Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİMDE GERİ DÖNÜŞÜ EN YÜKSEK YATIRIM, OKUL ÖNCESİNDE ALDIĞI EĞİTİMDİR

Özel Deniz Kabuğu anaokulu 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak sektöre giriş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 00:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 00:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EĞİTİMDE GERİ DÖNÜŞÜ EN YÜKSEK YATIRIM,  OKUL ÖNCESİNDE ALDIĞI EĞİTİMDİR

Özel Deniz Kabuğu anaokulu çocukların yeteneklerini açığa çıkaracak, kişisel özelliklerini tamamlayacakları bir ortam hazırlıyor.

Anaokulu fikri nereden çıktı ?

Aslında anaokulu fikri, lise tercihimi yaparken planladığım bir sektördü o zamanlar ne olacaksın dendiğinde anaokulum olacak 4 tanede çocuğum olacak derdim. Hedefim eğitimimi tamamlayıp anaokulu açmaktı ve öylede oldu. Okul bittikten sonra 4 yıl anaokulu öğretmenliği yaptım. Boğaziçi Üniversitesi Yöneticilik Okulu eğitimleri aldım. Özel Deniz Kabuğu anaokulu olarak 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak sektöre giriş yaptık.

Çocuklar sizce kaç yaşında okula başlamalı?

Eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olacağını düşünüyorum. Şuan çocukların dikkat ve gelişim süreçlerini ele alacak olursak 2 yaşta hazır olduklarını düşünüyorum. 0-6 yaşta çocukların kişilik ve zeka gelişimlerinin yüzde 80 i oluşuyor. Ne kadar bilinçli bir aile olursanız olun 2 yaşında ev ortamında çocuğunuza kazandırabileceğiniz beceriler sınırlı kalacaktır. Çocuk bu yaşlardan itibaren kendi yaşıtlarına ihtiyaç duyar ve burada anaokulları devreye girer. Okula başlayan çocukların gelişimlerinde 1 ay gibi kısa sürede bile ne kadar artı sağladığını görüyoruz.

Anaokulu işletmenin avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Anaokulu işletmenin benim için en önemli avantajı insanlara daha önemlisi çocuklara sevgimi daha kolay ifade etmemi daha sabırlı olmamın nasıl güzel sonuçlar doğurduğunun bilincinde olmamı, onların dünyasına girip onları tanımamı ve onlar gibi düşünmemi sağladı. Dezavantaj konusuna gelince anaokulu işletmenin dezavantajı oldugunu sanmıyorum. Düşünsenize olumsuz bir durum yaşamış bile olsanız sınıfa girdiğinizde çocukların size masumca ve sevgi dolu yaklaşımları tüm olumsuzlukları unutturuyor. Başka bir sektörde bu söz konusu bile değil.

Eğitim ve programlarınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Anaokulu neden önemli?

0-6 yaş arasını kapsayan dönem çocuğunuzun en hızlı geliştiği dönemdir. Aile ve eğitimci işbirliği ile okul öncesi eğitim çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni ürünler planlayabilen ve çevresini kendi amaçları için yönetebilen özerk birey olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır. Okul öncesinde çocuk sadece ilköğretime değil hayata hazırlanır. Okulumuzda anadili etkinliği, İngilizce dersleri, drama, satranç, halk oyunları, okuma-yazmaya hazırlık, bale, yüzme branş dersleri verilmekte olup her branş dersi için ayrı öğretmen ile çalışılmaktadır. Okulumuzda Milli Eğitim müfredatı uygulanır, bunun yanı sıra göster anlat, scamper eğitimi, cooking time, fen ve doğa çalışmaları, zeka oyunları, gems çoklu zeka programı kapsamında eğitim verilmektedir. Ayrıca çocuklarımızın gelişimlerini gözlemleyen ve eğitim süreçlerini takip eden okul pedagogumuz bulunmaktadır.

Butik anaokulu nasıl olmalı okulunuz hakkında bilgi sahibi olmak isteriz?

