Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ERGÜN MUHTARDAN ÖRNEK PROJELER...

Bursa’mızın Yıldırım İlçesine bağlı Şükraniye Mahallesi’nin başarılı muhtarı Ergün Kahraman ile başta yapmış olduğu çalışmalar olmak üzere güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ERGÜN MUHTARDAN ÖRNEK PROJELER...
Öncelikle Muhtarım sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise mahallenize katmış olduğunuz hizmetleri bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 1964 yılında Bursa'nın Gemlik İlçesi, Fındıcak Köyü’nde doğdum. 800 yıllık Bursalıyız. 35 yıldır da Şükraniye Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. 28 yıl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde insan odaklı, problemli, muhtaç kişilere hizmet eden bir memuriyet hayatım oldu. Sonrasında 2014 Muhtarlık seçimlerinde Mahallemizden aday oldum muhtar seçildim ve böylelikle görevimi sonlandırmış oldum.

 Öncelikle muhtarlığımıza gelmiş olan bütün mahalle sakinlerimize, vatandaşlarımıza güler yüz gösterdik, onlara burasının ortak malları olduğunu, işi olsa da olmasa da buraya çay içmeye kahve içmeye gelebileceklerini anlatmaya çalıştık. Böylelikle halkımıza sıcak ilişkiler kurmayı hedefledik. Mahallemizin birçok eksikliği vardı onları halletmeye çalıştık ama hala hali hazırda eksikliklerimizin olduğunu söyleyebilirim. Mahallemizin en büyük eksikliği çok sağlıksız bir sağlık ocağına sahip olmasıydı. Tamirhaneden bozma bir sağlık ocağımız vardı, girişimlerimiz sonucunda Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile mahallemize çok güzel bir sağlık ocağı kazandırmış olduk. 3 katlı geniş, Mahalle hastanesi gibi olan sağlık ocağımızın altında 112 acil servisi de hizmet vermektedir. Ayrıca sağlık hocamızın şuan boş olan en üst katına Sağlık Müdürlüğümüz bir hizmet birimi daha koyacak, onun da müjdesini buradan bütün mahalle sakinlerimize ve bütün vatandaşlarımıza iletmek istiyorum. Sağlık ocağımız aşağı yukarı 3 ay önce hizmete girdi, 5 doktorumuz her gün düzenli olarak hastalarını kabul etmekteler. Helvalıpınar Camii’miz mahalle arasında çok sıkışık kalmıştı onun çevresindeki birkaç binanın kamulaştırması yapılmış, binalar yıkılmış olmasına rağmen Büyükşehir Belediyemizin tasarruf önlemleri çerçevesinde bu proje beklemeye alındı. Orasının da tamamlanması durumunda gençlere ve çocuklarımıza hitap edebilecek güzel bir meydan ayrıca bunun yanı sıra İmam ve müezzinlerimiz için lokal olarak hizmet verecektir.

Peki, muhtarım bize Şükraniye Mahallesi’nin sokakları, caddeleri ve nüfusunun da genel bilgilerini verir misiniz?

 Mahalle sınırlarımız 97 sokak vardır, çevresinde de 4 cadde ile çevrilidir. Nüfus olarak mahallemizin 12 bin civarı nüfusu bulunmaktadır. Daha önce seçmen sayımız 8000 kişi iken, şu an 7000 küsurlere düşmüştür. Nüfusumuzun artmasına rağmen seçmen sayımız düşmüş durumda bunun nedeni de mahallemizden, ayrılan Türk vatandaşlarının yerine gelen Suriyeliler nedeniyledir. Suriyeliler nüfusumuzu arttırıyor ama seçmen sayımız diğer taraftan düşüyor.

Şükraniye Mahallesi'nde ki hali hazır eksikliklerinden bahseder misiniz?

