Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ERİKLİ GÜCÜ’NDEN MÜTHİŞ START

-Öncelikle bizi konuk ettiğiniz teşekkür ederiz. Bize kendinizi tanıtabilir misiniz?

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ERİKLİ GÜCÜ’NDEN MÜTHİŞ START

Raif KOCABAŞ. Ispartalıyım. Isparta’nın Yalvaç ilçesinin Sücüllü kasabasındanım. 2 çocuk babasıyım. Yaklaşık 28 yıldır Bursa Erikli’de yaşamaktayım. Erikli mahallesinde mesleğe berberlik olarak başladım. Yaklaşık 22 yıldır berberlik yapmaktayım. Çıraklığıma Erikli’de başladım ve şuanda Erikli’de dükkanım mevcut, yaklaşık 13 yıldır kendi dükkanımdayım.

-Peki Sayın Başkanım, Erikli Gücü’yle tanışmanız nasıl oldu? Erikli Gücü ne zaman kurulmuş? Bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz?

  Erikli Gücü Spor’da kendimin de daha önce az da olsa amatörlerde oynama fırsatım oldu. Bununla beraber kendi mesleğimden dolayı gençlerle çok samimiyim. Bu bölgede de hatırı sayılır bir genç nüfusa sahibiz. Hepsiyle hemen hemen tanışmışlığım vardır, futbolcusundan top oynayan ve oynamayana kadar… Mesleğimden dolayı herkesle aram çok iyidir. Biz amatörlüğü bıraktıktan sonra halı sahalarda turnuvalar ya da maçlara haftanın 3-4 günü maçlara gidiyoruz, hatta üst üste 2-3 maç bile yaptığımız oluyor. Futbol bizim sevdamızdır. Buradan yola çıkarak yaklaşık 2-3 yıl önce kulübümüzü kurmak için çaba sarf etmeye çalıştık. Alt yapısını araştırdık. Bursa’daki çeşitli başarılı olmuş ya da olmamış spor kulüplerinin hepsini gezdik, hepsini inceledik. Bu şekilde yola çıkarak 2017 yılının Mart ayında biz kulübümüze ilk adımımızı atmış bulunduk. Erikli Gücü Gençlik ve Spor Kulübü 2017’den beri faaliyet gösteriyor. Ağustos ayında futbol okulu olarak eğitime başladık. 2017-2018 sezonuna altı takımla giriş yaptık. U11, U12, U13, U15, U17 ve A takımı olarak 6 takımla liglere katıldık. A takımımızla şampiyon olarak bir üst lige, birinci kümeye çıktık.

-Aynı zamanda Erikli Gücü Spor Kulübü kurucusu ve kulüp başkanısınız. Bundan sonraki gelecek hedeflerinizle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

  Biz her zaman gençlere çok önem veriyoruz. Arabayatağı başta olmak üzere, çevremizdeki çeşitli futbol kulüplerinde dağılmış ve kaybolmuş birçok gencimiz mevcut, bununla beraber bir sürü yetenekli gençlerimiz olup ama spor yapma şansı ya da maddiyat nedeniyle bir yerden başlayamıyorlar. Spor şuanda maalesef maddiyata çok önem veriyor. Biz bu durumdan yola çıkarak, gençlerin üstüne bu şekilde giderek, bu bölgemizde Erikli mahallemizde spor kulübü hiç olmadığı için buradan yola çıkarak gençlerimize bu spor kulübünü kurduk. Bundan sonra da bu gençlerimizi bizim spor kulübümüze kazandırmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız.

  Çoğu spor kulübünün karar defterinde ya da spor kanununda yazar; gençlerin uyuşturucudan uzak kalacağını belirten yazılar… Biz yazıyla bırakmıyoruz. Biz gençlerimize gerçekten can-ı gönülden bağlı olduğumuz için uygulamalı olarak da yapıyoruz. Bölgemizde maalesef uyuşturucu kullanan gençler var. Mesleğimiz gereği duyuyoruz, görüyoruz, işitiyoruz. Biz bugüne kadar yaklaşık 3-4 tane uyuşturucu satanı polis arkadaşlarımıza, bu konuda ilgili polis kurumuna şikayette bulunup gerekli işlemleri yaptırdık. Bu şekilde bir projemiz mevcuttu, akıbetinde uyuşturucu kullanan kardeşlerimize psikolog destekleri verdik, bu konuda Yıldırım Belediye’mize teşekkür ediyoruz. Bununla beraber Amatem’lere yönlendirmeler oldu. Uyuşturucu kullanan gençlerimiz ne kadar varsa bunlara ulaşmaya çalışıyoruz, biz bunlara eğitim desteği ya da iş desteği olarak elimizden geldiğince tüm imkanları kullanmaya çalışıyoruz.

