Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİME FARKLI BAKIŞ: Özel Mavi Deniz Anadolu Lisesi

Eğitim-öğretime başladığı günden buyana eğitimdeki kalitesiyle Bursa'daki okullar arasında haklı bir yer edinen Özel Mavi Deniz Anadolu Lisesi, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılına aynı şevkle hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2017 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2017 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EĞİTİME FARKLI BAKIŞ: Özel Mavi Deniz Anadolu Lisesi

Haber: Erdem BERK

Nilüfer Odunluk Mahallesi Oba Sokak'taki (Jimer arkası) binasında faaliyetini sürdüren okulda, bir yandan yeni eğitim-öğretim yılı için kayıtlar da devam ediyor.

Dershanecilik sektöründe elde ettikleri tecrübeyi özel okul alanında sürdürmeyi amaçlayan Özel Mavi Deniz Okulları Kurucu Müdürü İnanç Düzgün, eğitim-öğretimin temel unsurlarını baz alarak hareket ettiklerini ve hızlı bir büyüme ivmesi yakaladıklarını belirterek, "Başta eğitim kadromuz olmak üzere ekibimizin her üyesiyle birlikte, öğrencilerimizin bireysel yeterlilikleriyle de özel olarak ilgileniyoruz. Çünkü her öğrencinin öğrenme düzeyinin, gelişim aşamasının farklı olduğunu biliyoruz. Biz her alanda yenilik ve değişim peşinde koşan ve özellikle eğitimde inovasyona inanan bir tutku topluluğuyuz. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizin sınavlarda gösterdiği başarı, bir anlamda bizim emeklerimizin de karşılığı oluyor” şeklinde konuştu.

Öğrenci kapasitesi olarak yeterli sayıya ulaştıklarını belirten Kurucu Müdür İnanç Düzgün şunları söyledi:

"Velilerimizin ilgisinden çok memnunuz. Her işin başı güven. Verdiğimiz eğitim ve sahip olduğumuz yönetim becerilerinden dolayı velilerimiz, çocuklarını gözü kapalı bize teslim edebiliyorlar. Öğrencilerin derslerini ve yan çalışmalarını ciddi bir disiplin içerisinde takip ediyoruz. Verdiğimiz öğrenci merkezli eğitimle öğrenci, okulunu-öğrenciliğini yaşıyor. Öğrencilerimizin yaşlarına göre davranışlarını gözeterek, ders disiplinine büyük önem veriyoruz. Düzenli olarak yaptığımız deneme sınavları ile öğrencilerimizin sınav deneyimlerini artırıyoruz.”

Okul kulüpleri aracılığıyla öğrencilerin paylaşımcı, düşüncesini özgürce ifade edebilen bireyler olarak yetişmelerine katkı yapacak aktiviteler yürütüldüğünün de altını çizen Düzgün, "Kitap Fuarı vesilesiyle bu yıl ünlü yazar ve sosyal bilimci Emre Kongar'ı ağırladık. Okulumuzun Basın Kulübü üyesi öğrencilerimiz toplumbilimci, yazar, Kültür Bakanlığı eski Müsteşarı, öğretim üyesi Prof. Dr. Emre Kongar'la tanışıp sohbet imkanı bulduğu gibi, onunla bir de söyleşi yaptılar. Baro Başkanımızla da yine söyleşi yaptılar ve bu röportajlar hem video hem de yazılı olarak yayınlandı. Çocuklarımızın sosyal aktivitelerdeki kendine güvenleri ve bilinçli yaklaşımları hepimiz için gurur vesilesi oldu" dedi.

Özel Mavi Deniz Anadolu Lisesi’nin “Okulumuz iyi bir üniversitenin kapılarını ardına kadar açan başarı anahtarını sunuyor” cümlesiyle tanımlayan İnanç Düzgün, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mavi Deniz Anadolu Lisesi’nde uygulanan Gerçek Zamanlı ve Eksiksiz Öğrenme Modelleri, öğrencileri yetenek ve eğilimleri doğrultusunda üniversiteye ve hayata hazırlamaktadır. Üniversite hazırlıklarının 9. sınıfta başladığı okulumuzda hedefimiz vizyon sahibi, bilim-teknolojide rekabet gücü yüksek, özgüvenli, ne istediğini bilen, üreten, araştıran, nitelikli gençler yetiştirmektir.

Okulumuzda akademik eğitime hazırlığın en hızlı sürecine girildiği lise döneminde, YGS -LYS odaklı eğitim uygulanmaktadır. Müfredat kapsamında 9.,10. ve 11. sınıf öğrencileri, birinci dönemde kademeli olarak akademik programlar arasında geçiş yapabilmektedir. 9. sınıftan itibaren her sınıf düzeyinde ders kapsamları YGS-LYS ile ilişkilendirilir. Böylece hazırlık süreci 4 yıla yayılarak öğrencilerimizin farklı alanlarda da kendilerini yetiştirebilmelerine fırsat sağlanmaktadır. Özel Mavi Deniz Anadolu Lisesi’nde öğrenciler, ihtiyaçlarına yönelik belirlenen müfredat ve içerikler ile üniversite sınavlarına hazır bir şekilde mezun olmaktadır.”

MAVİ DENİZ OKULLARI - VİZYON:
Geleceği emanet edeceğimiz bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan öğrencilerimize sevgiyle yaklaşarak, içinde yaşadığımız bilgi ve teknoloji çağında donanımı tam nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

MAVİ DENİZ OKULLARI - MİSYON:
Özel Mavi Deniz Okulları, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağı yakalama adına her türlü bilgiyi, vatan ve millet sevgisini, ülke menfaatlerini gözeterek öğretmeyi ilke olarak kabul etmektedir. Geleceği inşa edecek gençlik ancak fikri hür, vicdanı hür, farklılıklara hoşgörü ile yaklaşan, farklılıkları zenginlik kabul eden bir gençlik olacaktır.

Özel Mavi Deniz Okulları,  tecrübeli, dinamik ve yeniliklere açık kadrosuyla Milli Eğitimimize katkıda bulunmayı ideal edinmiştir.

MAVİ DENİZ OKULLARI EĞİTİM POLİTİKASI
Mavi Deniz Okulları; eğitim ve öğretimde ders başarısının yanında, öğrencilerimizin sosyalleşmesi ve kendine güven duyan bireyler olarak yetişmesi bizler için önemlidir. Öğrencilerimizin bu sosyalleşme ve kendilerine güven duygularının gelişmesi için de kabiliyetlerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi gerektiğine inanmaktayız. Bu amaç doğrultusunda tüm öğrencilerimize sosyal, sportif, kültürel ve bilimsel branşlarda faaliyetler sunmaktayız.

Mavi Deniz Okulları, bireylerin entelektüel ve akademik gelişimleri kadar onları hayata hazırlamayı da ilke edinmiştir.
Kurumumuz doğaya, canlılara, insana koşulsuz sevgi ve farklı kültürlere saygılı, aile bağları güçlü, özgüveni tam, sosyal çevresi ile uyumlu, kendisi ile barışık, üretken ve vizyon sahibi dünya insanı yetiştirmeyi hedefler.

Adres:

Odunluk Mahallesi Oba Sokak No:9 Nilüfer / BURSA
Tel +90 224 452 14 30 
http://www.mavideniz.k12.tr   |   mavideniz@mavideniz.k12.tr

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.