Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETKİN VE YETKİN SENDİKACILIK...

Diyanet-Sen Bursa 1 No’lu Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu yoğun üye katılımıyla hafta sonunda gerçekleştirildi. Yapılmış olan genel kurulda Diyanet Sen 1 No’lu Şube’nin mevcut Başkanı Sayın Mustafa SARKI üyelerin büyük çoğunluğunun oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ETKİN VE YETKİN SENDİKACILIK...

 Diyanet-Sen Bursa 1 No’lu Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu yoğun üye katılımıyla hafta sonunda gerçekleştirildi. Yapılmış olan genel kurulda Diyanet Sen 1 No’lu Şube’nin mevcut Başkanı Sayın Mustafa SARKI üyelerin büyük çoğunluğunun oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

 Genel kurulda gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında Sayın Başkan katılımcılara şöyle seslendi;

  “Değerli Genel Başkan Yardımcımız, değerli şube başkanları, sendika yöneticileri ve delege arkadaşlarım sizleri en derin saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Sendikamızın 6. Olağan Genel kuruluna hoş geldiniz. Genel kurulumuzun camiamıza, Ulu şehir Bursa’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim. 

 Değerli dostlar, hak ve adaleti liyakati aramak üzere bu onurlu ve erdemliler hareketinin kuruluşunda öncülük eden başta kurucu genel başkanımız Ahmet Yıldız’ı ve Memur-Sen Genel başkanımız Akif İnan ve diğer öncülerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum ruhları şad olsun diyorum.

 Sendikacılığa değişim ruhunu, değişim heyecanını getiren siz değerli gönül dostlarımla birlikte olmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyim. Sizlerle heyecanımızı paylaşmamız vizyon ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için bir arada bulunmaktayız.

Değerli Dava Arkadaşlarım!

 Vesayet ve darbelerden kurtulmak, darbeleri tarihin çöp sepetine atmak, ırkçılıktan kurtulmak inanç hürriyetinin önündeki engelleri kaldırmak, İslam âleminin birliği ve ümmetin uyanışı, dirilişi için sendikacılık yaptığımızı ve bunun için maddenin yanında manayı önceleyen ilkelere bağlı kalarak Kur'an anlayışını hâkim kılmaya çalışmak en önemli hedefimizdir.

Değerli Dostlar!

 Yaşadığımız bu zaman dilimi içinde sivil toplum kuruluşlarının önemine bir kez daha şahit oluyoruz, ülkemizde ve İslam coğrafyasında yaşanılanlara Diyanet-Sen olarak kayıtsız kalamayız.

 Suriye, Irak, Filistin, Afganistan, Mısır, Doğu Türkistan, Myanmar, Libya, Yemen ve Gazze'de yaşananlar içimizi sızlatıyor. Bu nedenle Diyanet-Sen her yerde varlığını hissettirerek insani yardım kampanyalarında bulunuyor ümmetin yaralarına derman oluyor.

 Diyanet-Sen hilful-fudul geleneğinin devamıdır, ümmetin sorunlarına çözüm bulma ve katkı sunma bilinci içindedir. Kardeşlik duygularımızı pekiştirmek için sosyal projeler geliştirmek zorundayız. Özellikle ülkemizde son 2 yıl içinde gelişen olaylar gösteriyor ki, birlik ve beraberlik içinde, daha çok çalışarak, proje üreterek kurumumuza, ülkemize ve halkımıza faydalı birey olmalıyız. 2016 Temmuz kalkışmasını hep zihnimizde tazelemeliyiz, diğer terör örgütleri ve dış odaklı saldırılara karşı tek yürek olmalıyız. Basiret ve feraset sahibi olmalıyız. Diyanet-Sen ezan, bayrak, millet ve devletimizin hep yanında olmuştur. Bunlar bizim onur kaynağımızdır... Güçlü olmak için tek ses olmalıyız.

    Değerli Delege Arkadaşlarım...

 Heyecanlıyız, gururluyuz ve mutluyuz. Ektiğimiz fidanların yeşermeye başladığını görüyor gelecek adına bir kez daha umutlanıyor ve güçlü olduğumuzu görüyoruz.

