Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESENTEPE MAHALLESİ MUHTARI HACI ÖZKAN İLE YÜZ YÜZE…

Bursa’mızın Nilüfer İlçesine bağlı Esentepe Mahallesi’nde üç dönemdir muhtarlık görevini yürütmekte olan Hacı Özkan ile güzel, keyifli, aynı zamanda detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ESENTEPE MAHALLESİ MUHTARI HACI ÖZKAN İLE YÜZ YÜZE…
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Hacı Özkan, 2004 mahalli seçimlerinde halkın teveccühü ile seçilerek Esentepe Mahallemizde muhtar olarak görev başına geldim. 1955 Artvin doğumluyum. 2004'ten 2018’e kadar 14,5 yıldır mahallemize bütün gücümle hizmet etmeye devam ediyorum. Allah'ın izni ve halkımızın da teveccühü ile bir sonraki dönemde de hizmetime devam etmek istiyorum.

Peki, muhtarım 2004 ile 2018 yılları arasında Esentepe Mahallesi'nde neler değişti? Bunlarla ilgili bizleri ve kamuoyunu aydınlatır mısınız?

 Ben ilk seçildiğim yıllarda mahallemizde imar bozuklukları vardı, bir imar planı vardı ama plan uygulanmamıştı.8 tane Cadde, 28 tane Sokak hiç açılmamış durumdaydı ya yarım açıktı, hiç düzenlenmemişti altyapı hiç yoktu. 8 tane Cadde, 28 tane sokak ve 8 tane çocuk oyun alanını ve dinlenme parklarını bu dönemde yaptık. 4 bin metre altyapı, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmaları doğalgaz çalışmaları dâhil, 4 bin metre altyapı çalışmaları yapıldı. Bunun dışında aydınlanmamış alanlara elektrik direkleri dikilerek aydınlanmasını sağladık. Şu anda mahallemde çözülmesi gereken bugüne kadar yapamadığım iki husus var. Bunlardan biri Büyükşehir’e ait diğeri de Nilüfer Belediyesi'ne ait.

 24 derslikli NOSAB İlköğretim Okulu 2005 yılında NOSAB İş Adamları Derneği tarafından inşaat ettirilerek mahallemiz çocuklarının hizmetine sunulmuştur. 2010 yılında mahallemizin camii eksikliğini Yavuz Sultan Selim Camii’ni Esentepe halkının yardımlarıyla inşa ederek hizmete sunduk.

 Nilüfer Belediyesi, Osmangazi’ye bakan yüzümüz Mudanya Yolu üzerinde, Sanayi Caddesi tarafından mahallemizin maalesef düzenli bir girişi yok. Oradaki hastaneler oradaki AVM’lerin trafik yoğunluğu yüzünden, mahallemize emniyetli girişi imkânsız hale getirmektedir. Mahallemizin bu sıkıntısını 15 yıldır çözemiyoruz. Nilüfer Belediye meclisinde, komisyonlarında görüşülerek, maliyet yüksekliği nedeniyle yapılamayacağı bana bildirildi. Hâlbuki bu 15 metrelik imarlı yol açılmadığı müddetçe benim mahallemin hiç bir marka değeri kalmıyor, bu olmazsa olmazımız. Belediyelerimiz 15 yıl içerisinde ne yapıp edip bu yolu açmalıydı. Büyükşehir'in de bunda büyük payı var. Büyükşehir burada topu ilçe Belediyesine atıyor yan yollar aslında Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Büyükşehir burada topu aslında taca atıyor, buradaki sağlık alanları ve AVM‘lerin trafik yoğunluğunu mahallemiz kaldıramıyor, mecburen halk sokaklara oto paklanıyor bunun sonucunda yığılmalar ve kavgalar baş göstermeye başladı. Bunu bu dönemde muhakkak belediyelerin çözmesi gerekir. Bu yüzyılda böyle keşmekeşlik hiçbir yerde görülmemiş durumda.

 Bir de Tuna Caddemizde sıkıntı var. 15 yıldır rahmetli Hikmet Şahin dışında Büyükşehirden hiçbir yatırım alamadık. Büyükşehir'in Tuna Caddesi'nde Karaman Dernekler Yerleşkesinin olduğu bölgede genişletme çalışmaları yapması şarttır. Burada dernekler yerleşkesi ve Çarşamba pazarının yoğunluğu oradaki insanların pazar güvenliğinin sağlanması açısından oraya mutlaka ışıklandırmalı bir trafik lambası konularak kavşağın açılması ve genişletilmesi Büyükşehir'in sorumluluğunda ama maalesef Büyükşehir burada 15 yıldır bir yatırım yapmadı. Bunu yeni gelecek başkanlarımızdan yapmasını bekliyoruz. Artık yeni gelecek başkanlar seçim döneminde bize isteklerimiz ve arzularımızla ilgili bilgi istediklerinde biz bu iki konuyu bilhassa onlara ileteceğiz. Yatırım planlarını almış olan Başkan adaylarının bize gelerek oy istemelerini bekliyoruz.

Sayın muhtarım seçimlere de artık 5 ay kadar bir zaman kaldı. Mart 2016'da yapılacak olan yerel seçimlerde tekrardan sizi Esentepe Mahallesinde muhtar adayı olarak görebilecek miyiz?

 Allah sağlık, sıhhat vermesi durumunda Allah o günlere bizleri eriştirirse, ulaştırırsa inşallah halkımızla bütün gücümüzle tekrar hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz mahallemizi seviyoruz. 30 yıldır bu mahallede oturuyorum, mahallemizin bütün sokaklarını, caddelerini karış karış biliyorum. Sorunları da tanıyorum, halkımızı da tanıyorum, halkımız da bizi gayet iyi tanıyor yapamayacağım şeylerin sözlerini vermem elimden geldiği kadar kurumların mahallemize yatırım yapmaları için büyük çaba harcadık ve bundan sonra da harcayacağız halkımızda teveccüh ederse inşallah onların güvenini boşa çıkarmayacağım.

Sayın muhtarım halkla aranızdaki ilişkiler nasıl acaba öğrenebilir miyiz?

 Esentepe Mahallesi sakinleri ile aram hep iyiydi, her zaman da iyi oldu gece yarısı da arasalar her zaman telefonum açık, onlarla birebir ilişkim devam ediyor ve onlar için yapamayacağım şey yoktur elimden geldiğince.  Onlar için her şeyi yaparım ama tabi elimden gelemeyecek yapamayacağım şeyleri de yaparım diye de bir şey yok. Her zaman onlara karşı pozitif oldum ve bundan sonraki zaman sürecinde de hep pozitif olacağımı buradan belirtmek istiyorum.

Peki, Sayın muhtarım son olarak halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

 Ülke olarak ekonomik bir sıkıntı yaşamaktayız aynı zamanda güvenlik sorunları ve ülke bütünlüğü ve birliği ile ilgili sorunlar var. Hep birlikte yaşıyoruz bu zorlukları, hep beraber aşmamız için bütün gücümüzü bölmeden, parçalamadan el birliği ile severek, sayarak, birbirimize saygı göstererek aşmamız gerekiyor ve aşacağız diyerek son olarak mesajlarımı iletmek isterim ve bütün halkımıza, bütün mahalle sakinlerimize sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum ve onlara buradan tekrardan selamlarımı göndermek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Nilüfer ilçemize bağlı Esentepe Mahallesi’nde 2004 yılından beri muhtarlık görevini yapmakta olan Sayın Muhtar Hacı Özkan'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.