Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜÇLÜ MHP, GÜÇLÜ TÜRKİYE ..

Milliyetçi Hareket Partisi'nden Bursa 2. Bölgeden Milletvekili Adayı olan Sayın Hayati Bedir ile MHP İnegöl İlçe Başkanlığı'nda güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜÇLÜ  MHP, GÜÇLÜ TÜRKİYE ..

Öncelikle Hayati Bey sizi tanıyabilir miyiz?

1983 İnegöl doğumluyum, aslen  Erzurumluyuz. İlk ,orta ve liseyi İnegöl'de tamamladım . İnegöl Meslek Yüksek Okulu'nda üniversite sürecim devam etmektedir. İnegöl'de ikamet etmekteyim. İşim gücüm her şeyim İnegöl'de.

Peki sayın vekilim MHP ile  tanışmamız nasıl oldu?  Bununla ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

Milliyetçi Hareket Partisi ile ilk tanışmam  lise döneminde Ülkü Ocakları sayesinde oldu. O zamanlar 16 yaşındaydım. Ülkü Ocaklarının farklı farklı kademelerinde görevlerde bulundum . 2013 yılında da aktif siyaset ile tanışmış oldum.  Bu süre içerisinde yönetici olarak başlayıp daha sonrasında da çeşitli dönemlerde  İlçe yöneticiliği ,İlçe Başkan Yardımcılığı  ve yakın zamanda da İlçe Başkanlığımız söz konusuydu ,akabinde milletvekili aday adaylığı ve sonrasında aday oldum.

Yavaş yavaş merak edilen güncel sorularımıza geçelim isterseniz. Yeni bir sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve bunun yanında ittifaklarla  halkımız  ilk defa  karşılaşacak . Siz  bu yeni düzenle ilgili neler söylemek istersiniz?.

Malumunuz bir Cumhur İttifakımız  söz konusu oldu, Ve de bundan 1 sene önce milletin oylarıyla bir referandum sonucunda sistem değişikliğine gidilmiş oldu. Bunun da neticesini  nasip olursa milletimizin oylarıyla 24 Haziran'da hep birlikte göreceğiz.

15 Temmuz öncesi ve sonrası yaşananlarla ilgili  bize neler söylemek istersiniz acaba  Hayati Bey?

15 Temmuz öncesi ve sonrasını  değerlendirecek olursak, Milliyetçi Hareket Partisi olarak ki Sayın Genel Başkanımız  da zaten  beyan ettiği üzere 15 Temmuz bizim için milattır. Artık 15 Temmuz'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır denilmiştir. Malum memleketimizin İçerisinde bulunduğu ortam ortada , yaşanılan sıkıntılar ortada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldi  baraj artık  %  50 + 1. Buna hiçbir siyasi partinin  gücü  yetmediği için de mecburen ittifaklar olmuş oluyor.Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi hem taban olarak hem de seçmen olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile ittifak yapması söz konusu olmuştur. Bundan da Milliyetçi Hareket Partisi  teşkilatı olarak memnuniyetimiz yüksektir . Tamamen tabanlarda bir buluşma olmuştur.  Bizler  Milliyetçi Hareket Partisi olarak adaylık sürecinde sahada gezdiğimizde gittikçe artan bir şekilde vatandaşlarımızdan teveccüh ve ilgi görmekteyiz.

Peki cumhurbaşkanlığı seçimleri  ve sonrasında parlamento  seçimleriyle  ilgili fikirleriniz neler?

Biz bu noktada gerek sahada gördüğümüz gerek İnegöl, gerek Bursa'daki çalışmalarımızda halkımızdan almış olduğumuz izlenim ,ilgi ve teveccüh ışığında mutlaka Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanlığı seçiminin mecliste ilk turda biteceğini hatta açık ara ile biteceğini öngörüyorum. Parlamentoda ise Cumhur İttifakı olarak salt çoğunluğu elde edeceğimize inanıyorum . Çünkü bu noktada  15 Temmuz sürecinden sonra partimiz  çok büyük  ilgi görmekte 7'den 70'e sanayicisinden üreticisine işçisinden memuruna  kadar çok geniş bir toplum kesimi  sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin devlet adamlığını ,  tutarlılığını  ve devlete olan bağlılığını görmüş oldu.Böylelikle Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a parlamento seçimlerinde ise güçlü bir MHP grubunun  olması  için  Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy  vereceğiz. Bizim ittifakımız sadece seçime girmek için değil bizim ittifakımız sayın genel başkanımızın da söylediği üzere 5 yıl boyunca olacak ve 5 yıl boyunca da desteğimiz sürecektir. Cumhur ittifakı  ülke birliği ve selameti için yapılmış olan bir ittifaktır, diğer ittifakta ise barajı geçmek üzere kurgulanmış bir amaç göze  çarpmaktadır .

