Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EMEK, ÇOK AMAÇLI PAZAR ALANINI İSTİYOR...

Bursa’mızın en aktif muhtarlarından olan Emek, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaya ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EMEK, ÇOK AMAÇLI PAZAR ALANINI İSTİYOR...
Sayın muhtarım bizlere kaç dönemdir muhtarlık yaptığınızı ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde bu süre zarfında hangi projelere aracılık ettiğiniz ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim?

 Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarlığı’ndaki ilk dönemim, 4,5 yıldan beri mahallemizde muhtarlık yapmaktayım. Bu zaman zarfında altyapı çalışmaları, taziye evi, Emekspor’a ait taziye evi, 112 ambulansının Muhtarlığın altına yapılması, Akasya Çocuk Parkı'nın hizmete girmesi, Turgut Özal Parkı'nın yenilenmesi, yürüyüş parkuru ve spor alanının yapılarak Karayel Parkı adıyla hizmete girmesi, Adalet Caddesi üzerinde yine bir çocuk parkımızın yapılması, Mevlana Çay bahçesinin yenilenmesi, Geçici Top sahamızın hizmete girmesi, kaldırım çalışmalarımızın halen devam etmesi, havai elektrik kablolarının yer altına alma çalışmalarının hala sürmesi ve temizlik işlerinin rutin, güzel bir şekilde devam ediyor olması dolayısıyla başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Osmangazi Belediyemize, TEDAŞ’a ve BUSKİ’ye teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Bu arada Buski Genel Müdürü Sayın Güngör Gülenç Beyefendiye ve ekibine ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 

 Mahallemizde bunca güzel çalışmalardan dolayı başta da biraz önce söylemiş olduğum gibi Sayın Başkanlarımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Emek Zekai Gümüşdiş Mahallesi'ndeki Kapalı Pazar alanı normal ilk projesinde otoparkı ile beraber 3 kat iken ki bu en alt kat otopark diğer katlarda sebze ve giyim pazarı olarak planlanmıştı ve bu proje alan üzerinde billboardlarda da sergilenmişti. İlerleyen süreçte projenin değiştiğini cumartesi pazarındaki arkadaşlardan, esnaflardan öğrendiğimde inanamadım, araştırdım, araştırmalarım sonucunda gerçek olduğunu öğrendim. Madem bu pazar bir kat olacaktı niye eskisini yıktınız. Eski hali de tek katlıydı. Zar zor toplanan vergiler ile böyle bir projenin hayata geçiriliyor olması gerçekten çok üzücü. Bu alan 2280 metrekare ve 534 metrekare 2 parsel üzerine toplamda 2814 metrekare idi. Bu kadar geniş bir alanda otoparkı olmayan bu pazarın insanlarımıza hizmet etmesinden çok zararı olacağını söylemek istiyorum. Hem pazarcıların hem de gelen giden müşterilerin, insanlarımızın Park edecek yerleri olmadığından trafikte de açık olacağı 2 gün büyük sıkışıklığa sebebiyet vereceği aşikârdır. Örnek olarak mahallemizde hizmet vermeye başlayan özel bir hastane güzel bir şekilde açılmış ve halka faydalı hizmetler verdiği bir gerçek ama etrafında Park alanı olmamasından dolayı insanlarımıza büyük sıkıntılar da verdiği muhakkaktır. Bu yüzden bizler otoparksız bir pazarın yarardan çok mahallemize zarar vereceği kanaatindeyiz. Bu alanın üzerinde yerin altına zeminde en alta otopark, onun üstüne yerden en fazla 1 metre yükseklikte olabilecek kadar Pazar alanı ve en üstte de halkın Meydan olarak kullanabileceği oturup eğleneceği, güzel zamanlar geçireceği çok amaçlı örnek olarak Turgut Özal parkı gibi bir alanın yakışacağını kanaatindeyiz. Konut ve evler de otoparksız yerlere ruhsat verilmezken, sonrasında inşaat bitiminde oturum verildikten sonra o insanlar bu otoparkları, dükkâna veya eve çeviriyor olmaları durumunda buna nasıl ruhsat verildiği de insanı düşünceye sevk etmektedir. Bu durum nasıl gözden kaçıyor, bunu anlayabilmiş değilim. Belediyelerimizin birçok çalışmasından birçok icraatından memnun olmamıza rağmen verdiği ihaleleri takip etmedikleri kanaatindeyim, maalesef bütün işler yarım kalmaktadır, diye görüyorum. Buradan Sayın yetkililerin ivedilikle pazarımızın yine ilk planda ki gibi üç katlı şeklinde olmasını arzu ettiğimizi bütün mahalle sakinleri adına söylemek istiyorum.

 Şehit Ayhan Yıldız Caddesi'nde ve 329 Sokakta hız kesici setlerin takılmasının ivedilikle zorunluluk arz ettiğini buradan haber vermek istiyorum, bu yerlerde birçok kaza gerçekleşmektedir. Ayrıca Emir Sultan Caddesi'nin 50 metre yakınında okul olduğundan burada da ayrıca hız kesici ses sistemlerinin bir an evvel takılmasının bu üç noktada da karşıdan karşıya geçerken sıkıntılar olduğundan okula gidip gelmelerde yoğunluk yaşandığından çabuk olabilecek bu hizmetin bir an evvel verilmesini beklediğimizi son olarak eklemek istiyorum. Buradan değerli vatandaşlarımıza, mahalle sakinlerimize sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum.

 Son olarak, Tokatlılar Federasyonu Başkanı Yasemin Duran Hanımefendinin Nezir Gencer İmam Hatip Ortaokulu, Celal Bayar İlköğretim Okulu, Jandarma Uzman Çavuş İlyas Gener İlkokulu ve Emine Cemal Bağcı Ortaokulu’nun bütün öğrencilerine giyim desteği yapacağından dolayı teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bizler de Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak sayın muhtarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.