Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GELECEĞİN DİLİ: KODLAMA

Ülkemizin köklü eğitim kurumlarından Bahçe şehir Koleji'nin Bursa Modern Kampüsü Müdürü Sayın Ayça B.Tayar ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GELECEĞİN DİLİ: KODLAMA

Kodlama eğitimi sadece bilgisayarlar ile sınırlı değildir. Disiplinler arası etkileşim yönünden de önemlidir. Böylelikle farklı alanlarda da sorunlarla karşılaşmaları durumunda daha sorgulayıcı ve yaratıcı olabilmektedirler.

Öncelikle Ayça Hanım Bahçeşehir Koleji'nin kuruluşu ve eğitim anlayışı ile ilgili okuyucularımızın bilgilendirebilir misiniz?

Elbette, Kaliteli eğitimi Türkiye’nin her köşesine ulaştırmak Misyonuyla hareket eden Bahçeşehir Okulları kurulduğu 1994 yılından itibaren Türkiye’ye öncülük eden eğitim modelleri uygulamaya başladı. Elde edilen başarılar sonrasında İstanbul’da ve Türkiye genelinde şubeler açmaya başlandı. Bahçeşehir Okulları Türkiye çapında büyümeye ve kaliteli eğitimi ülkemizin her köşesine taşımaya devam ederek, şuan itibarı ile biri Kanada'da Fullford,  Akademy ve Bahçeşehir Koleji Lisesi ortaklığıyla olan eğitim kurumumuzla birlikte 100 kampüsümüz bulunmaktadır. Ayrıca Muğla Fethiye'de yine Fullford Akademy ile ortak olarak ikinci bir Kampüsümüzde dil okulu olarak hizmet vermektedir.

Eğitim kaliteniz ve farklılıklarınızı okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim.

Biz şu anda bir öğrencinin hazırlık sınıfında olduğunu varsayarak 20 yıl sonrasına yatırım yapmaktayız. 20 yıl sonra teknoloji her sektörde insan gücünün yanında ya da önünde yer alacaktır. şu anki insanları geleceğe hazırlarken onlar için kodlama dilini bilmek ve öğrenmek şarttır.

Öncelikle Kodlama'nın ne olduğunu açıklayacak olursam;

Bilgisayar yazılımları oluşturmak için kullanılan elektronik dile kodlama denir ."Yeni Çağın alfabesi " olarak önemi her geçen gün artan kodlama çağımızın bilgi ve iletişim teknolojilerini yönlendiren alanların temeli olarak öne çıkmaktadır.

Teknolojik bir dünyaya doğan ve bu aletlerle hayatlarını sürdüren çocuklarımız bir çok ihtiyaçlarını bunların üzerinden karşılıyorlar. Onları telefonlardan ve tabletlerden uzak tutmak çok mümkün gözükmüyor. Bu yüzden teknolojiyi kullanarak yetişen çocuklarımızı doğru şekilde eğiterek akıllı cihazları kontrolleri altına almalarını sağlamalıyız. Kodlama eğitimi de bu noktada büyük önem kazanıyor.

Erken çocukluk döneminde kodlama eğitimi verildiğinde, çocuklar mantık yürütme, algoritma oluşturma, neden sonuç arasında bağlantı kurma, eleştirel düşünme, problemler çözme becerilerini kazanırlar ve yaşıtlarından daha farklı şekilde gelişirler. Ezber, sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yerine 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerileri aşılamayı planlanmaktayız.

Öğrencilerimizin uzay ile ilgili görevleri, robotlarını programlayarak yapabilecekleri masa düzenleri ve robotik bilgilerini bir üst seviyeye taşımayı amaçlayan bir görev setleri vardır. Bu set Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında çalışmalarımızı desteklemektedir. Bu uzay görev seti, öğrencilerimizin takım çalışması yapmasını sağlamasının yanı sıra, öğrencilerimizin sensörler hakkındaki deneyimlerini arttırır ve motorların kullanım prensiplerini daha verimli öğrenmelerini sağlar.

Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/FLL Jr. Amacı 6-10 yaş arası çocukları araştırma ve tasarım yapmaya teşvik ederken, çocuklara takım çalışması ve iletişim becerileri kazandırmaktır. Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/FLL Jr. Çocukları erken yaşta FETEMM (Fen, teknoloji, mühendislik, matematik) kavramı ile tanıştırmak amacıyla tasarlanmış bir programdır. Öğrencilerimizi bu turnuvalara hazırlıyoruz ve turnuvalara ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca devlet okullarına destek verip onların da bu turnuvalara katılmalarını destekliyoruz.

