Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GENÇ , DİNAMİK VE AKILCI ÇÖZÜM İÇİN DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ...

Proje ve çalışmaları ile adı Samanlı Mahallesi’nde oldukça fazla öne çıkmış olan Samanlı Mahallesi muhtar adayı Kadir Şahin'le güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GENÇ , DİNAMİK VE AKILCI ÇÖZÜM İÇİN DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ...
Öncelikle Kadir Bey sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında sizi Samanlı Mahallesi'nde Muhtar adaylığınagetiren süreci bizlerle ve okuyucularımızile paylaşırsanız sevinirim?

    ---Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için öncelikle Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1986 Yozgat, Kadışehri İlçesi doğumluyum. 2002 yılından beri Bursa'da ikamet etmekteyim. Burada, müteahhitlik yapmaktayım ,anahtar teslim projeleri  tamamlayıp teslim etmekteyiz. İkinci sorunuza gelince;

      Hak ettiği hizmeti mahallemizin alamadığından dolayı böyle bir adaylık süreci başlamış oldu. Mahallemizde birçok eksiklik var nereden başlayacağımı bilemiyorum. Çocuk parkları, yollar ,elektrik kesintileri, bunun yanı  Bursagaz’la da ilgili sıkıntılarımız var.  Mahallemizin   sadece  %25’lik  kesiminde gaz var . Koskoca mahallede bir park haricinde hiçbir şey ,hiçbir çocuk oyun alanı  yok. Bunun yanı sıra okul servislerinde   çocuklarımız  büyük sıkıntı çekiyor. Bu konuları mutlaka halledeceğiz, sık sık, elektrik kesilmeleri oluyor , sabrı taşan mahalle sakinlerine  Tedaş adres gösteriliyor. Tabii  sonuçta  mahalle halkımızın, insanlarımızın işleri aksıyor, neredeyse düzenli olarak her ay bir iki hafta pazar günleri elektrikler kesiliyor. İnsanlar pazar günü oturup evlerinde  televizyon dahi izleyemiyorlar. Bunları  mutlaka halledeceğiz.

Peki mahallenize ne gibi hizmetler getirmeyi planlıyorsunuz. Gördüğümüz kadarıyla ve anlattığınız kadarıyla Samanlı Mahallesi gerçekten bayağı geri kalmış ve hak ettiği birçok hizmeti alamamış?

   --- Mahallemizin altyapı kanalizasyon ve üst yapı olarak enerji sorunlarına  mutlaka çözüm bulacağız.  Bunun yanı sıra az önce de bahsetmiş olduğumuz gibi sadece yüzde yirmilik kesimde olan gazı genele yaymak için girişimlerde bulunacağız.  Yağmurlar yağdığında logarlar taşıyor ,ortalık pislik oluyor ,mahalleye kötü kokular  yayılıyor onunla alakalı çalışmalarımız olacak. Asfalt olmayan sokaklar mevcut  ,logar kıyıları kırık , çöpçüler sadece ana arterlerden çöpleri alıp gidiyorlar sokaklara girmiyorlar. Bunlar da büyük sıkıntı. Bunlar elzem konular ve mutlaka bir an önce çözülmesi gereken sıkıntılar.

--- Eğitim yılı kapsamında öğrencilerimizin özellikle servis ve diğer ihtiyaçları karşılanacaktır .OIrtaokul öğrencilerini , dolmuşlar köyün merkezinde bırakıyor  ,oradan geri kalan kısmı çocuklar yürümek zorunda kalıyor ,burası da uzun bir mesafe  ve   bu mesafede çocukların başına her şey gelebilir. Normal dolmuşların okula kadar çocukları  ulaştırmasının önünü açacağız.

--- Okul Yolu ve çevrelerinin daha güvenli olması ile ilgili girişimlerde bulunacağız. Mahallede son zamanlarda hırsızlık vakaları çok  arttı. Mahalle bekçisi talep edeceğiz. Böylelikle daha güvenli bir Samanlı Mahallesi’ni   ortaya çıkartmaya çalışacağız.