 Bugün Ulu şehir Bursa’mız; gelecekte başarılarla anılacak büyük bir oluşumun adımlarına tanıklık ediyor ve bizi heyecanlandırıyor. Yola çıkarken hedefimizin klasik bir sendika olmaktan ziyade sendikacılığı aktif ve meslektaşlarımız açısında verimli hale getirecek hedefler belirledik. Köhnemiş sendikacılık anlayışının tarihin çöplüğünde yerini bulması gerektiğini ifade etmiştik. Diyanet-Sen Bursa 1 Nolu şube olarak kabına sığmaz, hareketli bir sendikacılık ortaya koyduk ve koyacağız. Üyelerimizin her sıkıntısında mutlaka yanlarında olacağız, neye mal olursa olsun meslektaşlarımızın mağduriyetlerinde idarenin ve kurumların karşısında dimdik duracağız. Mücadelemizi azimle hak ve adaletten ayrılmadan sürdüreceğiz.

   Şunu asla unutmayacağız…

   Feraset sahibi olan Diyanet-Sen mensuplarına rehavet yakışmaz.

  Değerli delege arkadaşlarım, 2016 yılı Ekim ayında görevi devraldığımız günden bu yana kadar diyanet-sen olarak;

1- İlçe düzeyinde, müftülüklerimizi defalarca ziyaret ederek kurumsal istişarelerde bulunduk.

2- İl müftülüğümüzde işyeri temsilciliğini açarak üyelerimize hizmet vermeye çalıştık.

3- Diğer kurumlara, kurumsal ziyaretlerde bulunduk.

4- Diyanet-Sen olarak diğer sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıflarla diyalog içinde olarak yardım kampanyalarına katıldık.( Halep, İdlip kampanyaları ve yetim projesi gibi)

5- Bütün ilçelerde üyelerimizle yemekli istişare toplantıları düzenledik.

6- Meslektaşlarımız ve üyelerimiz dâhil olmak üzere 1238 kişisel ziyaretlerde bulunduk.( hastalık, cenaze, düğün ve diğerleri)

7- Basın ve televizyon kanallarına üye ve meslektaşlarımızın sorunlarını taşıyarak gündem oluşturduk.

8- İl idare kurulunda soruşturması yapılan ve ceza alan üyelerimizi savunduk.

9- Derneklerle sorun yaşayan üyelerimizin yanında yer alarak dernek yöneticileri ile görüşmeler yaptık.

10- 2 yıl içinde üye sayımızı 830’dan 1260’a çıkarttık.

11- Üyelerimiz lehine sendika olarak sağlık, giyim, gıda, akaryakıt, eğitim alanında indirim anlaşmaları yaptık.

12- Rotasyon, sınavsız İlitam’a geçiş, Kur'an kursları, eğitim yardımları, bayram izinleri, Cuma izinleri, Dini nikâh talebimiz, 4-B’lilerin izin hakları, Dini ve Milli bayramlarda mesai ücretleri sorunlarını Genel merkeze taşıyarak çözümünde katkı koyduk.

13- Diyanetime dokunma, camilere ağza alınmayacak yakışıksız benzetme, Siyonizm destekli şer odaklı televizyon kanalına karşı basın açıklamaları ve suç duyurusunda bulunduk.

Değerli dostlar!

 Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu vesile ile önümüzdeki dönemde;

1- 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesini,

2- Her ilimize Diyanet evi veya misafirhanelerini açmak,

3- Her camiye lojman talebimizi,

4- 4,6 yaş Kuran Kurslarında ana okul düzenlemesini,

5- Camilerde çift görevli uygulamasının yaygınlaştırılmasını,

6- Boş kadroların ivedilikle doldurulmasını,

7- Müftülük personelinin özlük haklarının genişletilmesini genel merkezimizle yapacağımız görüşmelerle olgunlaştırıp yetkili mercilere ulaştıracağız. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de kazanımlar elde eden bir sendika olacağız inşallah.

Değerli Delege Arkadaşlarım...

 Bütün bu çalışmaların sağlıklı olması için safları daha sıkı tutarak, meslektaşlarımızın hilful- fudul geleneğini devam ettiren bir sendika anlayışı içinde bulunmasını temenni ederek yine Bismillah, yeniden Bismillah diyor şube yönetimimizi sizlerin teveccühüne sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Allah'a emanet ediyor, sendikamız adına saygılarımı sunuyorum. Genel kurulumuz hayırlı olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun”. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Bu güzel konuşma sonrasında ilerleyen saatlerde gerçekleştirilmiş olan yoğun katılımlı seçimde oyların büyük çoğunluğunu alarak tekrardan Diyanet-Sen Bursa 1 Nolu şube Başkanlığını kazanan Sayın Mustafa SARKI Beyefendiye bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve sendikal faaliyetlerin de başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.