Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİMİN SEVGİ YÜZÜ

Nilüfer Çiçekleri Anaokulu'nun kurucusu ve okul müdürü sayın hanımefendi Fadime Özkan ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EĞİTİMİN SEVGİ YÜZÜ

Nilüfer Çiçekleri Anaokulu'nun kurucusu ve okul müdürü Fadime Özkan ‘Okul öncesi eğitim için hazır olma yaşı her çocuk için aynı değildir. Genel olarak anaokuluna başlama yaşının 2-4 yaş arası olduğunu söyleyebiliriz’ dedi.

Öncelikle Fadime Hanım sizi tanıyabilir miyiz ?  Sonrasında ise Nilüfer Çiçekleri Anaokulu'nun kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Erzurum doğumluyum , ortaokul ve liseyi zorlu ve meşakkatli bir süreç sonunda tamamladım. Sonrasında ise Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Okul öncesi öğretmenliği bölümünü tamamladım .İkinci üniversite olarak  ise  yine  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümünü bitirdim. Evli ve  iki  çocuk annesi olduğumu da ayrıca eklemek isterim. Başörtüsü sıkıntısından dolayı devlette ve özel sektörde uzun yıllar görev alamadım. Bunun neticesi sonucunda  ilk olarak 2010 yılında Beşevler , Kültür Mahallesinde  anaokulumuzu açtık bina olarak yeterli olmadığından Ertuğrul Mahallesi'ndeki anaokulumuza geçtik orada da bazı durumlar neticesinde bahçesiyle ,çevresiyle ve bina şartları  ile bize çok uygun olan şu anki bulunmuş olduğumuz Altınşehir Mahallesi , 217. Sokak  4 nolu adresimde  bulunan yerleşimi Okul öncesi standartlarına göre hazırlanan müstakil bir villa olan kurumumuzda  eğitimlerimize devam etmekteyiz.

Uzun yıllar başörtüsü sıkıntısı yaşamış biri olarak biz kendi anaokulumuzda kesinlikle böyle bir ayrım gözetmeksizin  elimizden geldiğince bayanların istihdamına  yardımcı olmaya çalışıyoruz. Anaokulu olarak en büyük referansımız velilerimizin beğenisi ve takdiridir.  Mezuniyet Sonrasında da hiçbir zaman  öğrencilerimiz ve velilerimizle bağlarımız kopmaz. Okula başladıklarında dahi elimizden geldiğince onlara yardımcı olma çabasındayız. Eşim Taner Özkan'a buradan her zaman yanımda olduğundan dolayı  teşekkürlerimi iletmek isterim. Ayrıca genç bayanlara ana okullarına yönelmelerini hem özel  hem devlette bu güzel mesleğe girmelerini içtenlikle öneriyorum. Ayrıca anaokulumuzda da devlet tarafından sağlanan özel anaokulu teşvikinden faydalanma imkanının olduğunu  sırası gelmişken eklemek isterim.

Peki Fadime Hanım Anaokulunuz da hangi yaş gruplarına hitap etmektesiniz?

3 yaş tam/ yarım oyun grubu.

Karma oyun grubu,

Özel İngilizce grubu,

4 yaş tam gün,

5 yaş tam gün,

Hazırlık sınıfı,

Saatlik bakım/ günlük bakım,

Cumartesi oyun grubu olarak  adlandırabiliriz.

Ayrıca okulumuzda rehberlik hizmetleri olarak alanında uzman çocuk psikoloğumuz  öğretmen- çocuk, aile- çocuk, çevre- çocuk  iletişimine rehberlik ederken çeşitli testler uygulayarak çocuklarımızın gelişmelerine destek olmaktadır. Ayrıca ihtiyaç duyulan konularda hem Ailelerimiz için hem kurum içi personel için düzenli olarak Seminerler düzenlenmektedir.

Anaokulunuz da  hangi programları uygulamaktasınız ?

