Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETİK DEĞERLER IŞIĞINDA, GÖZ TEDAVİ HİZMETLERİ

"Göz Nurunu Koruma Vakfı, Yıldırım Göz Merkezi" Başhekimi, Göz Hastalıkları Uzmanı, Operatör Doktor Sayın Osman Seyrek ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ETİK DEĞERLER IŞIĞINDA, GÖZ TEDAVİ HİZMETLERİ

Operatör Doktor Sayın Osman Seyrek ‘Gözle ilgili her konuda teşhis ve tedavi ile ameliyatlar yapılmaktadır. En başta katarakt ameliyatlarının gelişmiş aletlerle yapıldığını belirtmek isterim’ dedi.

Öncelikle Osman Bey sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette, Liseyi Bursa Erkek Lisesinde, Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde bitirdikten sonra İhtisasımı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptım. 1981’den itibaren Bursa'da uzman Hekim olarak görev yapmaktayım. 1981-2000 arasında serbest hekimlik, 2000 yılından beri günümüze kadar ise başhekim ve Hekim olarak görevlerimi sürdürmekteyim.

Osman Bey çok hoş tarihi bir yapının içerisinde bulunuyorsunuz, okuyucularımıza bulunmuş olduğunuz bina ile ilgili ne tür bilgiler verebilirsiniz?

Burası 1390’lı yıllarda Yıldırım Beyazıt Camii'nin Külliyesi olarak yaptırılmış, Osmanlı Devleti'nin ilk Hastanesi olarak işlev görmüştür. O yıllarda ülkede çalışan sağlıkçıların çalışma izin belgeleri ve vesaire diğer hizmetlerin burada verilmiş olduğunu söyleyebilirim.

Peki, Sayın hocam Göz Nurunu Koruma Vakfı, Yıldırım Göz Merkezinde ne tür tedaviler uygulamaktasınız?

Gözle ilgili her konuda teşhis ve tedavi ile ameliyatlar yapılmaktadır. En başta katarakt ameliyatlarının gelişmiş aletlerle yapıldığını belirtmek isterim. Ana hastanemiz olan Bayrampaşa Göz Hastanesi’nin zaman zaman desteği ile hastalarımıza her açıdan yardımcı olmaktayız. Vakfımızın en birincil amacı en ekonomik şartlarda hizmet etmeye çalışmaktır, bizim patronunuz bulunmamaktadır. Merkezimiz vakfın malıdır. Biz de vakfın çalışanlarıyız özellikle sonradan olma körlüklerin önüne geçilmesi için çalışmaktayız, vakfın kuruluş gayesi budur.

Vakfımız bünyesinde;

GLOKOM DEPARTMANI

Glokom Ameliyatları

Görme Alanı

OCT

Pakimetri

RETİNA DEPARTMANI

Vitrektomi Ameliyatları

FFA ( Göz Anjio )

ICG

OCT ( Göz için Tomografi )

Argon Laser

Ultrason

ŞAŞILIK DEPARTMANI

Şaşılık Ameliyatları

Neurovision

Sinoptofor

Hess Perdesi

REFRAKTİF CERRAHİ DEPARTMANI

LASIK

Cross Linking

Pentecam ( Topografi )

Pakimetri

KONTAKT LENS DEPARTMANI

KATARAKT DEPARTMANI

FAKO Ameliyatları

Fakik IOL

Biometri

Yag Laser

OKÜLOPLASTİ DEPARTMANI

Göz Estetik ve Kapak

Ameliyatları

Göz yaşı yolları ameliyatları

Protez Göz

KORNEA DEPARTMANI

Kornea Nakli Ameliyatları

( Keratoplasti )  hizmetleri verilmektedir.

Yıldırım Göz Merkezi'nde toplam kaç personelle hizmet vermektesiniz?

6 hekimimiz, 4 hemşiremiz, 1 Anestezi teknisyenimiz ve 14 çalışanımızla toplam 25 personelle, hizmetlerimizi aralıksız gerçekleştirmekteyiz.

Peki, hocam son zamanlarda excimer lazer üzerine yoğunlukla sorular gelmekte bu tedavi yöntemi gerçekten de yüksek oranda başarılı oluyor mu?

Uygun vakalar seçildiğinde son derece mükemmel sonuçlar veren bir yöntem .Miyoplarda -9'a   kadar diyoptrisi olanlar, Astigmatlarda 4 diyoptri  ve hipermetrop  olanlarda ise 4 diyoptriye  kadar düzelme yapılabilmektedir.

Göz Nurunu Koruma Vakfı, Yıldırım Göz Merkezi olarak hedefleriniz hakkında bizlere neler söylemek istersiniz?

Vakıf olarak daha geniş kitlelere, daha ekonomik şartlarda hizmet sunabilmek amacındayız.

Hastalarınız en çok hangi şikâyetlerle kurumunuza müracaat etmekte?

En çok hastalarımız görme kusurlarından gelmekteler, sonrasın da katarakt rahatsızlığından dolayı ameliyata gelenleri sayabilirim.

Röportajımızın sonlarına yaklaşırken bizlere kurumunuzun Misyon, Vizyon, kalite politikaları ve ilkeleriniz hakkında neler söylersiniz?

MİSYONUMUZ

Göz sağlığını korumak ve sonradan olma körlüğü önlemek amacıyla halkı bilinçlendiren, erken teşhis, doğru ve etkin tedavi sağlayan bir kurum olmak.

VİZYONUMUZ

Misyonumuzu gerçekleştirmek adına Türkiye ve yurt dışından gelen hastalarımıza modern tedavi yöntemleri ile doğru sağlık hizmeti sunmak.

KALİTE POLİTİKAMIZ

Göz Nurunu Koruma Vakfı Hastane ve Merkezleri’nce sunulan sağlık hizmetlerini; Misyon, Vizyon ve ilkelerimiz ışığında oluşturmuş olduğumuz Kalite Yönetim Sistemi şartlarına uyarak sürekli iyileştirmek Temel Politikamızdır.

İLKELERİMİZ

Genel ve tıbbi ahlak kurallarından ödün vermemek, hastalarımızın ihtiyaçlarını sürekli anlamaya çalışarak verdiğimiz hizmet kalitesini ölçülebilir şekilde geliştirmek.

Son olarak yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı ile ilgili okuyucularımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Ülkemize, halkımıza bütün vatandaşlarımıza Ramazan Bayramı'nın mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Göz Nurunu Koruma Vakfı, Yıldırım Göz Merkezi'nin Başhekimi, Göz Hastalıkları Uzmanı, Operatör Doktor Sayın Osman Seyrek'e bu güzel röportaj ve bilgiler için Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Ayrıca vakfın kuruluşundan bugüne değin hizmet vermiş olan Başta kurucularına ve bütün çalışanlarına bu kutsal görevleri nedeniyle ayrıca teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.

İletişim Bilgileri

Sinandede Mah. Barutluk Cad.No:92

Yıldırım BURSA

www.gozvakfi.com

Tel: (0 224) 364 91 00

Faks: (0 224) 364 91 07

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.