Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ELÇİ ENERJİ SİSTEMLERİ GÜNEŞTEN GELEN IŞIK KENDİ ENERJİNİZ OLSUN

Dünya üzerinde gücün enerjinin doğru kullanımı ile paralel bir hal alması üzerine doğal kaynaklardan sonuna kadar yararlanmanın önemini fark eden, sunduğu güneş enerji sistemi ile hem ülkesinin hem de vatandaşların kar elde etmesini amaçlayan Elçi Enerji Sistemleri firmasının sahibi Emin Elçi ile sektörel bazlı kaliteli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2018 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2018 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ELÇİ ENERJİ SİSTEMLERİ  GÜNEŞTEN GELEN IŞIK KENDİ ENERJİNİZ OLSUN

Emin Elçi doğal kaynaklı sistemlerin öneminin dünyada daha önce farkına varıldığını ülkemizde önce rüzgar sonra da güneş enerjisine rağbet gösterildiğini ifade ederek kurdukları kaliteli ve profesyonel güneş enerji sistemleri ileri ile güneşten gelen ışığın kullanılan enerji olmasını sağladıklarını belirtti.


YENİLENEBİLİR ENERJİ: FOTOVOLTAİK SİSTEMLER

Ekolojik dengeye zarar vermeden kurdukları ve tamamen doğal kaynak olan güneşten beslenerek çalışan fotovoltaik sistemleri hakkında Emin Elçi şunları söyledi: '' Fotovoltaik sistemler iki çeşit oluyor; On Grid sistem ve Off Grid sistem. Off Grid sistem akülü sistem, enerjinin olmadığı yerde TEDAŞ'ın hizmet vermediği noktada biz tüketiciye hizmet veriyoruz. Orada balıkçıklar, yaylacılar, kampçılar, arıcılar ve avcılardan gelen talepleri karşılamaya yani enerji götürmeye gayret ediyoruz.On Grid sistem ise TEDAŞ'ın enerjisinin bulunduğu yerlerde devletin çift yönlü sayaç vererek destek olduğu bölgelerde kullandığımız sistem. Bu sayaç sayesinde gündüz üretile elektriği TEDAŞ'a veriyoruz; gece de TEDAŞ'tan enerji alıyoruz. Bu şekilde elektrik faturası ödetmiyoruz. Sanayi kurumları ve büyük işletmelerden gelen talepleri de karşılıyoruz.''


DEVLETİN YERLİ ÜRETİME DESTEĞİ VAR

Önceki yıllarda yabancı firmaların bu sektörde hakim olduğunu söyleyen Emin Elçi '' Artık devletin yerli üretime büyük desteği var. Biz de tamamen yerli üretim kullanıyoruz. Akülerde, kablolamada ve tesisatlamada da yerli firmaları tercih ediyoruz. Biz temel olarak ülkemiz kazansın istiyoruz; kaliteden taviz vermeden en iyisini yapabileceğimize olan inancımızı devam ettirerek yerli ve milli bir şuur ile devlete de vatandaşa da kazandırmak istiyoruz.'' dedi.


ELEKTRİĞE NEREDE İHTİYAÇ VARSA ORADAYIZ

Elçi Enerji Sistemleri firma sahibi Emin Elçi hitap ettikleri kesimin geniş olduğunu ve elektriğe nerede ihtiyaç varsa o bölgeye sistemlerini götürdüklerinin altını çizdi. Elçi '' Son dönemde sektörde firmaların sayısı arttı. İşini kaliteli yapanlar olduğu gibi sektörün adını kirleten ve vatandaşların güven sorunu yaşamasına neden olan firmalar da türedi. Proje eksikliği, kullanılan malzemelerin kalitesizliği ve profesyonel olmayan çalışma bilinçleri sayesinde insanlarda yanlış bir intiba bırakan kullanıcıları memnun etmeyen sonuçlar ortaya koyan firmaları tespit ne yazık ki kolay olmuyor. Fakat olumsuz sistem sorunlarını çözme konusunda kullanıcılara yardımcı olduğumuzu belirtir kurdurduğu sistemden şikayetçi olan vatandaşlarımıza da destek maksadıyla bizi çağırabileceklerini hatırlatmak isterim. '' şeklinde konuştu.


FİYAT, KALİTE VE TECRÜBE

Kurdukları sistemlerde kaliteden taviz vermeden çalıştıklarını fakat kar marjını minimuma çekerek müşteriyi memnun etmeye çalıştıklarını ifade eden Emin Elçi, '' Müşteri fiyata bakar, biz bayilik olduğumuz için toptan fiyatlar ile veriyoruz. Bu sebeple fiyatlarımız son derece makul ve bunun yanında da kaliteden asla taviz vermeden tecrübemizle memnuniyet seviyesini arttırmayı hedefliyoruz. Kurduğumu sıcak iletişim sayesinde de müşteriler asla muhatap bulma sıkıntısı çekmiyor, en ufak sorunlarında olaya müdahale ediyor ve mağdur etmiyoruz.'' dedi.


BURSA ALMANYA'DAN DAHA VERİMLİ

Güneş enerji sistemlerinin ülkemizde daha çok yayılmasına katkı sunmayı hedeflediklerini söyleyen Emin Elçi, üzerinde bulunduğumuz bereketli topraklarda güneş enerjisi bakımından da son derece verimli konumda bulunduğumuzu hatta güneşlenme süresi baz alındığında Bursa'mızın Almanya'da yüzde 40 daha verimli bir konumda olduğunun altını çizdi. Kışın güneş olmadığı zamanlarda da sistemlerini enerji depolamaya göre ayarladıklarını belirten Elçi, panel yaptıracak kişilerin asla kafalarında olumsuz bir soru işaretinin kalmaması gerektiğini söyledi.

İLETİŞİM

Gazcılar Celal Bayar Cad. No:141/A

OSMANGAZİ

TEL: 0 224 549 00 54

GSM :0 549 449 00 54

Haber ve Fotograf :SERCAN SELÇUK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.