Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GENÇLİK ONA KEFİL; O GENÇLİĞE VEKİL..

Bursa'da 300 küsür aday adayı içerisinde en genç olan 27. Dönem Bursa 2. Bölge'den Milletvekili Aday Adayı Sayın Oğuzhan Mehmet Öter ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2018 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GENÇLİK ONA  KEFİL;  O GENÇLİĞE VEKİL..
Oğuzhan Bey 2000 doğumlusunuz değil mi? Öncelikle tabi sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında AK Parti ile tanışmanız nasıl oldu?Bununla ilgili bizlere bilgi verirseniz sevinirim?

    ----2000 yılında Ardahan'ın Posof ilçesinde doğdum. 2006'da İnegöl'e geldim ilk ve orta öğrenimimi 2014'te Mesudiye İlköğretim Okulu'nda tamamladım. Şu an İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi'nde 11. Sınıf öğrencisiyim. Dediğiniz gibi Bursa'daki 304 aday içerisinde en genç aday olduğumu söyleyebilirim. 2000 senesinin, Mart ayının 24'ünde doğdum.

    AK Parti Teşkilatı ile tanışmam,  Lise teşkilatında 9. sınıfta oldu, yani 2015'ten beri aktif bir şekilde çalışmalarına katılmaktayım.

Peki niçin AK Parti?

      ----Gönül bağımıza dokunduğu için aynı zamanda gençlere önem verdiği için tercih ettim. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da her platformda bunu dile getiriyor.

Peki, seçilmen durumunda hayata geçireceğin projelerin ile ilgili bizlere neler söylersin?

     ---- Tabii ki bende genç olduğumdan dolayı gençlik üzerine olacak her türlü projeye destek vereceğim. Gençlerin sosyal medya bağımlısı, bunun yanında madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak ülke gündemini takip eden ve çalışma hayatında olsun, diğer bütün sosyal çalışmalarda olsun aktif olarak çalışan bir gençlik için elimden geldiğince çalışmalar yürüteceğim.  Tabii, bununla birlikte 21 Mayıs'ta listeye girmem durumunda benim de kendime göre olan manifestolarımı ve diğer plan ve projelerimi açıklayacağım.

Son zamanlarda ittifaklarla ilgili bayağı yorumlar yapılmakta. Peki sizin ittifaklara bakış açınız nasıl?

   ----  Bir tarafta yerli ve milli bir ittifak var. Diğer tarafta da gayri milli bir ittifak var. Bu diğer ittifakın sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek gibi planları var, bunun haricinde ülke sorunları ve problemleri gibi dertleri kesinlikle yok. Bu da gösteriyor ki bu ittifakın dış güçlerin maşası ve taşeronu haini gelmiş olduğu gözler önündedir. Bizler rakibin bile mert olanını tercih ederiz. Aynı zamanda en son 15'ler olayında da bu durum tescillendi.

Bilindiği üzere, Sayın Genç Milletvekili Adayım,15 Temmuz'da ülkemiz gerçekten büyük bir sınavı, badireyi atlattı. Bununla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyim?

   ---- 15 Temmuz bu milletin yeniden diriliş günüydü, imanlı yüreklerin, imansız paslı yüreklere galip geldiği gündü. Başta Şehit Ömer Halisdemir olmak üzere 251 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca 15 Temmuz'da gazi olan kişilere ve ailelerine de bu milletin çok şey borçlu olduğunu söylemek istiyorum. Bizler onların Aziz hatıralarına sahip çıkabilmek için var gücümüzle çalışıp Türkiye'yi hak ettiği seviyelere getirmeyi planlıyoruz.

Peki ya İnegöl, İnegöl ile ilgili planlarınız, projeleriniz var mı acaba?

 ---- İnegöl yüksek oranda göç alan kozmopolit bir kent. Burada iş olanaklarını daha da yüksek bir seviyeye çıkartıp halkımızın ekonomik anlamda daha iyi yerlere getirebilmeleri için bir çok projemiz bulunmakta bunları da seçim Manifestomuzda inşallah açıklayacağız.

Peki son günlerde yaşanmakta olan Kudüs gelişmeleri hakkında neler söylemek istersiniz?

    ----ABD'nin en son Kudüs ile ilgili verdiği karardan sonra hem İslam İşbirliği Teşkilatı'nın hem de Avrupa Birliği'nin kararlarını tanımadan almış olduğu bu karar Filistin'li ve Gazze'li Müslüman kardeşlerimizin haklı tepkisine neden oldu. Bunun sonucunda İsrail askerleri Müslüman kardeşlerimize ateş açmaları sonucunda 60'ın üzerinde şehidimiz ve 2000'in üzerinde gazimiz olmuş oldu.  Rabbimden şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

    Şunu iyi bilmeliyiz ki;

        Mekke ve Medine neyse, İstanbul neyse,  Mescid-i Aksa'da bizim için odur ve Müslümanların ilk kıblesi olduğu için bizim için büyük önem arz eder. Ayrıca bu zulme sessiz kalan kişi ve ülkelerinde bunda sorumluluğu olduğunu söylemek istiyorum.

Tabii Sayın genç milletvekili adayım,röportajımızın da sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?Neler söylemek istersiniz?

   --- Bu seçim Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimidir. Biz bu seçimle dış ülkelere şunu gösteriyor olmamız lazım. Bizler Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin her zaman arkasında olduk, yanında olduk.  2023 vizyonunu tamamlayıp, 2053-2071 hedeflerine doğru koşup ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmaya çalışacağımızı burada dile getirmek istiyorum ve herkesin 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde sandıklara sahip çıkmasını hatırlatmak istiyorum. Çünkü Ramazan'ın sonunda Bayram ve okulların kapanmasıyla memleketlerine gidebilecek birçok insanın mutlaka seçimlerden sonraya, bu gidişlerini ertelemelerini ve mutlaka sandığa sahip çıkmaları gerektiğini tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

    Bursa'daki 300 küsür aday içerisinde en genci,  İnegöl'de ikamet eden lise 11. sınıf öğrencisi Sayın Oğuzhan Mehmet Öter'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.


HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM 

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.