10-12 kişilik sınıflarda çocukların yeteneklerini açığa çıkaracak, kişisel özelliklerini tamamlayacakları bir ortam hazırlıyoruz. Kendilerini daha iyi ifade etmeleri için karakter eğitimleri veriyoruz. Bazı çocuklar duyarak, bazı çocuklar görerek, bazı çocuklar ise dokunarak öğreniyorlar. Deneyimli eğitim kadromuz bunun bilincinde olarak eğitim ve aktivite hazırlıyor. Okulu kurup yatırımcı mantığı ile geri çekilmedim. Açıldığı ilk günden itibaren öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri, çocukların gelişim programları ile ilgileniyorum. Butik anaokulu anlayışı da bunu gerektirir. Ebeveynlerle sürekli iletişim halindeyiz. Katkılı, koruyuculu hiçbir şey çocuklara yedirilmez. Yoğurt teyzemiz tarafından mayalanır, reçellerimizi çocuklarla birlikte cooking time etkinliğinde yaparız. Aslında bu konuştuklarımız her okulun olmazsa olmazı haline getirilmelidir. Güleryüz, samimiyet en önemlisi güven ve dürüstlüğü barındıran butik bir anaokulu olduğunuzda zaten tercih sebebi oluyorsunuz.

Okula başlarken aileler nasıl davranmalı?

Çocukları ana okuluna başlarken zorlanan ailelere bazı tavsiyelerim olabilir. Ailenin bu konuda sabırlı ve tutarlı olmasını, net bir şekilde çocuklarını okula göndermelerini, okul kapısında çocuğu emanet ederken olayı törenselleştirmemeleri gerektiğini, ilerleyen süreçte okulla iletilimlerini düzenli devam ettirmelerini, okulda yaptırılan çalışmaları evde de tekrar etmelerini tavsiye ederim. Aile çocuğa karşı net olduğunda işimiz kolaylaşıyor ve kısa sürede okula alışıyorlar.

Çocuk eğitimi de en önemli nokta nedir?

Doğru rol model olmak en üst sırada yer alıyor. Son dönemlerde gözlemlediğim anne babalar çocuk çocuklar ise anne baba olmuş. Yani kuralları çocuk koyuyor. Bu son derece yanlış. Çocukları yetiştirirken en büyük yanlış çok kurallı ya da kuralsız olmak. Dengeyi sabitlemek ve korumak gerekiyor. Buna bağlı olarak anne baba ya da çocuğun gelişiminde yanında olan herkesin doğru davranışlar sergilemesi önemlidir.

Okulun çocuğa kazandırdıkları nelerdir?

Çocuklar okul öncesinde sosyal, duygusal, zihinsel, fiziksel birçok beceriyi kazanır ve geliştirirler. Paylaşmayı, oyun kurmayı, kendi yaşıtları ile çıkan sorunları çözmeyi, yemek düzenini ve kurallarını, uyku saatini, kendini korumayı öğrenirler. Anaokulunda olan çocukların gelişimleri düzen içerir.

Anaokulu sorumluluk gerektiren sektörlerin başında zor bir iş yapıyorsunuz?

Kendi işini yapmak çok keyifli, bir o kadar yorucu. Akşam belirsiz saatlere kadar hala çalışmaya tüm sorunlara çözüm odaklı olabilmeye hazırlıklı olmalısınız. Tatilde bile telefonu kapatma lüksünüz yok. İşinizin başında severek durup, özveriden kaçmadan devam edebiliyorsanız zorluk diye bir şey kalmıyor.

Kariyer mi? Aile mi? Çocuk yetiştirmek mi?

Bunlar kadınların hem akıllarını kurcalayan hem de kısır döngüye girmelerine neden olan sorular. Şuan evli değilim, fakat her çocuğun mutlu, hayatından memnun bir anneye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorum.

Bursada bilinen ve tercih edilen okulların başında geliyorsunuz iş hayatında yükselmenin formülleri nelerdir?

Öncelikle cesaretli olup bir taraftan da sermayenizi nasıl kullanacağınız konusunda dikkatli olmalısınız. Diğer bir altın kural işyeri sahipleri motivasyonlarını her zaman yüksek tutmak zorundadırlar. Öğrenilecek çok şey var. Doğru kadroyu kurup sürekli yenilik ve eğitime açık olmak gerekiyor. İş hayatı netlik gerektirir. Rakiplerimize fırsat vermemeli be yükseliş adına her zaman kararlı net adımlar atmalıyız. Bunları doğru uyguladığınızda, en önemlisi yaptığınız işe inandığınızda başarı kendiliğinden geliyor.

İletişim:

Özlüce Mh. Meyan Sk. No: 7 Nilüfer

(Yüzüncüyıl metro istasyonu üzeri)

0224 413 57 87

0541 423 11 20

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.