First Lego League Turnuvalarına da ortaokul takımlarımızla katılıyor olduğumuzu da sırası gelmişken belirtmek isterim.

Dünya vatandaşı yetiştirmek için öğrencilerimize dördüncü yaştan itibaren yabancı dili en doğru şekilde edindirmek amacıyla, ana dilleri gibi öğrenmeleri için anaokulumuzda haftada 20 saat, 1. sınıfta 18 saat ve 5.sınıfta 22 saat İngilizce eğitimi verilmektedir. Anaokulumuzdan beri bizlerle olan miniklerimiz küçük yaştan itibaren anadili gibi İngilizce konuşabilmekte ve yazabilmektedirler.

Anaokulumuz da, dördüncü yaştan itibaren miniklerimizi matematikle tanıştırıyoruz. Matematiğin hayatta nasıl önlerine çıkacağını yaşayarak gösteriyoruz. İlköğretime tam olarak hazır bir şekilde geçmelerini sağlıyoruz.

Bahçeşehir Kolejleri genelinde rehberlik hizmetlerine  çok önem vermekteyiz . Diğer kurumlardan farklı olarak farkındalığı  yüksek bireyler yetiştirmek için Windfall school  Eğitimi vermekteyiz.  Bu Türkiye'de ilk kez uygulanan bir sistemdir. Windfall Schoolfull  ile ilgili bilgi vermek gerekirse ,mindfulness bilinçli ve yargısız bir şekilde dikkatimizi İçinde bulunduğumuz ana vermek demektir. Gün içinde pek çok kez kendimizi gündelik hayatın hızına kaptırmış buluruz zihnimizdeki düşünceler çoğunlukla yaşadığımız andan farklı yerlerdedir, geçmiş ve gelecek arasında dolanır durur ve ara sıra şimdiki ana yönelirler oysa ki mindful  olmak derin bir farkındalık halidir bilinçli durumumuzu otomatik pilottan çıkararak kendi yönetimimize almaktır .Bahsetmemiz gereken diğer bir husus ise STEM+ A'dır.

STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma.biz burada bir de STEM+A  (Sanatı ekledik). Bahçeşehir Okulları’nda uygulanan STEM eğitiminin amacı temel bilimlerin ortaya koyduğu kuramsal bilgileri alıp teknoloji ve mühendislik eğitimi ile harmanlayarak, düşündüğünü hayata geçirebilen, hayata değer katacak ürünler ortaya koyabilen, 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmek.

Takip eden değil takip edilen bir ülke olmamızı, örnek alan değil örnek alınan bir ülke olmamızı istediğimizden,  bu amaç doğrultusunda en güçlü silahımızın da doğru bir eğitim olduğu kanaatindeyiz. Küçük yaştaki öğrencilerimizi bu bilinçle Eğitime katma çabasındayız. İleride bilim alanında önemli buluşlar yapacaklarına her türlü bilimsel gelişmeye liderlik edeceklerini inanıyoruz.

Ayrıca son beş yıldır iPod destekli eğitimler veriyoruz bunun açılımını yapacak olursak. Her bir öğrencimizin kendine ait tableti bulunmakta bu tabletlerde tüm okul uygulamaları yüklenmiş vaziyettedir. Sınıf öğretmenlerimizden müzik öğretmenlerimize kadar her bir öğretmenimizin ders uygulamaları tablete doğru şekilde yüklenmektedir.  durum  sınıflarımızda ki eğitim kalitesini belirgin şekilde yukarı çekmektedir.

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim bir  diğer husus ise, Bahçeşehir Koleji mezunları ,Bahçeşehir Üniversitesi'nin Yurtiçi ve yurtdışı kampüslerinde de burslu okuma olanağına sahiptir .Bahçeşehir Fen Teknoloji Liselerinde de kendi mezunlarımızın  her zaman öncelikli  olduklarını hatırlatmak isterim. Tüm bu evrensel değer ve çalışmalar yanında Türkiye'nin sınav gerçeğinden de ayrı kalamayacağımızdan,bu çerçevede ortaokul gruplarımızda ,akademik takip tüm Bahçeşehir genelinde yapılmaktadır. Deneme sınavları ve etütlendirmelerle öğrencilerimizi liseye geçiş sınavlarına en doğru şekilde hazırlıyoruz.

Son olarak;

Bahçeşehir Koleji Bursa modern Kampüsü ekibi olarak uyguladığımız eğitimlerle 4 ile 14 yaşa kadar öğrencilerimizi bir sonraki adımlarında en donanımlı bir şekilde devam etmelerini sağlıyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi, Panayır Yolu Cd., 16245 Osmangazi/Bursa

www.bahcesehir.k12.tr

Telefon: (0224) 451 25 25

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.