Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ERSARAY” METAL SEKTÖRÜNDE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR...

Metal sektöründe yapmış olduğu çalışmalarla adından oldukça fazla söz ettirmiş olan “Ersaray Metal”in kurucusu Sayın Metin Aydoğdu ile güzel, keyifli bir o kadar da bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“ERSARAY” METAL SEKTÖRÜNDE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR...
Öncelikle Metin Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Ersaray Metal’in kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Metin Aydoğdu,  Ersaray Metal’in kurucusuyum. 2013 yılında ağabeyim ile birlikte firmamızı kurduk. Metal sektörü ile başladık, paslanmaz saç şekillendirme, dkp işleri yapıyoruz. Bunun yanı sıra şimdi inşaat sektörüne de girdik. İlk başlarda bu sektörde sadece yerinde tadilat vesaire gibi işler yaparken şimdi artık inşaatlarda yapmaya başladık.  Apartman tarzında anahtar teslim projeler tamamlayarak teslim ediyoruz. Şimdi fabrikalarda da tamamen sadece metalle değil metalin dışında inşaatından tutun kendi işimize kadar kapısından, penceresinden ne gerekli ise her türlü anahtar teslim projeler yapmaktayız. Sonrasında Ferru Kuzakçı abimiz de bize katıldı oda inşaat kısmı ile ilgileniyor. Ben metal kısımlarına bakıyorum. Ağabeyim Mutlu Aydoğdu’da muteahhitlik işleriyle uğraşıyor. Böylelikle kendi aramızda görevlendirilme yaptık ve güzel bir netice aldığımızı söyleyebilirim.

 Ersaray Metal ve Ersaray olarak, DKP, HRP ve Paslanmaz Sac Şekillendirme, Talaşlı İmalat, Kalıp, Aparat, Fikstür, Makine İmalatı, Endüstriyel Mutfak İmalatı, İnoks ürünler Plastik Alanlarında farklı sektörlere kaliteli hizmet anlayışımız ve uzman personelimizle hizmet vermekteyiz. Devlet dairelerine,  hastanelerine, otellere, yemek sanayilerin, okullara, üniversite kampüslerine, hastane laboratuvarlarına, büyük Gıda Market raflarına paslanmaz üzerine her türlü üretim gerçekleştirmekteyiz.

Kısa zamanda Gerçekten güzel yol kat ederek bugünlere gelmişsiniz. Peki, Metin Bey Ersaray Metal’in gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

 Ersaray’ın hedefleri, kendini bildiği işte daha da büyüterek geliştirmektir. Ama bunu istikrarlı bir şekilde sindire sindire kat etmek en öncelikli hedefimiz. Örneğin şimdi ortaklarımızdan biri inşaat yapıyor inşaat sektöründe de yapabildiğimiz kadar güzel projelere imza atmak istiyoruz. Yani hedefimiz bulunmuş olduğumuz sektörde en iyi olmayı hedeflemekteyiz. Her şeyi yapacağız diye bir kaide yok. Biz neyi yapabiliyorsak onun en iyisini yapmak istiyoruz. İnşaatı, dekorasyonunu yapabiliyorsak onun en iyisini yapma çabasındayız. Kısacası bilen insanlarla, bilen ekiple güzel kaliteli işler ortaya koymak istiyoruz.  Bosch A.Ş, Tofaş A.Ş. Tat Konserve, Sek Süt A.Ş, Besaş Ekmek San, Aroma Meyve Suları, Coats İplik, Erdemli Kalıp, Busap İnşaat, Üçge Raf Sistemleri, Metro Gross Marketler gibi birçok firmayla çalışmalar yürütmüş olduğumuzu da sırası gelmişken belirtmek isterim.

Metin Bey son zamanlarda ekonomide bazı yavaşlamalar olmaktadır. Peki, bu süreci nasıl atlatabiliriz?

