Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GENÇLERİN YARINI SİSTEMLİ KARİYER REHBERLİĞİ İLE TASARLANIYOR

Okulunuzdaki eğitim sisteminde gençleri neler bekliyor ?

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GENÇLERİN YARINI SİSTEMLİ KARİYER REHBERLİĞİ İLE TASARLANIYOR

Okyanus Koleji lise eğitiminde, Kariyer Odaklı Yetenek Gelişim eğitim anlayışını hayata geçirir. Öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına ve iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile lise eğitimini tamamlamaları hedeflenir.

 Okyanus Kolejleri; “En Doğru üniversiteyi kazandırıyoruz!” sloganıyla eğitim veriyor. Lise kademesi olarak Üniversite Hazırlık Sistemi ile, onlar için doğru üniversiteyi kazandıran akademik çalışmaları yapıyoruz. Üniversiteye hazırlık olarak gördüğümüz lise yaşantısında, öğrencilerimizin emin adımlarla yürümelerine ortam ve olanak hazırlıyoruz.
 Türkiye’de hiçbir özel okulda olmayan “Kariyer Esaslı Yetenek Sistemi Modeli” ve "MAPP Kariyer Testi" ile öğrencilerimiz için en uygun meslek hedeflerini belirliyoruz. Böylece Kariyer Kulüpleri ile öğrencilerimizin mesleklerle erken tanışmalarını sağlıyoruz.

Öğrencilerimiz;

 BARGEM ve Kariyer Kulüpleri'nde projelerini hayata geçirirler.

 Genç Gönüllüler ve Okul Meclisleri ile hayata artı bir değer ile hazırlanırlar.

 Uluslararası ölçme ve değerlendirme denetiminde İngilizcelerini en üst seviyeye çıkarırlar.

 AB ve E-Twinning programlarına ve uluslararası proje yarışmalarına katılarak vizyonlarını geliştirirler.

 Farklı, üretken ve çağdaş bireyler olarak, hayata donanımlı bir şekilde başlamanın avantajını hayatları boyunca yaşarlar.

Kariyer odaklı eğitim ve kariyer kulüplerini biraz daha açabilir miyiz ?

 Okyanus Kolejlerinde her öğretim yılın Ekim ayında, tüm lise öğrencileri MAPP Kariyer Testi ile kariyer planlarını yapıyor, gözden geçiriyor ve gelecek hayallerine doğru yol alıyor.

 Kariyer Odaklı Yetenek Merkezli Eğitim Modeli uygulamakta olan Okyanus Kolejleri Liseleri, kariyer rehberlik hizmetlerini üretirken öğrencilerinin kullanımına sunduğu araçlardan biri de MAPP'tir. MAPP, bireysel potansiyelin motivasyonel değerlendirilmesi anlamına gelen Motivational Appraisal of Personal Potential ifadesindeki sözcüklerin ilk harflerinden oluşan kısaltma ve bir markadır. 1995 yılından beri başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın hemen hemen her ülkesinde uygulanmakta. Bugüne kadar Dünya genelinde 7 milyondan fazla kişi MAPP™ Kariyer Testi’ni yapmıştır.

-Gelecek, Yetenekle Tasarlanır

 Okyanus’taki, bütün öğretim ve eğitim işleyişi, gençlerin başarılı ve mutlu olacağı bir gelecek için tasarlandı. Üniversite hazırlık sürecindeki ders seçiminden, yükseköğretim programlarında hedefler belirlemeye; sanatsal-kültürel-sportif kulüplerden, kariyer eğilimlerine kadar yetenek kavramı üzerinde duruluyor. Yeteneğin, insan yaşantısını şekillendiren doğal bir motivasyon kaynağı olduğundan, yeteneğini tanıyan onu geliştirme imkanı bulan gençler, doyumlu bir kariyere ulaşacaktır.

 Okyanus Kolejleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, bütünsel rehberlik anlayışı içinde öğrencilerine sunduğu  MAPP Kariyer Testi, motivasyonel kaynaklarını fark etmelerini, kariyer tercihlerinde objektif verilerle çalışmalarını sağlıyor. Yurt dışında, insan kaynakları kuruluşlarının, kariyer koçlarının yaygın olarak kullandığı MAPP, insanların tamamen kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerini kullanabilecekleri böylece mutlu ve başarılı olabilecekleri bir meslek bulmalarına yardımcı oluyor.

-Bursa’ya özgü yenilikler veya farklılıklar yaptınız mı ?

 Genel merkezimizin sistemine ek olarak etüt ve ofis sistemini programımıza entegre ettik. Saat 16.00 – 16.40 arası zorunlu etüt saatimizde öğrencilerimizin eksik kazanımlarına göre etüt yapabilmesini ve 16.50 – 18.00 arası da ofise kalıp soru çözümü yapıp ve özel ders alabilmelerini sağlıyoruz. Her cumartesi de Üniversite hazırlık kursu yapıyoruz.

Ayrıca A+ sınıflarımızda fen lisesi programı uyguluyoruz. 16 kişilik özel sınıflarda öğrencilerimizi Türkiye derecesi çıkartabilecek seviyeye getiriyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.