Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EN AZ BİR HOBİNİZ OLMALI ..

Düzenli Periyotlarla bizlerle baş başa olacak ve toplumumuza güzel bilgiler sunacak olduğuna inandığım Bursa'mızın Gözde Uzman Psikologlarından Sayın Kaan Yavuz'a öncelikle hoş geldiniz demek istiyorum.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EN AZ BİR HOBİNİZ OLMALI ..
Kaan Bey söyleşimize başlamadan önce sizi tanımak isteriz?Sonrasında ise bizlere ve okuyucularımıza çalışmalarınızla ilgili bilgi verirseniz sevinirim?

    ----Öncelikle böylesine güzel bir birliktelikten dolayı kendimi oldukça mutlu hissediyorum. Kendimi kısaca tanıtacak olursam;  Bursa- İznik doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bursa'da tamamladım. Sonrasında İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldum. Ardından hemen Lisans Eğitimi ve yine İstanbul Kültür Üniversitesi'nde Endüstriyel Psikoloji alanında Master yaptım. Master sırasında bir dönem Kanada'da Eğitim aldım. Sonrasında 2015 Ekim ayında Bursa'ya kesin dönüş yaparak  "Layza Kurumsal Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık "  merkezini kurdum.

    Klinik anlamda eğitimler aldım ve halen de almaya devam ediyorum. Dolayısıyla klinik psikoloji alt alanında çocuk, ergen ve yetişkinlerde psikolojik danışmanlık süreçleri yürütüyorum. Çocuklara yönelik almış olduğum oyun terapi eğitimini uygulamalarını da yapmaktayım. Keza ergen ve yetişkinlere yönelik almış olduğum Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)  çalışmaları da yapmaktayım. Ayrıca şehrimiz Bursa'da ve yurt genelinde çeşitli Seminerler ve televizyon programlarına katılıp naçizane hem klinik hem endüstriyel psikoloji alanlarında bilimsel ve gözleme dayalı edindiğim bilgilerimi paylaşmaktayım.

Üniversite hayatınızda ya da sonrasında da olabilir kendinize örnek aldığınız" rol model" aldığınız hocalarımız var mıydı?Varsa bizlerle paylaşabilir misiniz?

    ---- Üniversite hayatım boyunca tek tercihim olan yaşamda en çok merak ettiğim bilim olan Psikoloji okumaktan her zaman büyük heyecan ve gurur duydum. Ve ne şanslıyım ki; Yaşamımda bir çok değerli Hoca ile tanışma ve bilgilerinden yararlanma fırsatı elde ettim Kendilerinin ismini de burada zikretmekten geçemeyeceğim Yardımcı Doçent Doktor Aysın Turpoğlu Çelik Hocam başta olmak üzere, Profesör Doktor Tülay Bozkurt, Yardımcı Doçent Doktor. Zeynep Oktuğ ve Psikolog Doktor. Yeşim Altuncu' dur. Elbette burada ismini belirtemediğim daha birçok hocam ve meslektaşlarımdan da bir çok değerli bilgiler edindiğimi belirtmek istiyorum ve onlara buradan teşekkürlerimi iletmek isterim.

     Burada sırası gelmişken öğrendiğim en değerli şeyi de sizlerle paylaşmak isterim,” Yaşamda öğrenme, sonu olmayan çok derin bir süreçtir”, Yine” Bilen insan olmak yerine, devamlı olarak araştıran sorgulayan ve merak eden öğrenen insan olmanın hayatı daha anlamlı ve yaşanılır hale getirdiği” muhakkaktır.

     Tabii bugünkü söyleşimiz ilk olduğundan tanışma niteliğinde sizlere beni tanımlayan birkaç özellikten de bahsetmek isterim.

  Sosyallik beni en iyi tanımlayan özelliğimdir diyebilirim. Sosyallikten kastım aslında yaşamda doğa ile, insanlar ile, hayvanlar ile, farklı kişilik ve yaşanmışlık barındıran şeyler ile birlikte olmaktır. En çok keyif aldığım şey yaşamın çeşitliliğini hissettirir eylemlerde bulunmaktır. Bu anlamda en büyük hobim tiyatrodur, diyebilirim. Keza yine yetiştiğim dönemlerde bana mutluluk veren aktiviteleri sürdürmeye de gayret gösteriyorum. Örneğin Piknik ya da fırsat bulursam dışarıda sosyal ortamda oyunlar oynamak bana üst düzey keyif veriyor. Sanırım hepimiz çocukluğumuzun bazı parçalarına özlem duyuyoruz. Dolayısıyla yetiştiğimiz dönemlerdeki parçalara, şimdiki hayatımızda yer vermek bizlere iyi gelecektir.

    Bu ilk söyleşi yazımızda sizlere esasen merhaba demek ve sizlerin yapmaktan keyif aldığınız neler var onları düşündürmek amacı güttüm. Bu yazıyı okurken yazının sonlarında şöyle bir düşünmenizi rica etsem…

     Yaşamınızda halihazırda uygulayabildiğiniz sizi İyi hissettiren, ya geçmişten bu yana uyguladığınız ya da yeni keşfettiğiniz herhangi bir hobiniz var mıdır?

    Psikolog olarak klinik anlamda da çalışmalar yürüten biri olarak bana danışan birçok kişinin yaşamında bu noktanın doldurulmaya açık olduğunu gözlemlemekteyim. Bana göre hobi o kadar kritik ki, günlük ritüellerimizin ve yaşam akışımız sırasında fark edemediğimiz eksik yönümüz olabiliyor. Bu bağlamda başlıkta da belirttiğim üzere herkesin en az 1 hobisinin olması gerektiği kanaatindeyim. Aksi halde sıklıkla kişilerin gerginlik, stres, öfke duygularıyla baş edemeyecek düzeyde karşı karşıya kalacağını söyleyebilirim. Yalnızca hobi midir çıkış yolu diyecek olursanız, tek başına bazen yeterli olmadığı durumlarda pek tabii olacaktır. Ancak yine de biz içinde bulunduğumuz zorlu ve tekrarlayan yaşam olaylarında bir nebze de olsa koruyucu nitelik taşıyacaktır. Bütün okuyucularımıza en az bir hobiyle geçirecekleri sağlıklı ömür diliyorum.

İletişim Bilgileri:

Altınşehir Mahallesi

315. Sokak     No: 66 Daire: 1

Utku Pelin Sitesi  B Blok

Telefon:  0 224 413 00 98

Instagram: layzapsikoloji

Facebook Layza Psikoloji

Nilüfer/Bursa


 

HABER VE FOTORAF ÖZKANYILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.