Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİAKDEMİR MAHALLESİ’NİN GAZİ MUHTARINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR…

Bursa’mızın Osmangazi İlçesine bağlı Gaziakdemir Mahallesi'nin Kıbrıs Gazisi Muhtarı Sayın İsmet Ay ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 00:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GAZİAKDEMİR MAHALLESİ’NİN GAZİ MUHTARINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR…
Öncelikle Muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise bizlerle Gaziakdemir Mahallesine muhtar olma sürecini paylaşırsanız sevinirim?

 2011 yılında ara seçimde mahallemize muhtar oldum. 2014 yılındaki seçimlerde de adaylığımı koydum tekrardan Muhtar seçildim.  Yaklaşık 8-8,5 yıldan beri Gaziakdemir Mahallesi'nin muhtarlık görevini yapmaktayım. 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekâtı’na katıldım, Osmangazi İlçesinin, Gaziakdemir Mahallesi’nin Gazi Muhtarı olmaktan onur ve şeref duymaktayım.

Peki, Muhtarım önümüzde, yaklaşık 5-6 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde tekrardan muhtar olmak istiyor musunuz?

 Allah sağlık, sıhhat vermesi durumunda tekrardan bir dönem daha muhtar olmayı düşünüyorum. Tabii halkımız da uygun görürse, sonrasındaki seçimlerde genç kadrolara genç arkadaşlarımıza yer açmayı planladığımı ayrıca burada sırası gelmişken belirtmek istiyorum.

Peki, muhtarım bu sekiz buçuk yıl süre zarfında mahallenizde yapılmış olan hizmetlerle ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

 Öncelikle mahallemizin eksiklikleri asfaltlama olsun, BUSKİ çalışmaları olsun, aydınlatma çalışmaları olsun birçok hizmette bulunduk. Ayrıca mahallemizde Gaziakdemir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Derneği'nin de başkanlığını yürütmekteyim. Mahallemizde kentsel dönüşümle ilgili başlayacak faaliyetlere rehberlik etsin, önderlik etsin diye, kentsel dönüşümle ilgili bizlerde dernek olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Mahallemize en iyi hizmeti, en güzeli verme çabasındayız. Mahallemiz ulaşım açısından Bursa'nın her bölgesine ulaşımı çok kolay hemen yanımızda tren istasyonumuz var, ayrıca Sıcak suyumuz da mevcuttur.  Bilindiği üzere insanlar artık sabahları işyerlerine ulaşmakta olsun, akşamları da iş yerlerinden evlerine geri dönüşler konusunda olsun fazla vakit harcamak istemiyorlar. Bu da bizim mahallemize olan talebi arttırmaktadır. Ayrıca mahallemizde mini bir sanayi var, aslında tabii mahalle içerisinde böyle Sanayi Bölgesi'nin olması pek boş değil ama maalesef bu şekilde konumlanmış durumda. Fakat buradaki dükkânlar günün her saati, hem de akşam geç saatlere kadar gürültü, bağrışmalar ve çalışmalardan dolayı etrafa yayılan ses kirliliği olmasından ve gün boyunca aşırı derecede herkesin bulduğu her alana araç park etmesi durumunda mahallemizde yaşayan sakinlerimiz büyük sıkıntı yaşamaktadır. Karşıdan karşıya bile geçmek sorun teşkil etmekte, çocuklarımız okula giderken dahi trafikte sıkışmakta ve karşıdan karşıya dahi geçerken büyük sıkıntılara maruz kalmaktalar. Bu da tabii istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalmamıza sebebiyet vermektedir. Bu konu ile ilgili Zabıta Müdürlüğü'nde eski müdürümüz olsun, yeni müdürümüz olsun, konu ile alakalı birçok kereler görüşmeler yapmış olmamıza rağmen maalesef kalıcı bir çözüm üretememiş durumdayız.  Bu konuyla ilgili buradan tekrardan belirtmek istiyorum inşallah bu sıkıntı en kısa zamanda hallolur çocuklar okula gidiş dönüşlerinde olsun, mahalle sakinlerimizin evlerinin önüne rahatça park etmeleri konusunda olsun, çevre ve gürültü kirliliğinin sona erdirilme hususlarında olsun bir an önce rahatlamalarını beklediğimizi belirtmek istiyorum.

 Bunun yanı sıra Tren istasyonuyla yaya ulaşımını sağlayan açık alanda gece ilerleyen saatlerde uyuşturucu kullanan ya da etrafı rahatsız etmekten çekinmeyen kişiler sıklıkla bu alandan ve yakınlarından gelen geçen kişilere ve ailelere rahatsızlık verdiklerini de sırası gelmişken eklemek istiyorum ve bu sıkıntıya da çare bulunmasını ümit ediyoruz.

 Mustafa Dündar Başkanımız basından ve bültenlerden takip ettiğim kadarıyla diğer mahallelere yapmış olduğu ziyaretler gibi bizim mahallemize de gelmesini bekliyoruz.  Burada Belediye Başkanımızı konuk ederek ona mahallemizin sıkıntıları ile ilgili bilgi vermek, böylelikle mahallemizin Belediye olanaklarından daha fazla hizmet alması ile ilgili direk temas kurmuş olacağımızı söylemek istiyorum. Osmangazi İlçesi çok geniş bir alanda, 136 Mahallesi mevcut, bizlerde diğer mahalleler gibi Sayın Başkanımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı ayrıca eklemek istiyorum. Tabi halkımızda bu 8 buçuk yıl süre zarfında güzel bir iletişim kurmuş olduk, onlar da tabi bizden bir an evvel bazı gelişmeler olmasını bekliyorlar işte burada Osmangazi Belediyemizin dağıtmış olduğu ekmekleri de ihtiyaç sahiplerine iletilmesi işini de üstlenmiş durumdayız, bu hizmetleri de aynı zamanda yapmaktayız.

Sayın muhtarım yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak Mahalle halkına, Mahalle sakinlerine ne tür mesajlar vermek istersiniz?

 Değerli halkımızın 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan seçimlerde desteklerinizi bekliyorum, elimizden geldiğince sekiz buçuk yıldan beri en iyi hizmeti sunmaya çalıştık, onların takdirini kazanmış olmayı umuyorum ve bir dönem daha onlardan görev talebinde bulunuyorum. Tabii sonrasında başta da söylediğim gibi yavaş yavaş genç kadrolara fırsat vermenin iyi olacağı kanaatindeyim.  Herkese bütün mahalle sakinlerimize, vatandaşlarımıza buradan sevgilerimi saygılarımı iletiyor, Allah’tan sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Gaziakdemir mahallemizde güzel çalışmalara imza atmış olan, bunun yanı sıra ayrıca Kıbrıs Gazisi olan Sayın muhtarımıza bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.