Yapılmak istenen aslında, Milliyetçi Hareket Partisi'nin baraj altında kaldı, yok şu oldu ,yok bu oldu tarzında söylemlerle olumsuz bir algı oluşturmaya çalışmaktır  .Fakat Milliyetçi  Hareket Partisi'nin  35 milletvekili ile ülkede neler yapmış olduğu ortadadır.  Şu an itibariyle sahada en aktif bir şekilde çalışan Parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir.  Köy  köy  , mahalle mahalle çalışan Milliyetçi Hareket Partisi'dir .Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı kongreler bittikten sonra hemen sahaya indi, seçim kararı alındıktan sonra, yani son bir ayda  çalışmaya başlamış bir parti değil, bir buçuk yıldan beri kongreler bittikten sonra hemen sahaya  inerek çalışmaya başlamış olan  bir partiyiz biz.

Peki İnegöl'deki çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları özellikle Bursa ve İnegöl teşkilatları son bir buçuk yıldan beri sahadalar. Teşkilatlarımızın sosyal medya hesaplarından çalışmaları günbegün takip edilmekte. İnegöl teşkilatı olarak , iki tane seçim büromuz var.  Bir tanesi Heykel’de meydanda “Seçim Ortağımız”,  diğeri de Kemal Paşa Mahallesi'nde seçim büromuz .  Bunun yanında ilçe binamızla birlikte, karargah olarak 3 nokta da çalışmalarımız sürüyor . Sahada ise çok daha farklı ortamlarda çeşitli çalışmalar  yürütüyoruz. Mahalle temsilcilerimiz, Stant Çalışmalarımız ,Ülkü ocaklarımız aktif olarak çalışıyorlar.  Yenice ve Merkez'de 2 Ülkü Ocağımız teşkilatları ile birlikte sahada yoğun bir  çalışma  yürütmektedir Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi'nde  bütün çalışma arkadaşlarımız  bu mübarek Ramazan günlerinde çok   zor olmasına rağmen keyifli çalışmalar yürütüyorlar. Ramazan'ın bugün 22 günü artık neredeyse son haftaya giriliyor ve  arkadaşlarımız  aileleriyle daha iftar yapamadılar. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 50 yıldan beri kendimizi anlatmaya çalışıyoruz ,15 Temmuz öncesi ve sonrası  halkımız Milliyetçi Hareket Partisi'nin ne olduğunu  ve  ne olmadığını  görmüş oldu. Vatandaşlarımızın teveccühü şu an çok yüksek oranda ve  Milliyetçi Hareket Partisi'nin mecliste güçlü olmasını çok önemsiyorlar . Ayrıca Cumhur İttifakı olarak da parlamentoda salt çoğunluğu  sağlamamız  gerekiyor. Çünkü bu ittifak desteği 5 yıl boyunca devam edecek, memleketimizdeki yaşanan durum ortada, memleketimizin sınırlarındaki durum ortada biz vatandaşlarımızdan çok büyük destek  görüyoruz ve bu durumun sandığa yansıyacağını tüm kalbimizle inanıyoruz.  Bursa  2 Seçim Bölgesinden  mütevellit , iki bölgede  20   adayımız var  ve genel başkanımız Sayın  Devlet Bahçeli'nin de  söylediği gibi "Bursa'daki 20 milletvekilinin de alayına" talibiz.

Hayati Bey son olarak neler eklemek istersiniz?

24 Haziranda yapılacak seçimleri , bizler Milliyetçi Hareket Partisi  mensupları olarak çok önemsiyoruz, memleketimizin kaderini tayin edecek  bir seçim. Bu seçimler önceden yapılmış  seçimlerle kesinlikle bir tutulamaz. Çünkü memleketimiz üzerine türlü türlü algı operasyonları oluşturulmaya çalışılıyor. Bir an önce ülkemizin huzur, istikrar ve sükunete kavuşması gerekiyor.  Türkiye Cumhuriyeti ki bu devlet bir buçuk milyarlık İslam aleminin kalbi olan bir devlet. Yani bu noktada bunları göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızın sandığa gideceklerine, sandığa sahip çıkacaklarına güvenimiz tam ve biz şuna inanıyoruz  24 Haziran'da atılacak bir oy bundan 100 sene önce Seyit Onbaşı'nın attığı bir top mermisi ile eşdeğerdir.  Bu şekilde değerlendirmek gerekiyor, aynı zamanda  katılımın  yüksek olacağına inanıyoruz . Vatandaşlarımızın sandığa giderek oylarına ve sandığa  sahip çıkacaklarına  inanıyoruz. Son olarak,   buradan bütün vatandaşlarımıza Bursalı,  İnegöllü hemşerilerimize  sağlık, sıhhat ,afiyet ve mutluluklar diliyorum .. Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.