Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİM SEVMEKLE BAŞLAR

Bursa'nın Gözde okul öncesi eğitim kurumlarından olan Özel Erce Anaokulu'nun kurucusu Sayın Cemile Göztaşlı ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EĞİTİM SEVMEKLE BAŞLAR

Özel Erce Anaokulu'nun kurucusu Sayın Cemile Göztaşlı ‘Özel Erce Anaokulu 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir Sanat Okulu projesi ve 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ise özel İlkokul projesi çalışmalarına devam etmektedir’ dedi.

Öncelikle Cemile Hanım okulunuzun kuruluşu, özellikleri ve eğitim anlayışı ile ilgili bilgileri bizlerle ve okuyucularımızla paylaşır mısınız?

3 – 6 yaş çocuklara, okul öncesi öğretim sunan Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel öğretim kurumudur.

Okulumuz 2013 yılından itibaren eğitim vermektedir.

Özel Bursa Erce Anaokulu MEB onaylı Anaokulu Projesi ile çocuklarımız için her ayrıntı düşünülerek inşa edilmiştir. Okulumuzda eğitim anlayışımızı yansıtan fiziksel ortamlarda, doğru sınıf donanımlarıyla, çocuklarımıza kendilerini ifade edebildikleri, hayal dünyalarını geliştirebildikleri, dinlenildikleri, sevildikleri ve değerli olduklarını hissettikleri, mutlu, istikrarlı ve güvenli bir ortam sağlanmıştır.

Özel Erce Anaokulu 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir Sanat Okulu projesi ve 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ise özel İlkokul projesi çalışmalarına devam etmektedir.

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı Aşçılık ve Hijyen Belgesi almış personellerimiz tarafından okulumuzda yapılmaktadır. Süt ürünlerimiz ve Et ürünlerimiz Pınar Firması tarafından temin edilmektedir.

Okulumuzun güvenliği son derece önemli olup, öğrencilerimizin, velilerimizin ve misafirlerimizin giriş çıkışları güvenlik personeli kontrolünde yapılmaktadır.

Özel Erce Anaokulu alanında uzman, deneyimli, güler yüzlü bir ekip ile eğitim öğretim hizmeti vermektedir.

Okulumuz 6 derslik, 1 yemekhane, 1 çok amaçlı salon, 1 müzik sınıfı, 1 İngilizce sınıfı, 1 uyku odası, 2 park alanı,1 trafik pisti, psikolog odası ve idari odalarla çocuklarımıza hizmet vermektedir.

Özel Erce Anaokulu’nda çocuklar; kendilerini ifade etme, başkalarını anlama, kendi ihtiyaçlarını bağımsız olarak giderebilme gibi ilk temel deneyimlerini kazanabilmek için zengin bir öğrenme ortamı bulunmaktadır.

Özel Bursa Erce Anaokulu’nda öğrenme, oyun yoluyla gerçekleşir. Oyun çocuklarımız için en temel ihtiyaç kabul edilir. Bu ihtiyacı nitelikli bir şekilde karşılanmış çocuklarda artık ÖĞRENMEDE ihtiyaç haline gelir.

Okulunuzda uyguladığınız eğitimler sonrası amacınız neler?

Amacımız; çocuklarımızı bağımsız, özgüvenli ve merakla sorgulayıcı bir biçimde öğrenim potansiyellerini arttırmalarına katkıda bulunmaktır.

Bizler çocuklara sadece ilkokul öncesi dönem için değil, tüm yaşamları boyunca nasıl öğrenileceği konusunda katkıda bulunmaktayız.

Eğitimde doğru, güvenilir, bilinçli tercihiniz Özel Erce Anaokuludur.

Bizimle Eğitim Programınızı paylaşır mısınız?

İngilizce (Hafta içi her gün-10 ders saati)

Türkçe Dil Etkinliği

Okuma Yazma Hazırlık Çalışmaları

İlkokula Hazırlık Çalışmaları

İlkokula Hazırlık Matematik Çalışmaları

Fen ve Doğa Etkinlikleri

Değerler Eğitimi

Hikâye Etkinlikleri

Yaratıcı Drama

Sanat Etkinlikleri

Akıl Oyunları

Satranç

Müzik (Piyano, Ritim Çalışmaları, Orff Eğitimi)

Bale

Teakwando

Jimnastik

Binicilik

Dans (Halk Oyunları, Modern Dans)

Aile Destekli Proje Çalışmaları)

Aile Katılımları

Eğitim Seminerleri

Kültür ve Çevre Gezileri

Kutlama Programları

Psikolojik Danışmanlık

Cemile Hanım bizlere minik yavrularımızın okula hazırlık kapsamında "İlkokul Hazırlık Çalışmaları" ile ilgili bilgi verir misiniz?

