Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÖRÜKLE'DE FİT KALMANIN YENİ ADRESİ "ENN FİT CLUB"

GÖRÜKLE'DE FİT KALMANIN YENİ ADRESİ "ENN FİT CLUB"

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÖRÜKLE'DE FİT KALMANIN YENİ ADRESİ "ENN FİT CLUB"

-Okuyucularımıza kendinizi tanıtabilir misiniz Yasemin Hanım ?

  1990, Ankara doğumluyum. 1994-2008 yılları arasında Mudanya’da yaşadım, ortaöğretime kadar oradaydım. Daha sonra 2008 yılında Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazanınca Görükle’ye geldim. Bu seneye kadar da yaklaşık 10 yıldır Görükle’deyim, burada evlendim, burada yaşıyorum hatta şuan 8 aylık hamileyim. Hala derslerime devam ediyorum. Spor atletizme 10 yaşındayken başladım. Daha sonra takım sporları, hentbol ve voleybol devamında geldi. Uzmanlığımı üniversitede yüzme üzerine tamamladım. Üniversiteyi kazandığımdan bu zamana kadar 10 yıl boyunca hep fitness sektöründe çalıştım. Hep beraberinde yürüttüm, tecrübe edindim. En sonunda kendi yerimi açmaya karar verdim. Geçen yıla kadar öğretmenlik yapıyordum, istifa ettim. Yasemin Tuna Enn Fit Club olarak patentini aldık. Tam Eylül’de 1 yılımız tamamlanacak.

-Enn Fit Club bütün bayanlarımıza neler vaat ediyor ?

  Enn Fit Club kesinlikle bayanları hareketsizlikten kurtarmak, monoton hayatlarına biraz aktivite katmak, sosyalleşmek, sosyal kültürel faaliyetlerde bulunmak sadece spor değil spor tabii ki bizim ilk amacımız ama onun haricinde burayı biz bir sosyal kulüp olarak da düşünebiliriz. Çünkü biz sadece spor salonunda değil dışarıda da etkinlikler, faaliyetler yapan bir spor merkeziyiz. Bayanlar burada streslerinden, günlük yaşantılarındaki sıkıntılardan arınıp çay, kahve içmeye gelenler bile var. O yüzden sosyal faaliyet alanı olarak da düşünebiliriz. Tabii ki öncelikle amacımız; spor ve sağlık. Sağlıktan sonra estetik bir görünüm, zaten estetik görünüm beraberinde özgüveni, sıkıntı stresten uzaklaşma vs. olumlu durumları getiriyor. Vücut spor yaptıkça zaten serotonin ve endorfin hormonu salgılıyor, bu tarz durumlar da kadınları olumsuzluklardan uzaklaştırıyor.

-Yasemin hanım, gelen bayanlara özel eğitimler yada özel süreçler tanıyor musunuz ? Bunlarla ilgili bize bilgi verebilir misiniz?

  Tabii ki, bize gelen üyemize ilk olarak barımızı tanıtıyoruz, yağ, kas, su ve kemik ölçümü yapıyoruz. İlk önce formumuzu dolduruyoruz; bu formda kendiniz tanıtıcı özellikleri var, daha sonra IQ testi dediğimiz sağlıkla ilgili bir test uyguluyoruz. En sonunda kendi aramızda salonun kurallarını belirten bir sözleşme yapıyoruz tabii ki bunun bir nüshasını da üyemize veriyoruz. Bu şartları kabul ettikten sonra yağ, kas, su ve kemik ölçümlerini yapıyoruz. Bir de en ilkel yöntemdir ama  aslında bize en iyi sonucu veren bir mezura ölçümü yapıyoruz mutlaka. Bu ölçümlere göre de kişiye özel bir fitness programı çıkartıyoruz. Bu programı genelde ben yazıyorum.

  Benimle birlikte burada çalışan 3 tane fitness eğitmeni arkadaşımız var. Ben özellikle BESYO mezunu veya okuyor olmasına dikkat ediyorum. Eğer okumamışsa bile mutlaka herhangi bir Federasyon’da 1. ve 2. Bölüm antrenörlük belgesi olmasına dikkat ediyorum. Çünkü; bilinçli olması gerekiyor. Daha sonra kişi isterse çıkarttığımız fitness programını hocalarının yardımıyla uyguluyor eğer buna katılmak istemezse 3 tane seans sunuyoruz; Step aerobik, Zumba, Pilates. Hepsinin farklı farklı amaçları var. Bizim aldığımız yağ, kas, su ölçümlerine göre ders önerilerinde bulunuyoruz ve her ay tekrar kilo kontrolü yapıp raporlaştırıyoruz. Eğer çok bariz farklar oluşursa mutlaka programda değişikliğe gidiyoruz. Tekrar herşey baştan alınıyor, beslenme düzeni mutlaka değişiyor, beslenmede tavsiyelerde bulunuyoruz. Bu şekilde ilerliyoruz.