  Sosyal sorumluluk projelerimize çok önem veriyoruz; bunların başında uyuşturucu geliyor. Bu konuda Yıldırım Belediyemiz, polis teşkilatlarımızla, uzman doktorlar eşliğinde uyuşturucu kullanımı ile ilgili gençlerimize, bölge gençlerimize, sporcularımıza eğitimler vermekteyiz, sağlık eğitimleri vermekteyiz. Ağız ve diş sağlığı eğitimi, ilk yardım eğitimi, stres eğitimi, psikolojik eğitimler, doktor tahsisleri, gerekirse uzman doktorları gidemeyen çocuklarımızın ayağına kadar getirtiyoruz ve buna benzer her türlü sosyal etkinliği yapmaktayız. Şuanda İngilizce kursumuz da mevcuttur. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye çok teşekkür ederiz, kendisi eğitime çok önem vermektedir. Bizler de elimizden geldiğince mahalle gençlerimize aktarmaya devam ediyoruz.

  A takımı olarak amacımız süper amatöre çıkmaktır. Biz takımı çoğu eski kulüpler gibi, maliyeti çok iyi olan kulüpler gibi bekletmek amacında değiliz. Biz hem mahallemizin ismini daha yukarılara taşımak, hem de Yıldırım ilçemizin ismini yukarılara taşımak gayesiyle takımımızı doldurma aşamasındayız. İnşallah bu sene de hedefimiz süper amatöre çıkmak.

-Son olarak, hem temenni bakımından hem de beklenti ve özeleştiri bakımından neler söylemek istersiniz?

  Erikli Gücü’müzü kurduğumuz süre içerisinde futbol takımları oluşturduk, Futbol Federasyonu’na kayıt ücretlerimizi ödedik, bunun devamında bir sürü giderlerimiz de oldu. Biz daha bugüne kadar Yıldırım Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlık ya da herhangi bir devlet kurumundan maddi olarak hiçbir şekilde destek istemedik. Sadece ufak tefek malzeme yardımları oldu. Ben kendim esnafım zaten, biz zengin bir kulüp değiliz. Şuan için gelirimiz yok, futbol okulumuzda yaklaşık 130 öğrencimiz mevcut, yaklaşık 25-30 tanesinin maddi durumu yetersiz, yetim, şehit yakını, buna benzer yardımlardan dolayı birçoğundan ücret almamaktayız. Aldığımız ücretleri de 4 tane hocamıza dağıtmaktayız. Sadece kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

  Devletimizden, belediyemizden spor kulüplerinin tek beklediği şey; spor tesisidir. Biz de bir spor tesisi beklemekteyiz. Eğer kulübümüzü ileriye taşımak istiyorsak bu bizim gücümüzle olmuyor. Devletimizin de tam bu noktada bize güvenmesi gerekir. Bizim de doğru yaptığımızı devletimize göstermemiz ve inandırmamız gerekir. Devletimiz kesinlikle bize bir spor tesisi kazandırmak zorunda diye düşünüyorum. Avrupa’ya baktığımızda her köşede bir spor tesisi, büyük sahalar mevcut, bizim ülkemizde de bir sürü genç ve ortam mevcut. Belediyemiz bu konuda destek olursa bizim kulübümüzün ilerlemesi için, kafamızdaki planladığımız projelerimizin hayata geçirmemiz için tesisleşme bize çok fayda sağlayacaktır. Bazı spor kulüplerinde halı sahalar mevcut ama çoğu kendi menfaatlerini kullanan yöneticiler ya da kulüp başkanları var. Tam bu noktada devletimiz doğru kişileri tespit ederse ona göre tesisleşmeler sağlarsa çok memnun oluruz. Bazı yerlere bakıyorum, büyük sahası ve yanında halı sahası olan spor kulüpleri var, gözümüz yok, hak etmişlerdir ama bu imkanlar bence bütün spor kulüplerine, her mahalleye spor tesisleri yapılması gerekir, yapılamıyorsa da yakın bölgelerdeki kulüpleri birleştirerek bir halı sahaya tahsis edilerek bir şeyler yapılabileceğini umuyorum. Devletimizin önceliği bizim gibi yeri olmayan, bir şeyler yapmaya çırpınan kulüplere destek olmaları gerektiğini düşünüyorum.

  Sponsorlarla ilgili şunu söylemek istiyorum; dediğim gibi biz kulüp olarak kimseden destek istemedik. Destek olarak sponsorlarla ayaktayız. Şuan da kulübümüzün hiçbir geliri yok. Geçen yılı 4-5 tane sponsorumuzla bitirdik, desteklerinden dolayı mahalle esnafımız, kardeşlerimize teşekkür ederiz. Bu yıl bilhassa Erikli Su’yla görüşeceğiz. Erikli fabrikasının ilk doğduğu mahalle burasıdır, ismini de buradan almıştır. Biz Erikli Su’yundan destek beklemekteyiz, bununla beraber kulübümüze destek olmak isteyen sponsorlara kapımız her zaman açık, bize verecekleri her bir kuruşun gerçekten güzel yerlere gittiğinin teminatını veriyorum.

Bizler de Bursa Haber Gazetesi olarak size teşekkür ediyor ve başarılarınızın devamını diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.