Sosyal ve duygusal becerilerin gelişimi ve kendine güven;

Öz bakım becerilerini kendisi karşılayan çocuk “yapabiliyorum” düşüncesiyle kendine güvenecektir. Bu nedenle "Kendim yapabilmem için yardım et" felsefesinden yola çıkarak, fiziksel bağımsızlık ve yeterliliğin kazandırılması bizler için çok önemlidir. Kendi başına beslenme, temizlik, tuvalet, giyinip soyunma vb. gereksinimlerini karşılayan çocuk; kalem, boya, makas vb. araç gereçleri de amacına uygun olarak kullanacaktır.

• Oyun yoluyla öğrenme;

Okul öncesi dönemdeki çocuğun öğrenmesinde oyun, öğrenme için en elverişli ortamdır. Oyun sırasında arkadaşları ile iletişim halinde olan çocuk ortaya çıkan sorunlara çözüm bulmak için düşünür, arkadaşları ile tartışır, isteklerini dile getirir, arkadaşının isteklerini dinler ve sonuca ulaşır.

• Türkçe dil etkinlikleri, yaratıcı ve farklı düşünce ve duygu gelişimi;

Dil gelişimi zihin gelişimi ile de paralel giden bir süreçtir. Anadilini doğru ve düzgün konuşan çocuk kendini ifade etmekte, olay ve durumları tanımlamakta, anlatılanları anlamak, anladıklarını aktarmak konusunda başarılı ve rahattır. Bu durum, çocuğun bilişsel gelişimini olduğu kadar, duygusal ve sosyal gelişimini de etkileyen bir süreçtir. Çocuğun kendine olan güveninin gelişmesinde de büyük rol oynayan bir unsurdur. Bu sebeple Özel Erce Anaokulu'nda Türkçe dil etkinlikleri büyük önem taşır. Sorgulama temalarımız, hikâye oluşturma, canlandırma, anlatma ve dinleme çalışmaları vb. çalışmalarla öğrencilerimizin Türkçe dil gelişimlerini destekleriz.

• Dinleme becerilerinin gelişimi;

Anaokulumuzda dinleme becerilerinin gelişimine yönelik çalışmalarda Türkçe dil etkinliklerimiz kadar önemlidir. Etkin dinleme becerilerinin gelişimi öğrenmenin ve ileride okuduğunu anlama için çok önemlidir. Empati kurmanın karşısındakinin ihtiyaçlarını tam olarak anlamanın yani sağlıklı iletişimin temel taşıdır.

• Çevreye ve doğaya karşı duyarlılık;

Anaokulumuzda öğrencilerimizin doğaya, bitkilere ve hayvanlara yani tüm canlılara karşı duyarlı bireyler olarak yetişmesi için çeşitli etkinlikler ve eğitimler yapılmaktadır. Bizim için her şeyden önce doğa korumalı, hayvanların doğal ortamlarında iyi koşullarda yaşamaları sağlanmalıdır. Bu bilinci kazandırmak adına projeler yürütmekte ve öğrencilerimizi doğa ile etkileşime sokmaktayız.

• İlkokula hazırlık çalışmaları;

Özel Erce Anaokulu’nda Türkçe dil etkinlikleri, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, ilkokula hazırlık matematik çalışmaları ile ilkokula hazırlıyoruz. Hazırlık Sınıfı öğrencilerimize Psikolog öncülüğünde metropolitan okul olgunluğu testi, TİMİ Çoklu zeka testi ve yetenek testleri uyguluyoruz. Hazırlık çalışmalarının temelinde sosyal duygusal, fiziksel becerilerin gelişiminin bilişsel süreci güçlendirip geliştirdiğini ve akademik performansın ortaya çıkmasını sağladığını biliyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımızın almış olduğu branş eğitimlerinden yeteneklerini belirliyor, yeteneği ve test sonuçları doğrultusunda velilerimizi bilgilendirerek çocuklarımızı mezun ediyoruz.

Bu kapsamlı bilgiler için Özel Erce Anaokulu’nun kurucusu Sayın Cemile Göztaşlı ’ya Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkür eder başarılarının devamını dileriz

Özel Bursa Erce Anaokulu İletişim bilgileri

Telefon 0539 388 00 99

Adres: Üçevler Mah Yardım Sok No: 5 Nilüfer/BURSA

İnternet Adresi: erceanaokulu.k12.tr

Mail Adresi: erce16@hotmail.com

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.