--- Uyuşturucu kullanan kişiler son zamanlarda çok arttı.  Mutlaka bunlara  önlem alınması ile ilgili girişimlerde bulunacağız . Ayrıca mahallemizin giriş , çıkışlarında ve merkezi noktalarda Mobese kameralarını yerleştirmek  için gerekli mercilerle   iletişime geçeceğiz. Yıldırım İlçesinin  69  mahallesi  var ve  en az hizmet alan mahalle biziz . Mutlaka aktif bir muhtar profiliyle  bu  durumu   tersine döndürmek için elimden gelen tüm çabayı göstereceğim .Bu bizim kaderimiz olmayacak.

---  Bizim mahallemizde top sahası ya da halı saha olmadığından  mahalle  gençleri para karşılığında Millet Mahallesi'ne ya da Mehmet Akif Mahallesi'ne gidip oralarda top oynuyorlar  . Bu da çok büyük bir sıkıntı ,mutlaka mahallemizdeki gençlerin beklentileri karşılanacak ve en uygun bölge belirlenip halı saha tesisi kurulacaktır.

--- Mahallemizde görülen ulaşım sorununa da mutlaka çözüm üreteceğiz.

--- Gençlerimizin ve çocuklarımızın önünü açmak için kültür ve etkinlik merkezleri açmak için çalışacağız.

--- Pazaryeri yetersizliğine çözüm bulunacak ve pazar alışverişi için kapalı alanlar kurulacaktır.

---Akan Sokak, Can Sokak ve Saray Sokak’taki sıkıntıları da sona erdirme uğraşlarımız olacak.

Peki mahalleliyle aranız nasıl?İletişiminiz, dokunuşlarınız nasıl?

---    Mahalle sakinleri ile gerçekten aramız çok iyi  , çünkü onlar da bu yapılmış olan eksiklikleri , gelmeyen hizmetlerden dolayı muzdaripler mutlaka yeni bir ekiple genç bir kişinin muhtar olması için bizde onlardan destek bekliyoruz .

Bursa'daki birçok mahallede birçok aday var sizde gerçekten gençliğinizle olsun projelerinizle olsun ve çevrenizle olsun adaylar arasında gerçekten öne çıkıyorsunuz, ama sonuç itibarıyla karar verecek olan mahallede yaşayan seçmenler. Sizce halk mahalle sakinleri mahallelerine5 yıl süreyle görev alacak muhtarlarını seçerken , hangi kriterleri öne çıkarmalılar?

   ---Ben Samanlı Mahallesi'nde değişim zamanının geldiğine inanıyorum. Halkımızında bu kanaatte olduğuna inanıyorum. Halkımız  mutlaka iyi düşünüp karar vermesi lazım . Diğer muhtar adayları  50-55-60  yaşları civarındalar . Mahalle sakinlerimizin  emeklilerin muhtar olması mantığını  bırakması lazım. Genç , dinamik projeleri ile  mahalleye hizmet getirmek için her türlü girişimde bulunabilecek ,zamanını harcayabilecek ,muhtar adayları içerisinden seçmesi lazım. Bizlerde bu duygu ve düşünceler içerisinde ,  bu kutsal görev için  aday olduk . Onların desteğini bekliyoruz ve son olarak buradan bütün mahalle sakinlerimize , vatandaşlarımıza sağlık ,sıhhat ,afiyet, mutluluklar ve esenlikler diliyorum . Artık Samanlı Mahallesi'nde değişimin zamanının geldiğine  inanıyorum ve halkımızın gerekli iradeyi ortaya koyacağına inancım sonsuzdur .  Diyerek sözlerini tamamladı.



 

    Bursa'nın ortasında  olmasına rağmen başta doğalgaz  kullanımının çok düşük olması, uzun süreli elektrik kesintileri gibi sıkıntılarla sıklıkla karşılaşılan ve daha birçok alt yapı ve üst yapı eksiklikleri  göze çarpan  Samanlı Mahallesi'nde muhtar adayı Sayın Kadir Şahin’e  bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve hedeflerinde başarılar diliyoruz.


 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.