Değerler Eğitimi,

Montessori metodu,

Gems aktiviteleri(Eğlenceli matematik- fen)

High Scope

Reggio Emilia Yaklaşımı,

Scamper Tekniği,( Beyin fırtınası)

PYP ( İlk yıllar Eğitimi)

Creative Curriculum (Üretici program)

Portage gelişimsel programları

ve benzeri okul öncesi eğitim yaklaşımları okulumuzda Anadolu pedagojisi ışığında kültürümüze değerlerimize uygun ilkeleri Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü müfredatına Entegre edilerek üniversite mezunu, alanında uzman, şefkatli, sevecen, yenilikçi, güler yüzlü öğretmenlerimiz tarafından uygulanır.

Branş dersleriniz ile ilgili bilgi verebilir misiniz ?

Satranç ,drama ,İngilizce, bilgisayar ,değerler eğitimi, fen ve doğa ,ebru –seramik, müzik ,beden eğitimi, anadil- iletişim, halk oyunları, rehberlik, jimnastik ,bilim ve teknoloji, takı ve obje tasarımı, lezzet atölyesi, Akıl Oyunları, dikkat geliştirme ,okuma yazmaya hazırlık, güzel konuşma, karakter gelişimi, Mental aritmetik  branş  derslerimizdendir.

Okul öncesi eğitimine başlamak için en uygun yaş sizce nedir?

Okul öncesi eğitim için hazır olma yaşı her çocuk için aynı değildir. Genel olarak anaokuluna başlama yaşının 2-4 yaş arası olduğunu söyleyebiliriz. Gelişimsel olarak bazı çocuklar 2 yaşında, bazı çocuklar da 3-4 yaşında anaokuluna başlamak için hazır olabilmektedir.

Fadime Hanım, Çocuğu anaokuluna psikolojik olarak nasıl hazırlamak gerekir onu nasıl motive edebiliriz?

Çocukların yeni ortamlara uyum yeteneği çok yüksektir. Ancak onun bu uyum yeteneğinin anne-babalar tarafından engellenmemesi gerekir. Aileler çocuklarını kreşe veya anaokuluna başlatma kararı verdiğinde, çocuktan önce anne-baba olarak kendilerinin buna gerçekten hazırlanması ve kararlarından emin olması gereklidir. Anne-babalar çocuğun kreşe başlatma kararı konusunda ne kadar rahat olursa, çocuklar da, kendileri de o kadar az sorun yaşarlar. Anaokuluna başlamadan önce çocukla okul hakkında bol bol konuşmak, anaokullarında sıklıkla yapılan faaliyetleri çocuğa yavaş yavaş tanıtmak önemlidir.

Peki Sayın Fadime Hanım Okul öncesi eğitimde çocuklar ne tip becerileri kazanır?

Çocuklar okul öncesi eğitim ile sosyal, duygusal fiziksel ve zihinsel birçok beceri kazanır ve geliştirirler. Sosyal olarak paylaşmayı, sıra beklemeyi, kurallara uymayı, karşılıklı konuşmayı, oyun kurmayı, yaşıtları ile çıkan çatışmaları çözmeyi, kendini korumayı ve diğer çocukların haklarına saygı göstermeyi öğrenir. Yemek, uyku, tuvalet gibi öz bakım becerilerini kazanmak, anne-babadan ayrı kalmak duygusal gelişimine katkıda bulunarak kendine güvenini artırır. Anaokullarındaki kesme, yapıştırma, boyama, kalem kullanma gibi faaliyetlerin düzenli olarak yapılması ise çocukların ince motor becerilerini geliştirir. Ayrıca koşma, zıplama, fırlatma, tırmanma gibi faaliyetlerle de kaba motor fonksiyonlarını kullanır ve geliştirir. Anaokulundaki nesneleri eşleştirme, sınıflandırma, ölçme, gözlem yapma ve fikirler üretme gibi çeşitli faaliyetler çocuğun matematik ve bilim becerilerinin gelişmesini sağlar. Canlandırma, taklit ve hayali oyunlar sayesinde hayal gücü gelişir. Arkadaşları ve öğretmenleri ile konuşmak dil becerilerini geliştirir. Anaokulu çocuğun yaratıcı yönlerini ve ilgi alanlarını ortaya çıkarmak açısından da önem taşır.

İletişim Bilgileri

Altınşehir Mahallesi,

217. Sokak   No:4

Tel: 0224  413  40  60

Gsm: 0532  507  71  20

Nilüfer/ Bursa

Haber Hazırlayan: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.