneğin vatandaşımızın düğünü olduğunda, cenazesi olduğunda, mutlu günlerinde, sevinçli günlerinde her zaman Mahalle halkımızın insanlarımızın yanında olacağız. Şu an örneğin mahallemizde bir taziye evi yok böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında insanlar kahvelerden ya da diğer yerlerden yararlanıyor. Yeterli düzeyde bir taziye evine de mahallemizde ihtiyaç var. Elbette diğer ihtiyaçlarla ilgili bir liste oluşturarak seçim öncesinde ve sonrasında bu çalışmalardan yararlanacağız.

Peki, Muhtarım sizce en ideal muhtarlık dönemi kaçtır? Çünkü etrafta görüyoruz birçok çok uzun yıllar muhtarlık yapan kişiler bulunmaktadır. Sizin bu konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

 Biz Muhtarlığı en fazla iki dönem olarak düşünüyoruz, sonuçta çok uzun olması durumunda bu bir metal yorgunluğuna da sebebiyet verebiliyor. Biz Muhtarlığı kesinlikle oturma yeri olarak görmüyoruz, ekibimizle geliyoruz, inşallah biraz önce anlatmış olduğumuz ekibin yanı sıra 12 kişilik Mahalle Meclisimiz de olacak. Bu 12 kişi mahallemizin büyüklerinden teşekkül edecek ve onlardan yeri geldiğinde bilgi alacağız onların bilgilerini kendi çalışmalarımızda kullanacağız. Böylelikle güzel bir birliktelik sağlayacağız mahallemizde, mahallemizde ikamet eden Kore Gazisi ağabeyimizi de bu meclisimize alacağız.

Sayın muhtarım röportajımızın da yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak Güllük Mahallesi halkına ne gibi mesajlarınız olacak neler söyleyeceksiniz?

 Onların oylarına talibiz, daha güzel bir mahalle olması için, daha yaşanılabilir bir Güllük olması için onların oylarına talibiz. Sadece ben değil bütün ekibimle talibiz. Şimdi yaz okullarında herkes çocuklarını camilere gönderiyor imamlarımız bu görevi çok güzel yapmaktalar fakat bu konuyla ilgili bizim bir projemiz var. Gerekirse ilçe müftüsünden il müftüsünden de yardım alarak ilahiyatta 3. sınıfta okuyan gençlerimizden gönüllü çalışacak arkadaşlarımızdan yardım alarak imamların yanına yazın gelerek yardımcı olacaklar birisi çocukları dini yönden, diğeri sportif yönden yardımcı olacak bu projemizi de inşallah hayata geçirmeyi planlamaktayız. Bir de tabi mahallemizde Spor Kulübü'nün olmaması büyük sıkıntı Güllük Mahallesi'nde en kısa zamanda bir kulüp kazandırmayı planlıyoruz. Böylelikle gençlerimizin Spor yapmak isteyen futbol oynamak isteyen gençlerimize de böylelikle bir kulüp kazandırmak istiyoruz, buradan onlara bunun sözünü vermek istiyorum. Hatta bu konu ile ilgili istekli sponsor arkadaşlarımızı dahi bulmuş durumdayız. Ekibimizle, sponsorlarımız la bu işi mutlaka hayata geçireceğiz ve son olarak buradan Güllük Mahallesi'nde yaşayan seçmen kardeşlerime selamlarımı iletmek istiyorum onlara esenlikler diliyorum, inşallah 31 Mart’ta verecekleri oylarla Güllük Mahallesi'nde değişime ilk adımı atmış olacağız, artık değişim zamanı diyerek burada konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 İlhami Bey ve ekibine bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

BURSA HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.