Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ELEKTRİK SEKTÖRÜNDE, PROFESYONEL YAKLAŞIM

Sektöründeki, profesyonel çalışmalarıyla adeta sektörüne yön veren kuruluşlardan olan "Akıncı Elektrik"in kurucusu ve işletmecisi Sayın Fatih Akıncı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2017 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2017 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ELEKTRİK SEKTÖRÜNDE, PROFESYONEL YAKLAŞIM

İş güvenliğine uygun ekip ve ekipmanlar ile profesyonel olarak çalışmalarına devam etmekte olan Akıncı Elektrik iş ahlakına büyük önem veriyor.


Öncelikle, Fatih Bey sizi tanıyabilir miyiz?

  1974 Muş doğumluyum.1975 yılında ailecek Bursa'ya yerleştik.1987 yılından itibaren, elektrik üzerine 4 yıl kalfalık, 2 yıl ustalık ve 1 yılda usta eğiticilik belgesi almak için toplam 7 yıl Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim aldım. Bu eğitimleri yeterli görmediğimden,  Erol Türkün'ün Boyahanesinin kurulduğu yıllarda da çalışarak teknik yönden de kendimi geliştirmeye çalıştım. Bununla da yetinmedim, GİNTAŞ'ın Akçalar'daki maden ocaklarında, makinalarının kurulumlarında 3 yıl kadar çalıştım. Sonrasında Kompazasyon Panosu üzerine işletmelerde çalıştım. Oralarda da değişik tecrübeler edindim. Çocukluk yıllarımdan itibaren, eğitim süreçlerinde olsun çalıştığım işyerlerinde olsun, daima elektrik sektörünün bütün kollarında bulunmak ve her gün değişik bir şeyler öğrenme ve ileride açacağım işyerinde, her hangi bir müşterimizin her hangi bir ihtiyacında, onu hiçbir zaman geri çevirmemek için bütün elektrik kollarında teknik bilgileri öğrenmeye ve pekiştirmeye çalıştım.
    Ve bu sürecin sonunda 1999 yılının son aylarında edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden, "AKINCI ELEKTRİK"i ilk başta Yıldırım bölgesinde açtık, 2007 yılının sonlarında da şuan hizmet vermiş olduğumuz Ulu Mahalle, Gazcılar Sokak'daki yerimize geçtik ve halen aynı noktada hizmetlerimize devam etmekteyiz.

Fatih Bey,  bu güzel girişten sonra, vermiş olduğunuz hizmetlerle ilgili okuyucularımızı bilgilendirebilir misiniz?

ANAHTAR TESLİM FABRİKA BİNALARI
YURT İÇİ VE YURT DIŞI FUAR DEKORASYON İŞLERİ
KOMPAZASYON ÜZERİNE, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN YETKİLİ, ELEKTRİK TAŞERON FİRMASIYIZ.
İÇ VE DIŞ AYDINLATMA TASARIM PROJE ÇALIŞMALARINI SAYABİLİRİM.

Bursa Elektrik Teknisyenleri Odasına 17 yıldır üye olduğumuzu da sırası gelmişken belirtmek isterim.

İş yaptığınız, çalıştığınız, firma, kurum ve kuruluşları bizlerle paylaşır mısınız?

Elbette, Burulaş, Büyük Tekstil Firmaları, Uludağ Üniversitesi, Tofaş, O. Renault, Uludağ D.S.İ. Tesisleri, Milli Eğitim Bakanlığı başlıca çalışmış olduğumuz firma, kurum ve kuruluşlardır.

Yurt içi ve yurt dışında fuarlara katıldığınızdan söz etmiştiniz. Hangi ülkelerdeki fuarlarda bulundunuz mu acaba?

Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, Rusya, Çin ve Taivan başta olmak üzere daha birçok ülkede fuarlara katıldım. Fuarlara katılmakla kalmayıp, bulunduğumuz ülkelerde elektrik sistemlerinin kuruluşu, işleyişi ile iş güvenliği konusundaki yaklaşımlarını gözlemleyerek kendimizi daha da geliştirmeye çalışmaktayız.

Gelecek Planlarınızda neler var acaba?

Gelecekle ilgili sadece, İyi yetişmiş personeller yetiştirmek birinci önceliğim. Uzun yıllar yurt içinde ve yurt dışında edindiğim tecrübeleri personellerime aktarmak benim için çok önemli, değişik büyük firmalardan çok güzel teklifler almama rağmen onlara hiçbir zaman olumlu bakmadım, belki maddi olarak güzel tekliflerdi ama yine de kabul etmedim. Her daim kendi personellerime tecrübemi aktarmayı kendime görev edindim ve edineceğim.

      Elektrik sektöründeki iş ortaklarımız, işin içinden çıkamayacakları arıza veya montaj işlerinde mutlaka bize ulaşırlar, bizden soruna çare bulmamız isterler, bizde elimizden geldiğince sorunu çözmeye çalışırız.

İş güvenliğine uygun ekip ve ekipmanlarımız ile profesyonel olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Şu unutulmamalıdır ki; BİZ AMATÖR DEĞİLİZ.!!.

Sektörünüzde ki sorunlardan bahsetmenizi istesem neler söylersiniz?

Maalesef sektörümüzde, tecrübe sahibi olmayan, eğitim seviyesi çok düşük meslek erbabları  mevcut. İnsanlarımız, çok büyük yatırımlar yaparak meydana getirmiş oldukları binalarına, ucuza kaçarak eğil olmayan kişilere elektrik işlerini yaptırıyorlar, sonrasında canlarıyla ya da mallarıyla ödemek zorunda kalıyorlar. Bu kötü sonu mutlaka değiştirmemiz gerekiyor.

İş ahlakı, sevgisi, birikimlerini personellerine aktarma konusundaki hassasiyeti ve en önemlisi sektör çalışmalarına profesyonel yaklaşımıyla sektöre yön verenlerden olan "AKINCI ELEKTRİK"in kurucusu, sahibi, işletmecisi, her şeyi Sayın Fatih AKINCI'ya bundan sonra ki çalışmalarında da Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılarının devamını dilemekteyiz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:
ULU MAHALLE GAZCILAR SOKAK
NO:20   
TEL:0 224 271 10 83 
FAKS:0 224 271 10 84
GSM:0 532 590 06 87
OSMANGAZİ/BURSA
www.akincielektrik.com


HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.