Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜLEN ŞEF İLE "BİR KASA KAHVALTI"

Dünya çapındaki işletmelerde uzun yıllar çalıştıktan sonra kendi işyerini kurmuş olan "Gülen Şef Kahvaltı & Tatlı’nın kurucusu ve işletmecisi Sayın Mesut Solmaz ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜLEN ŞEF İLE "BİR KASA KAHVALTI"

"Gülen Şef Kahvaltı & Tatlı’nın kurucusu ve işletmecisi Sayın Mesut Solmaz ‘Bir kasa kahvaltı adı altında servis etmiş olduğumuz bu kahvaltı kasamızın fiyatının sadece 12 TL olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum’ dedi.

Öncelikle Mesut Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise daha önceki çalışmalarınız ve neticesinde de hedefleriniz doğrultusunda açmış olduğunuz "Gülen Şef Kahvaltı & Tatlı’nın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

Elbette, 1986 yılında Yenişehir- Marmaracık'ta doğdum. Bursa Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümünü kazandım ve mezun oldum. Sonrasında hemen vatani görevimi tamamlayarak döndüm.  Babam da esnaf olduğundan bir süre ona yardım ettim. Sonrasında aşçı olmaya karar verdim ,kredi çekerek bir aşçılık okuluna 2012 Eylül ayında başladım. Bu okulda ilk 10 dereceye girerek güzel bir başarı yakaladım kanaatindeyim. Sonrasında İstanbul'da ünlü bir Cafe-Restaurant'ta stajımı tamamladım, staj sonrasında şu an dünyanın 55. restaurantı olan gözde bir mekanda 6 ay kadar çalıştım. Burası deyim yerindeyse benim için ikinci bir okul vazifesi gördü. sonrasında Bursa'ya gelerek burada Gözde bir mekanda çalıştım sonrasında Türk Hava Yolları'nda "Uçan aşçı" olarak çalıştığımı da eklemek isterim. Bu sırada dünyayı gezme fırsatım olduğundan birçok ülkede, ülke mutfaklarını  yerinde görme şansı yakaladım sonrasında da  buradan ayrılarak Bursa'ya döndüm ve 2017 Şubat'ında  amcam Eyüp Solmaz'ın da destekleriyle, "Gülen Şef Kahvaltı & Tatlı "adı altında iş yerimi açtım . O günden bugüne güzel, seçkin menü ve sunumumuzla müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Peki Mesut Bey bizlere menüleriniz ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

“Bir kasa kahvaltı" adı altında vermiş olduğumuz bir kahvaltımız  bulunmakta. Bu kahvaltı servisimiz sabah 7 de başlayarak gün boyu devam etmektedir.

Bu kahvaltımızda, 14 çeşit kahvaltılığımız mevcut.

Bunları sayacak olursam;

-- 4 çeşit peynir,

-- Kızarmış sucuk,

-- Mini gözleme,

-- Bal, tereyağ, siyah zeytin, yeşil zeytin,

-- Acuka, Tahin- pekmez, reçel  ve   sınırsız çay ikramımız bulunmaktadır.

Bir kasa kahvaltı adı altında servis etmiş olduğumuz bu kahvaltı kasamızın fiyatının sadece 12 TL olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum.

Kahvaltımızın yanı sıra günlük poğaça, soğuk sandviç, börek çeşitlerimiz, gözleme,sucuklu yumurta, pankek, krep ve Menemen'imizin de  bulunduğunu ayrıca ilave                 etmek isterim.

Tatlılarımıza gelirsek;

-- Sütlü kadayıf (tahinli ,cevizli),

-- Dökme profiterol tatlımız,

-- Fırın sütlaç( fıstıklı),

-- Sütlü Kemalpaşa,

-- Tavuk Göğsü 'ne ilaveten   kurabiye ,çokotop ikramlık ve atıştırmalıklarımız da             bulunmaktadır.

Son bir aydan beri  başladığımız öğlen servisimizde ise;

-- Tavuklu salata,

-- Peynirli salata,

-- Çoban salata,

-- Sezar salata,

-- Kremalı tavuk sote,

-- Domatesli tavuk sote,

-- Kremalı rigatoni   ve

-- 3 peynirli rigatoni  bulunmaktadır.

Şimdilik öğlen servisimiz de  bunlar bulunmakla birlikte her geçen gün öğlen servisi çeşitliliğimizin  artacağını şimdiden söylemek istiyorum.

Dünya çapında ünlü mekanlarda çalışarak tecrübenize, tecrübeler kattığınız gerçekten de yapmış olduğunuz  lezzetlerden belli oluyor ve 8 ayda da  mekanınızı belirli bir noktaya getirmişsiniz. Bundan sonra ki   gelecek hedefleriniz  ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Tabii ki şube sayılarımızı  arttırmak öncelikli hedefimiz. Ayrıca önümüzdeki aylarda eğitim alarak "Butik çikolata" üretimi ile sunduğumuz çeşitlilikleri arttırma çabasındayım.

Benden esas olarak gelecek hedefi ile ilgili bir şeyler  duymak isterseniz de kendime kaliteli dünya standartlarında Bursa'nın ihtiyacı olan büyük bir restaurant açma  hedefimin  olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ve bu hedef doğrultusunda çalışmalar yürüttüğümü de ayrıca eklemek isterim.

Mekanınızın ismi "Gülen Şef  Kahvaltı & Tatlı"  bu ismi nereden buldunuz?  Bizimle paylaşır mısınız?

Elbette, Daha İstanbul'da restaurantta çalışırken yemek tarifleri ile ilgili bir blog açmaya karar verdim .Bunun için isim ararken bana atfedilen  "Gülünce gözleri kaybolan Şef" anlamından çıkan  "Gülen Şef" adı  ile  yayına koydum ve ilk ay 3000 görüntüleme ile başarılı bir sonuç ortaya koymuştum.Sonrasında ilk işyerimi açtığımda bu ismin en güzel buraya yakışacağına karar vererek ismini de "Gülen Şef Kahvaltı & Tatlı "olarak koymuş olduk. Tabii yine saygıdeğer vatandaşlarımız ve halkımız internet sitemizde, tarifler  bölümünden farklı, kolay yemek ve tatlı tariflerine ulaşabileceklerini buradan söylemek istiyorum.

Şu ana  dek, birçok Restaurant, Lokanta, Kahvaltı Salonları ve daha birçok mekanda röportajlar gerçekleştirmiş olmama rağmen bunların içerisinde ki, en Mahir ve sayılı aşçılardan biri olan  Sayın  Mesut Solmaz'a bundan sonraki hayatında ve hedefinde, bilhassa  Bursa'nın önde gelen mekanını  açma hedefine de bir an evvel ulaşmasını Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak temenni etmekteyiz .Bu güzel lezzetlerden, tatlardan bütün Bursalıların  tatmalarını da şiddetle  öneriyorum .Hem de , ulaşım olarak çok  kolay bir yerdeler. Mudanya Yolu 1.Km' de Melike Döner'in hemen yanında.

İletişim bilgileri:

Yeni Karaman Mahallesi, Polat Caddesi No :120

( Melike Döner yanı)

Gsm:0 536 501 21 70

www.gulensef.com

Facebook: Gülen Şef

Instagram: gulensef

Bursa

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.