Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ECDADIMIZA HİÇ BİR GÜÇ, LAF EDEMEZ...

Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Sayın Kemal GÖLEÇ ile 24 Nisan “soykırım” yalanını masaya yatırdığımız bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ECDADIMIZA HİÇ BİR GÜÇ,  LAF EDEMEZ...
Sayın Başkanımecdadımız üzerinden24 Nisan "soykırım" yalanıyla Türkiye'yi bu karalama kampanyasının içine çekmek isteyen ülkelerin geçmişlerine baktığımızda neler görüyoruz.?

       ----Geçmişlerinde  çok büyük katliamlar yapan  Batı  ülkeleri bugünlerde yine Ermenileri kullanarak Türkiye'ye yön vermeye çalışıyor. Türkiye'yi ‘’sorunlu ülke’’ olarak gösterme gayretleri ve itibarsızlaştırma çabaları sürüyor. Ancak Ermeni meselesiyle her fırsatta Türkiye'yi vurmaya çalışan Batı ülkelerinin yaptığı soykırım ve katliamlar saymakla bitmiyor.

Peki Sayın Başkanım,halkımızın da bilgilenmesi açısından bu katliamlardan bazılarını bizlere anlatır mısınız?

     ---Elbette, örneğin;

   Belçika'nın Kongo soykırımı  ; Belçika, Kongo'yu sömürgeleştirildiği 1890-1905 yılları arasında 10 milyon yerliyi öldürdü.  Köle olmak istemeyenlerin elleri ve ayakları kesildi.

    Sonra, Almanya'nın Namibya soykırımı ;1904'te Namibya'yı sömürgeleştiren Almanya bir yıl içinde en az 75 bin insanı katletti.   Yerli pek çok kadın, Alman askerlerine köle olarak hizmet etmeye zorlandı.

    Fransa'nın Çad soykırımı ;  1917'de Fransa Çad'da ülkenin her yerinden İslam alimlerini  konferansa davet etti.   Fransız cellatlar, gelen 400 İslam alimini orada katlettiler.

     Sonrasında , ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki katliamları ; Katliamlar tarihinde Japon adalarında  yaşananlar çok önemli  bir yer tutar  ; 6 Ağustos 1945'te atom bombasıyla Hiroşima'da ilk anda 70 bin kişi, 9 Ağustos 1945'de Nagazaki'de 74 bin kişi katledildi. - Radyasyon hastalıkları sebebiyle ilk beş yılda bilanço 400 bin kişinin ölümüne ulaştı.

    Fransa'nın  soykırımları sadece Çad’la bitmez Cezayir  ve Ruanda soykırımları da var  ;

    5 Ağustos 1945'te Fransız işgal kuvvetleri Cezayir halkına saldırdı. Bir günde 45 bin kişi şehit edildi.  1954- 1962 yılları arası Fransa 1,5 milyon Cezayirliyi şehit etti.

    Ruanda soykırımı ; 1994'te Ruanda'da 100 gün içinde 800.000 insan öldürüldü. - Soykırımı gerçekleştiren Hutu hükümetinin destekçisi Fransa idi.

    Müslüman Boşnak soykırımı ; 1995'te Sırplar, Srebrenitsa'da 8.372 Boşnak Müslümanı  şehit ettiler. Katliamlar, BM bünyesindeki Hollandalı askerlerin gözetiminde yapıldı. Başlarında ise Fransız bir general vardı..

Dahası;

     Batı, İslam ülkelerine karşı bugün tarifini bile yapmakta zorlandığımız yeni bir haçlı seferi yapıyor. Adım adım büyük İsrail projesini Filistinli Müslüman kardeşlerimizi katlederek uyguluyor. Nitekim; Sudan’ ı ikiye, Irak'ı üçe, Libya’yı kırka böldüler. Mısır'ın durumu ortada. İdam üstüne idam kararları. Batı, Irak savaşında 500 bin, Suriye’de milyonlarca masum ve mazlumun ölümüne, neden oldu. Hemen yanı başımızda Suriye paramparça. Yüzyılın en büyük insanlık dramı yaşanıyor. Son Kale TÜRKİYE açıktan hedef alınmakta. Terör örgütleri asala, pkk, deaş, ypg, vs .lere açıktan silah yardımı yaparak ülkemizde 45-50 bin vatandaşımızın  katledilmesine vesile oldular.  Dünya yeniden şekillendirilirken, coğrafyamız kurtlar sofrasında pay ediliyor.

     Biz şuna inanıyoruz; Batı hainlere desteği çektiği  an  Terör bitecektir ….

    Bunlar net ortadayken bizler her alanda; ‘’BİRLİK ve BERABERLİĞE EVET, BÖLÜNMEYE     HAYIR’’ diyoruz.

Peki Sayın Başkan vatandaş olarak bu durumda bize düşen nedir?

---- Daha fazla safları sıklaştırarak birliğimizi ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermeliyiz. Bu görev hepimizin 83 Milyon vatan evladının , bunu da başaracağımıza inancım tamdır.  Son olarak bütün vatandaşlarıma buradan selamlarımı iletmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

    Bursa’mızın en  aktif  STK’larından olan Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Sayın Kemal Göleç’in  röportajımızın  sonlarında bahsettiği dilek ve temennilere katılmamak elde değil. Zaten Diyanet-Sen gibi güçlü olduğu kadar duyarlı , yol gösterici  STK’larımız olduğu müddetçe de  millet  olarak hedefe ulaşmamızın  zor olmayacağı inancındayım.                                                                                       

  HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.