 Biz şuna inanıyoruz eğer kendi insanımız eğer doğru hamleler yaparsa işte fırsatçılık yapmazsa kendimiz bu şekilde fırsatçılık,  açgözlülük yapmazsak biz bu durumdan çok rahat bir şekilde çıkarız, ama maalesef bizim kendi insanımız bile fırsatçı olduğu için ki bunu görebiliyorum ve sosyal medyada ben bunu paylaştım.  Paylaştığım şuydu;  Şimdi yüzde 200 zam yaptıktan sonra hükümete şirin görünmek için, milliyetçi göstermek için sonrasında yüzde 10 indirim yapmak gibi bir şeye ben inanmıyorum.  Çünkü geçen ay %200 zam yapan firmalar bu ay %10 indirim yapsa kuyruğuna girdiler. Bu firmalar bu zammı yapmak zorunda mı? Evet, yapmak zorunda çünkü tedarik yapmış olduğu ürünlerde yüksek maliyetlerle karşı karşıya kaldılar, ama çoğu firma zaten kendi stoğunda bile sakladığı ürünleri %200 zam yapıp devlete şu anda şirin gözükmek için yüzde 10 indirim yapıyor. Biz buna katılmıyoruz, inanmıyoruz. Çünkü asıl fırsatçılık budur diye düşünüyorum, bu kampanya ile ilgili bizi birkaç kişi aradı bizim bu kampanyaya girmeyeceğimizi söyledim. Çünkü bizim aldığımız hammadde aynı, almış olduğumuz bu hammaddenin üzerine kendi masraflarımızı koyduktan sonra normal bir şekilde zam yaptıktan sonra sonrasında ne kadar kar koyduğumuzu bütün hepsini müşterilerimizle paylaştık. Biz hammadde paslanmazımızı, inşaatta tuğlayı çimentoyu her şeyde yüzde 200 zamlı alıyor olmamıza rağmen bunu maliyetlere yansıtırken en düşük oranlarla zaten yansıttık.

Peki, Metin Bey iş haricinde boş zamanlarınızı geçirdiğiniz hobileriniz uğraşlarınız var mı?

 Bizim futbola ilgimiz var, bizim bir futbol kulübümüz var FSM Gençlik ve Spor Kulübü adında Başkan Ferru Ağabey, bende 2. Başkanım tabii bazı zamanlar, bazı akşamlar biz de kendi aramızda top oynuyoruz bu kulübü kurmamızın amacı çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onlara güzel bir gelecek sunmak. İlk yola 14 çocuğumuzla başladık, şu anda 75 tane lisanslı sporcumuz var, 2'ci şampiyonluğumuzu aldık hepimiz veliyiz, veliler olarak kurduk bu kulübü hep beraber cumartesi pazar günleri gidip orada hem çocuklarımıza yardımcı oluyoruz hem de bizde arada spor yaparak böylelikle kendimizi daha zinde hissediyoruz. Ayrıca Atv ile doğada gezmeyi seviyoruz.

Peki, Metin Bey son bir sorunumuz var. Piyasaların, ülkemizin ekonomik gelişmesini ve geleceğini nasıl görüyorsunuz?

 Benim kendi açımdan, ülkemiz iyi gidiyor hükümet çalışmaları da güzel. İleriye doğru çok umutluyuz, kısa vadeli sıkıntıları atlattıktan sonra bu durumu çözdükten sonra Türkiye çok çok daha güzel yerlere gelecek birçok firmayla çalışıyoruz, birçok Fabrika müdürü ile genel müdürleri ile görüşüyoruz muhabbet ediyoruz onların düşünceleri de olumlu şu kısır döngüden kurtulmamız durumunda herkes rahatlayacak. Devletimizin üreticilerimizin yanında olması, destek çıkması sonrasında ülkemizin çok daha güzel yerlere geleceğine eminim. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Kentimizin sektöründe önde gelen kuruluşlarından olan Ersaray Metal’in kurucusu Sayın Metin Aydoğdu’ ya bizlerde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz,  ayrıca röportajımıza katkı sunan şirket yöneticilerinden Sayın Ferru Kuzakçı’ya da teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Adres: Üçevler Mah. 56. Cad. 68. Sok. No:21 Nilüfer / BURSA

Tel: 0224 342 65 66

Fax: 0224 441 95 68

Mail: info@ersaraymetal.com

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.