Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETHİYE İDMAN YURDU’NDA İSTİKRAR DEVAM EDİYOR

-Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz Şenol bey, sizi tanıyabilir miyiz? İş dünyasında ve spor dünyasında olan çalışmalarınızla ilgili bize bilgilendirirseniz sevinirim.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETHİYE İDMAN YURDU’NDA İSTİKRAR DEVAM EDİYOR

Şenol TOSUN, 1975 Bursa doğumluyum. 3 çocuk babasıyım. 2010 yılından beri Tosunoğlu Gayrimenkul şirketinde yönetim kurulu başkanlığı yapıyorum. Aynı zamanda Fethiye İdman Yurdu’nda yaklaşık 18 seneden beri görev yapıyorum, 8 senesi yöneticilikle, 10 senesi başkanlıkla geçti. 2017-2018 futbol sezonunda altyapı takımlarımızın hepsi elit liglerle mücadele etti. Elit liglerde U19, U17, U16, U14’te şampiyon olduk. U15’te ikinci olduk. Gelişim liginde U12 ve U11’de de lider bitirdik. A takımımız birinci amatör kümede sezonu ikinci olarak bitirdi. U16’da Türkiye Şampiyonası’nda, Türkiye içinde 1560 takımla çıkılan müsabakalarda Türkiye Şampiyonası’na giden 120 takımın içinde olduk. Birinci kademede şampiyonluğu geçtikten sonra ikinci kademede şampiyonluğa dörtlü finallere kaldık. U16’da Türkiye’de orada olduk. Bununla beraber bu sene 16 futbol takımımızdan yaklaşık 7-8 tane arkadaşımız Akademi liglerindeki takımlara veriyoruz. Santraforumuz Yasin’i ve sağ bekimiz Barış’ı Bursaspor’a verdik. Diğer arkadaşlarda Kasımpaşa, Ankaragücü ve PTT birinci lig istiyor. Orada olan arkadaşlarımız var şuanda antrenmanlara çıkıyorlar.

-Bundan sonraki kulüp olarak hedefleriniz nelerdir?

  Biz mahalle takımıyız, gücümüze göre hareket etmek zorundayız. 15 tane yönetici arkadaşlarımız var. 7 tane hoca çalışıyor, aynı zamanda alt yapı koordinatörümüz var. Bununla beraber malzemecimiz mevcut, kulüp müdürümüz var. Herkes kendi görevini yapıyor, 15 tane yöneticinin katkılarıyla biraz da kalıcı gelirimiz var ve onlarla beraber bu işi yapmaya çalışıyoruz.

-Peki başkanım, kulüpte olan ihtiyaçlarla ilgili bilgiler alabilir miyiz?

  1973 yılında gayri federe olmuş, 1976’da federe olmuş bir kulübüz. Belediyeye geçtikten sonra sıkıntılarımız oldu, herkes buraya talip oluyor, saatlerde problemler yaşıyoruz. Bundan önceki siyasi konjonktürde daha büyük sıkıntılarımız vardı. Bu kadar kategoriye, müsabakalara katılan Bursa’yı türk futbolunda temsil eden, bu kadar altyapıya önem veren bir takımın, şampiyonluk alan bir takımın saha sıkıntısının olmaması gerekiyor. Kendi bünyemizde yaklaşık 180 sporcumuz var, bununla beraber 150 tane yaz ve kış futbol okullarında minik öğrencilerimiz var. Sonuç itibariyle biz 300 küsür çocuğumuzu, kötü alışkanlıklardan, madde bağımlılıklarından kurtarıp sporun içinde devam ettirmemiz için siyasilerin bizlere daha çok destek vermesi gerekir.

-Aynı zamanda sizin Bursaspor’a gönül bağınızı da biliyoruz. Bu sene Bursaspor’daki çalışmalar nasıl gidiyor?

  Sonuç itibariyle gönülden Bursaspor’luyuz. Bence Bursaspor’un daha iyi bilgi birikimi olan insanların elinde olması gerekir, önemli olan Bursaspor’un geleceğidir. 2010 senesinde gelen şampiyonluktan sonra Bursaspor geriye gitmeye başladı. Rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı’nın vefatından sonra Bursaspor her sene farklı yönlendirildi. İnşallah iyi olur, iyi olacağını umuyoruz ama önümüzdeki karamsar tabloyu da geçemiyoruz.

-Başkanım, son olarak neler eklemek istersiniz? Bursalılara, Fethiyelilere ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

  Camiamız bizi biliyor, arma için mücadele ediyoruz ve Bursa futbolunda köklü bir kulübüz. Doğuda Arabayatağı, batıda Fethiye altyapıya daha çok önem veren takımlar, yalnız Bursa Motor Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı sayın Osman Kılıç’a bir şeyler söylemek istiyorum; U14 ve U19 maçlarını Ağustos ayında tekrar başlatacaklar. Geçen sene42,5 derece sıcakta mücadele verdiler. Rica ediyorum, öncelikle hepimiz insanız ve bu çocuklar bizim çocuklarımız, çoğu sahamız ışıklandırılmalı ve gerekirse gece maçı verilmelidir. Genel anlamda programlar çok sıkıştırılıyor, bu sıcaklarda bu tempoda çok zor ilerliyoruz. Bu şartlarda Bursa futbolu ve Türk futbolundan başarı beklemek bence çok zor.

Bizlerde Bursa Haber Gazetesi olarak sizlere teşekkür ediyor ve hem Tosunoğlu Gayrimenkul olarak, hem de Fethiye İdman Yurdu olarak başarılarınızın devamını diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.