 Enerji nakil hatlarımız Havai sistem, Şükraniye Mahallesi’ni biz Yıldırım'ın baş Mahallesi olarak görüyoruz. Kaymakamlık burada, Belediye Başkanlığı vesaire birçok kurum burada olmuş olmasına rağmen maalesef hali hazırda havai Elektrik sistemleri ile devam ediliyor ben göreve ilk geldiğimde bununla ilgili girişimlerde bulunmuş olmama rağmen maalesef hayata geçirilemedi. Tabii bu havayı sisteminde bir dezavantajı varmış, bu şekilde yer altına geçirilmiş olan mahallelerden aldığımız bilgiye göre bir sokakta meydana gelen arızanın bulunmasında büyük sıkıntı yaşıyorlarmış. Bizde bu maksatla görüşmelerimiz neticesinde tavsiyeler neticesinde yine havayı sistem ama kapalı sistem kablo oluyor 4-5 tane kablo yerine sadece tek bir kablonun olduğu bu sistemde arızalar da çabuk bulunuyormuş. Bu sistemin çok daha sağlıklı olduğu söylenmekte, biz de buna sıcak bakıyoruz mahallemizin havai kablolarını bu tür tek kablo şeklinde çözmeye çalışıyoruz.

Peki, Muhtarım seçimlere 4 ay kadar kısa bir süre kaldı tekrardan atar mısınız acaba? Öğrenebilir miyiz?

 Tabii ki; Allah sağlık sıhhat vermesi durumunda tekrardan adayım. Tabii sadece bizim istememiz ile olacak bir şey değil. Vatandaşlarımızın teveccühünün de devam etmesi durumunda bizde hizmetlerimizi sürdüreceğiz inşallah.

Son olarak muhtarım bir de sizin Afrika'daki susuz insanlara yönelik bir projeniz var. Bu örnek proje ile ilgili neler söylemek istersiniz?

 Peygamber Efendimiz (S.A.V) der ki; “Hangi Müslüman susamış bir Müslümanın susuzluğunu giderirse Allah da onun ahirette susuzluğunu giderir” çeşme yaptırmak insanları suya kavuşturmak çok sevap bir şeydir, bunu Türkiye'de yapsanız dünyanın diğer bölgelerinde de yapsanız çok çok sevaptır. Ama Bursa'da su sıkıntısı yok, her yerde, her evde su var.  Bunu tabii Afrika'nın susuz bölgelerinde yapmanız durumunda çok daha büyük sevap kazanılacağı muhakkak, bu maksatla birçok Muhtar arkadaşımız toplu sünnet cemiyetleri vs. gibi çalışmalar yapmakta. Bizde bu bağlamda bir kampanya başlattık, kimisi 5 lira verdi, kimi 500 lira verdi ve böylelikle topladığımız para ile İHH aracılığıyla Afrika'da su kuyuları açtırdık. Bir tane Etiyopya’da, bir tane de Sudan'da. Üçüncüsünü yine hangi bölgede ihtiyaç varsa İHH aracılığıyla açtıracağız. Dördüncüsü ile ilgili de kampanyamızı en kısa zamanda başlatacağız.

Muhtarım tabii röportajımızın da yavaş yavaş sonuna gelmiş bulunmaktayız, son olarak neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek isterseniz?

 Büyükşehir Belediyemiz Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni yıkıp yenisini yaptı. Çok güzel bir okul oldu mahallemizin vizyonuna vizyon kattı, değerini arttırdı. Ayrıca Yıldırım Belediyemize yaptığımız talepler doğrultusunda burada resmi dairelerin çok olması sebebiyle aşırı derecede otopark ihtiyacımız var, bunun yanında pazaryeri ihtiyacımız da çok fazla. Diş Hastanesi önündeki pazar yeri açık alanda kurulmaktadır. Yaptığımız başvurular neticesinde belediyemiz proje hazırladı, Bayrak Meydanı'na toplam 3 katlı, 2 kat otopark bir pazar yeri olarak proje yapıldı, fizibilitesi yapıldı.  Bir an önce inşaatın başlamasını bekliyoruz. İnşallah bu projenin bitmesi durumunda mahallemize bir kat daha değer katacağını söylemek istiyorum.

 Son olarak,  biz mahallemizi seviyoruz. Şükraniye Mahallesi’ne hizmet etmekten kendimizi mutlu hissediyoruz. 4,5 yıldan beri görevdeyiz, elimizden geldiğince halkımız için çalışmalar yürüttük. Mart 2019 seçimlerinde tabii bunun neticesini göreceğiz karnemizi alacağız. Buradan bütün vatandaşlarımıza, halkımıza, sevgi ve selamlarımı iletmek istiyorum herkese sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.