Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimde Standartları Yükseltiyoruz

Özel Öz Bursa Anadolu Lisesi; paylaşımcı, toplumu ve aile yapısını tanıyan, inanç ve geleneklere saygılı, hoşgörülü, eğitim - öğretimin erdemine inanan bir yapıdır.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitimde Standartları Yükseltiyoruz

Özel Öz Bursa Anadolu Lisesi Kurucuları:

      Sibel ŞİMŞEK:1978 Ağrı doğumlu, ilkokul, ortaokulu Bursa’da;  lise eğitimini Kadıköy Kız Lisesinde tamamlamış olup Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat bölümünden mezun olduktan sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesinde tezsiz yüksek lisans programını başarılı bir düzeyde tamamladı. 10 yıldır özel okul ve kurslarda uzman olarak yöneticilik yapmaktadır.

     Büşra BUDAK KARAMAN:1988 Ankara doğumlu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamış olup lisans eğitimini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde devam ettirmiştir. 2014 yılında  Fizik bölümünden başarılı bir düzeyde mezun olmuştur. Pedagojik formasyonunu Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden almıştır. Fizik bölümünde uzman öğretici olarak çalışmaktadır.

            Mehmet Emin YALMAN: 1989 Kars doğumlu, ilkokul, ortaokul ve liseyi Bursa’da tamamlamıştır. Genç girişimci iş adamıdır. Daha sonra eğitim alanında da bu girişimci ruhunu yansıtmıştır.  Gençliğini  genç insanların geleceğine yön vermek için kullanacaktır.

Misyon:

   Özel Öz Bursa Anadolu Lisesi, tutkulu ve kararlı bir şekilde çok çalışarak, araştırarak, kaliteyi ön planda tutarak ve gençleri sevgiyle kucaklayarak gelecek nesillerin hizmetinde olmak.

    Ve böylece gençlerimizin; ülkemizde hayal ettikleri üniversitelere yerleşerek, öz güvenleri yüksek, başarılı, ülkesi ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır…

Vizyon:

Bilimsel ve akademik eğitim ile öğrencilerini başarıya hazırlayan, kişiye özgü rehberlik hizmetleriyle fark yaratan Bursa’da ve Türkiye çapında  bir okul olmak.

Değerlerimiz:

 Modern eğitim anlayışını benimseyerek, tüm çalışmalarında kaliteyi ön planda tutarak, problemlere karşı sonuç odaklı yaklaşımıyla gençlere örnek oluşturarak, yeni kuşakları “iyi insan olma” bilinciyle yetiştirerek öğrencilerini başarılı bir geleceğe hazırlamak.

Eğitim Anlayışımız:

  Yirmi yıllık  deneyimli kurcuları, başarısı ve vizyonu ile öğrencileri geleceğe hazırlayan Özel Öz Bursa Anadolu Lisesi,  fiziki şartları, deneyimli öğretmen kadrosu, kişiye özgü rehberlik hizmeti ve tamamen üniversiteye hazırlık ve üniversiteyi kazandırma  kararlılığıyla eğitime yeni bakış açısı kazandırmıştır.

Eğitimde Standartları Yükseltiyoruz

Özel Öz Bursa Anadolu Lisesi; paylaşımcı, toplumu ve aile yapısını tanıyan, inanç ve geleneklere saygılı, hoşgörülü,  eğitim - öğretimin erdemine inanan bir yapıdır.

Özel B.A.L’da eğitim, öğrencilerin ek olarak hiçbir eğitim kurumundan destek alma ihtiyacı hissetmemesi üzerine tasarlanmıştır. Okul müfredatına ilaveten üniversiteye hazırlığı da en üst düzeyde tutmaktadır.

    Özel B.A.L’da, öğrencilerinin sınavlara hazırlanırken gereksinim duyduğu rehberlik hizmetlerini en kaliteli şekilde almalarına imkan tanır.

    Özel B.A.L’da temel amaç; vizyon sahibi, yenilikçi bireyler yetiştirmek; üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin hedeflerine en verimli, en huzurlu ve en başarılı bir şekilde ulaşmalarını sağlamaktır.

Özel Öz Bursa Anadolu Lisesinde Eğitim

   Özel Öz Bursa Anadolu Lisesi  öğrencileri, hayal ettikleri üniversiteleri  kazanacak  yeterlilik ve düzeyde eğitim alırlar. Verilen eğitim ve öğretim bireysel merkezli verilmektedir. Kişiye özel eğitim anlayışı model alınmaktadır.

  

 9. sınıflarda öğrencileri ortaokuldan liseye geçiş süreçlerini hızlandırıcı rehberlik ve psikolojik   çalışmalar yapılmaktadır. Devamında da akademik bir çalışma   planı ve programı yapılarak  öğrencinin bilinçli bir düzeyde eğitim  ve öğretimi üst seviyeye çıkartılır.   

  

10. sınıftaki öğrencilere öncelikle bir önceki yılın konuları hızlı bir şekilde tekrar edilir. 9. sınıftaki derslerin 10. Sınıftaki derslerle olan irtibatı gösterildikten sonra 10. Sınıfın konularına başlanılır. Bir taraftan da üniversite için bölüm ve meslek seçimleri yapılır.

    11 ve 12. sınıflarında “Üniversite Sınavına Hazırlık Programı” uygulanır.

11. sınıf eğitimi, MEB akademik takviminden 2 hafta önce başlar.

9 ve 10. sınıf konularının genel tekrarı yapılarak öğrencilerin konu eksiklerini tamamlaması, gelecekte okumak istedikleri bölüm ve seçmek istedikleri meslek hakkında kapsamlı bilgi alması hedeflenir.Öğrenciler, 11. sınıf eğitim dönemi başında uzman psikolojik danışman ve psikologlar eşliğinde üniversite tercihlerini yapar ve bu tercihler baz alınarak Kişiye Özgü Öğretim Modeli uygulanır.

12. sınıf eğitimi akademik takvimden  önce başlar. Öğrencilere, üniversite sınavına hazırlık programı uygulanır ve MEB akademik takvimine göre okul açıldıktan sonra, sınava hazırlık eğitiminin yanı sıra 12.sınıf MEB eğitim programı da uygulanır. 12. sınıfın ilk döneminin başında, üniversite tercihi ve gerçekçi gelecek planlaması yapılır. Bu tercihler doğrultusunda, Kişiye Özgü Öğretim Modeli uygulanır. Özel B.A.L. uzman psikolojik danışman ve psikologlarının desteği ile öğrencinin sınav öncesi motivasyonunu artıracak çalışmalar yapılır. Veliler ve öğretmenlerle iş birliği yapılarak kişiye özel motivasyon paketleri hazırlanır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik:

Özel B.A.L’da Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Birimi  “Her genç eşsizdir” anlayışıyla, kişiye özel çalışmalar gerçekleştirilir.

PDR birimi Öğrencilerin becerileri, güçlü ve zayıf özellikleri, tercih ettikleri çalışma ortamları ve onlar için doğru olan öğrenme stilleri hakkında bilgi sahibi olmaları için aktif çalışır.

   Öğrencilere hem psikolojik hem de kalıcı öğrenme gerçekleşmesi amacıyla gerekli planlamalar ve yol haritaları ile destek olunur. Yıl boyunca düzenlenen etkinlikler ile öğrencilerin sınav motivasyonunun yüksek tutulması ve sınav kaygılarının azalmasına destek olunması amacıyla bireysel  çalışmalar yapılır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.