-Yasemin hanım, bundan sonraki hedefleriniz nelerdir ? Bayanlarımıza ne kadar kapasiteniz var ve gelecekteki hedefleriniz nelerdir ?

  Dediğimiz gibi tam bir yılımızı tamamlamadık ama ben 11 yıllık tecrübeme dayanarak ki ben daha önce Görükle’de başka salonlarda da çalıştım. İlk yılda hedeflediğimi yakaladım diyebilirim. 10 aylık süreçte 750 kadınımıza hizmet verdiğimizi söyleyebilirim. Özellikle bu sayının artması kışın oluyor. Tabii ki ilerleyen senelerde daha fazla artacağını ve bizim salonumuzun bunda yer olarak, metrekare olarak yetersiz kalabilme durumları olacaktır o yüzden benim ilk hedefim; olmayan seansları, branşları açmayı düşünüyorum. Çünkü şuan bile Görükle’de yapılmayan seanslar bizde mevcut. Daha ileriye taşımak, daha fazla eğitmenle daha güzel işler başarmayı düşünüyorum. Eğitmenlerimiz için BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu) mezunu, Spor Fakültesi çıkışlı olması benim önceliğim. Daha sonra Federasyon’dan 1. ve 2. kademe belgesi olmasını tercih ederim. Çünkü spor, insan bedeniyle ilgili olduğu için mutlaka bilinçli kişilere emanet edilmesi taraftarıyım. O yüzden benim ilk hedefim tabii ki şubeleşmek ve her zaman daha kaliteli bir hizmet verebilmektir.

-Peki, Görüklelilerden nasıl bir tepki alıyorsunuz ?

Genelde şöyle söylüyorlar; “Bizim buna çok ihtiyacımız vardı, şimdiye kadar nerdeydiniz ? Neden açmadınız ?”. Bazen kadınlara özel olması yanlış anlaşılabiliyor ama 10 yıldır bir düzen var, karışık yerlerde de çok çalıştım, eşimle bile karışık spor salonunda tanıştım. Aslında biz kadınlarımızı erkeklerimizden kesinlikle ayırmıyoruz. Burası bir sosyal faaliyet, kadınlar için bir aktivasyon merkezi, kadınlar burada kendini daha rahat hissediyor. Sadece fiziksel açıdan değil, ruhen de kendilerini daha rahat hissettiklerine inanıyorum ve öyle de oluyor. Bunun dönüşünü bana anında yapabiliyorlar; mail yoluyla, mesaj yoluyla veya instagram ve facebook üzerinden de yapıyorlar. Onların güzel görüntüleri bizi daha da heyecanlandırıyor ve kendimizi daha da ileri seviyeye taşımamıza olanak sağlıyor.

-Yasemin hanım siz de son olarak bayanlarımıza neler söylemek istersiniz ?

Öncelikle kendimde 27 yaşında genç bir girişimci olarak girişimcilere vereceğim tavsiye olarak şöyle söyleyebilirim; kesinlikle hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye ediyorum. Asla bırakmasınlar, yılmasınlar, karşılarına çıkan her zorlu engeli aşmaya çalışsınlar. Daha sonra bayanlarımıza verebileceğim tavsiye; kendilerine güvenmeleri, kendileri için öncelikle sağlıkları için bir şeyler yapmalarıdır. Daha sonra devamı da gelecektir zaten. Maalesef çok fazla hareket insanlar değiliz, obezite de arttığı için yani bizim daha çok hareket edebileceğimiz alanlar bulmamız lazım tabii ki doğal koşullar bizim çok daha iyi olur ama gerek hava şartları gerekse mesafeler buna engel olabiliyor. O yüzden kendilerine en yakın bir spor merkezine gidebilirler, doğa yürüyüşlerine de gidebilirler önemli olan hareket etmeleridir. Hayatlarından sporu çıkarmasınlar. Sürekli spor hayatlarında olsun.

  Bu iş yerini açmak benim hayalimdi. Beni bu hayalimde cesaretlendiren, her zaman yanımda olan eşime Ferdi Tuna ve beni hiç yalnız bırakmayan eşimin ablası Aylin Tuna’ya teşekkür ediyorum.

Bizler de Bursa Haber Gazetesi olarak bizleri konuk ettiğiniz için sizlere ayrıca genç bayan girişimci olarak teşekkür etmek istiyoruz.

İletişim Bilgileri:

Adres: Dumlupınar Mh. Pamukkale Cd. Almet Sitesi C Blok No: 6 Görükle/ BURSA

Tel: 0 545 643 12 13

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.