Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EBRU ŞAHİN KLİNİK PİLATES SİZ İYİYSENİZ BİZ DE İYİYİZ

Ebru Şahin Klinik Pilates merkezinin kurucusu fizyoterapist Ebru Şahin Altındal ile başta klinik pilates olmak üzere hem Bursa'da özel manada ilk kez uygulanan 3 boyutlu skolyoz tedavisi ve schroth hakkında hem de egzersizleri yaşam biçimi haline getirmek konularında son derece kaliteli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EBRU ŞAHİN KLİNİK PİLATES SİZ İYİYSENİZ BİZ DE İYİYİZ

2005 yılında fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünden mezun olup 12 yıllık özel hastane tecrübesini de arkasına alan Ebru Şahin Altındal kişilerin potansiyelini keşfederek özel bir çalışma programıyla üyelerine profesyonel biçimde yaklaştıklarının altını çizdi. Altındal üyelerini kastederek 'Siz iyiyseniz Biz iyiyiz' mottosu ile kişilerinde yaşam kalitelerine ve vücut farkındalıklarını arttırmanın kendisini daha iyi hissettirdiğini ifade etti.

TEDAVİNİN YANI SIRA KORUMA AMAÇLI UYGULAMALAR

 Çalışma prensiplerinin öncelikle hekimler tarafından konulan tanıya göre özel çözümler olduğunun altını çizen Ebru Şahin Altındal ''Bel ve boyun fıtığı, ortopedik travma, lenf kayıplarının yanı sıra sağlıklı bireylere de hizmet veriyoruz. Aslında 7'den 70'e geniş bir yelpazede hizmet sunarak sadece spor değil yaşamı bilinçlendirmeyi ve planlamayı sağlıyoruz.Burada maksadımız kısaca  tedavinin yanı sıra koruma da yapabilmek.'' şeklinde konuştu.

HER ÜYEMİZE ÖZEL MUAMELE

Kas kuvveti, alışkanlıklar, kronik rahatsızlıklar ve yaş başta olmak üzere her kaydolan üyeyi özel biçimde değerlendirerek pilates aşamasına geçtiklerine belirten Altındal şunları söyledi: '' Her üyemiz kendi değerleri üzerinden farklı programlar ile çalışıyor. Burada birebir fizyoterapist eşliğinde profesyonel biçimde çalışma gerçekleştiren üyenin yaşam tarzına kadar yapacağımız tavsiyelerle onda egzersiz unsurunu yaşam biçimi haline getiriyoruz. İnce ayrıntısına kadar planladığımız çalışma biçimini uygulayan birey sadece belli Zaman diliminde değil tüm yaşam biçiminde tedavimizin faydasını görüyor.''


KORUYUCU SAĞLIK PROGRAMI OLUŞTURUYORUZ

Ebru Şahin Altındal klinik pilatesin tamamen fizyoterapist eşliğinde yapılmasının zaruretini vurgulayarak '' Anatomi ve patoloji konusunda uzman, bedensel farkları göz önüne alarak herhangi daha büyük probleme yol açmadan faydalı olabilmek için fazlasıyla itina gösteriyoruz. Kas iskelet sistemini bilinçli şekilde harekete geçirerek oluşturduğumuz koruyucu sağlık programı ile ömür boyu spor salonuna üye olmak yerine kişinin vücudunu tanıyarak ömrü boyunca potansiyelini ortaya çıkarmasına katkı sunmayı tercih ediyoruz.'' dedi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR: AĞRIYORSA GELİŞİYORDUR!

Sağlığı Temelinden etkileyen bu işin profesyoneller tarafından yapılmamasının oluşturduğu negatif unsurların kalıcı hasarlara neden olduğunu belirten Ebru Şahin Altındal, 'ağrıyor ya da acıyorsa iyidir, gelişme var.' , 'hamileyken spor yapılmaz' ve 'pilates pahalı bir spordur.' gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Altından Ağrının bir sinyal olduğunun altını çizerek '' Kaslarda hafif ağrılar sık olmamakla beraber olabilir lakin bilinçsiz yüklemeler ile kas yapısına zarar vermek onları zedelemek daha olumsuz sonuçlara gebedir. Yoğunluk ağrı ve acı asla pozitif bir tezahür olamaz. Bunun dışında uzman gözetiminde hamileler de spor yapabilir hatta yapması gerekir. Son olarak da pilatesin pahalı bir spor olduğu kanısı dar perspektiften bakılırsa doğru kabul edilir. Çünkü yaşam biçiminizi düzenleyecek sizlere farkındalık sağlayacak ve iş kalitenizi de arttıracağı için kesinlikle pahalı olduğuna dair bir düşünce barındırmayın.' Şeklinde konuştu.

GELECEK NESİLE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUM

Sağlık alanındaki uzmanlığımın yanında aldığım formasyon eğitimini de devreye sokarak gelecekte bilhassa ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri bilinçlendirmek üzere girişimlerde bulunarak gelecek nesillere de ulaşmayı hedeflediğini belirten Altındal 'Özellikle ergenlik dönemindeki omurga eğrilikleri temalı eğitimlerle gençleri bilinçlendirerek gelecekte oluşabilecek fizyolojik felaketlerin önüne geçmeyi planlıyorum. Erken tespit ile önlem alınarak bilinçlendirilecek gençleri önemsediğim için 3 boyutlu skolyoz tedavisinde uzmanlaşmayı tercih ettim.' diyerek sözlerini noktaladı.

İLETİŞİM

Konak mahallesi . Yıldırım cad.Burak Sok.

Amcaoğlu İş merkezi No:2 Kat:3 Daire :7

NİLÜFER

TELEFON :0539 293 89 00

Haber ve Fotograf :SERCAN SELÇUK


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.