Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DUMLUPINAR İÇİN DEĞİŞİM VAKTİ...

Uzun yıllar Görükle Dumlupınar Mahallesinde esnaf olarak hizmet vererek Mahalle sakinlerinin gönlünde taht kurmuş olan ,şimdi de mahallesine hizmet etmek için muhtar adaylığını açıklayan genç ve başarılı girişimci Sayın Hakan EREN ile güzel detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DUMLUPINAR  İÇİN DEĞİŞİM VAKTİ...
Hakan Bey Sayın muhtar adayım, isterseniz sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım?

    ---1982 Bursa doğumluyum, doğma büyüme   Görükleliyim  ve burada ikamet etmekteyim.  Buranın yerlisiyim. Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum , çok önceleri uzun yıllar kuyumcu çırağı olarak girmiş olduğum iş hayatında sonrasında uzun bir dönem Gıda toptancılığı ve 2011 yılından beri de Atatürk Caddesi No :56’da  “Eslem Kuyumcusu” adı altında  mahalleme hizmet etmekteyim. Evliyim iki kız, bir erkek  çocuğu babasıyım. Akşemsettin  İlköğretim Okulu aile birliği başkanlığını yapmaktayım. Güzel bir Görükle  İpekspor sevdalısıyım. Görükle  Dumlupınar Mahallesi muhtarlığına adaylığımı koyup  , sizlerle birlikte mahallemizi en huzurlu ,en mutlu, en güvenilir ve en güzel hale getirmek için  elimizden geleni yapacağız.

Peki Sayın muhtarım sizi mahallenizde Muhtar adaylığına getiren sebepler nelerdi?

    --- Mahallemizde elbette birçok eksiklik var. Yürüyüş alanları olsun ,çocuk parkları olsun birçok eksiklik var.  Onun yanı sıra kafamızda tasarladığımız bir kütüphane olması ile ilgili girişimlerde bulunacağız. Bunun yanı sıra mahallemizde bir PTT Binasının  olmasının sıkıntıları gidileceğini düşünüyoruz ,aklımıza yapacağımız ve yaptıracağımız birçok plan ve proje var sonuç itibariyle muhtarlığın direk projeleri hayata geçirme şansı yok, vatandaşların isteklerini, yapmayı planladığımız projeleri belediyelere götürerek bunun takipçisi olacağız. Elimizden geldiğince mahallemize  hak ettiği hizmetlerin gelmesi ile ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Mesela burada bir spor kulübü var Görükle İpekspor mutlaka oraya bir destek sağlamak istiyoruz, kulübe bir araç  tahsis etmek istiyoruz, kendine ait bir aracı  olursa çok iyi olur, sağ olsun belediye gönderiyor  çocukları  taşıyabilmesi için minibüsçü arkadaşlarımızda  yeri geldiğinde destek sağlıyor ama kendine ait bir aracının  olmasının  çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra mahallemizin alt yapısıyla ilgili bazı sıkıntılar var bozuk zeminli asfaltlar var onların  elden geçmesi lazım.  Sonrasında uygun  boş alanlar olmasına rağmen yürüyüş alanlarının olmayışı ve çocuklar için  çocuk Park alanlarının eksikliği de var mutlaka bunları hayata geçirmek ile ilgili girişimlerimiz olacak. Bunları hayata geçirmek için uğraşacağız ,çalışacağız, girişim içerisinde olacağız. Belediyelerimizle  hem Nilüfer Belediyesi ile hem de Büyükşehir Belediyesi ile kapsamlı ilişkiler doğrultusunda mahallemizin hak ettiği hizmetleri getirmek için yoğun işbirliği içerisinde olacağız. Bunun yanı sıra yaşlılarımıza, insanlarımıza kültür gezileri düzenlemek istiyoruz ,sonuçta biz Yunanistan  göçmeniyiz,  dedelerimiz  zamanında oradan gelmiş mutlaka bu tür yurtdışı gezilerini  belediyelerimizin de destekleriyle yapmak istiyoruz. Bunun yanı sıra ülkemizde de birçok gezilebilecek görülebilecek hem kültürel hem de tarihi şehirler kentlerimiz var,  buralara da bu tür geziler düzenlemeyi  hedefliyoruz. Sonrasında 24 saat hizmet verebilecek, Sağlık Polikliniği olabilir  , normal aile hekimliği  sabahtan akşama kadar hizmet verdiklerinden , akşam saatlerinden  sonra  bir iğne yapma  durumunda  bile maalesef halkımız   özel yerlere gitmek zorunda kalıyorlar . Bu konuyla ilgilide  girişimlerde bulunacağız. Mahallemizde değişkenlik olmakla birlikte  13 ila  16 bin  arası seçmenimiz var. Ve biz bütün seçmenlerimizin  oylarına talibiz inşallah.

Peki Sayın muhtar adayım, Hakan Bey halkın adaylığınıza olan yaklaşımını nasıl? Sonuçta uzun yıllardan beri sizi tanıyorlar bu mahallenin en sevilen esnaflarından birisiniz.

 EL ELE VERELİM, MAHALLEMİZİ GÜZELLEŞTİRELİM..

   --- Mahalle sakinlerinin yaklaşımı çok iyi, sonuçta dediğiniz gibi  uzun yıllardır  mahallede esnaf olduğumuz için az çok çevremizde var .  Muhtarlığı maddi gelir olarak düşünmüyorum kesinlikle  ,  oradan gelecek olan maaşı zaten taahhüt ettik  , öğrencilerimize yardım olarak burs  olarak kullanacağız. Bu bağlamda Mahalle sakinlerinin desteklerinin  yanımızda olacaklarını söylemeleri bizi ziyadesiyle memnun etmekte ve bu yolda bize güç katmakta.


HİZMET İÇİN BURADAYIZ.

Peki hayalinizdeki Dumlupınar Mahallesi nasıl?

    -- Birlik, beraberlik  içerisinde ,el ele veren bir  mahalle  hayal ediyorum.  İnsanların yollarda karşılaştıkları zaman selam verdikleri bir  mahalle  olmasını isterim , şu an artık öyle bir çağa geldik ki ;  insanlar üst komşusunu, alt komşusunu tanıyamıyor .  Apartmanlarda, yollarda  bunun bir şekilde daha sosyal olarak birbirleriyle selamlaştığı, dayanışma içerisinde olduğu bir mahalle olmasını hayal ediyorum ,mutlaka bu komşulukların  sıkı fıkı  dostlukların olduğu, dayanışma ve arkadaşlığın öne çıktığı bir hale getirmek için  bir yerlerden başlamamız lazım diye düşünüyorum.

Röportajımızın yavaş yavaş sonuna yaklaştık, son olarak başta Görükle Dumlupınar mahallesisakinleri olmak üzere Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz ? Neler söylemek istersiniz?

 ---  Bence ,  şöyle söyleyeyim; burada öncelikle muhtarların genelinde bir esnaflık vardır, esnaf olmasına dikkat etmeliler oylarını kullanırken , bizi  burada az çok herkes  tanıyor kimseyle kesinlikle kırgınlığımız dargınlığımız yok. Herkesin el ele verip Dumlupınarı güzelleştirecek  , aktif olarak çalışabilecek, genç, girişken, adaylar arasından seçim yapmalarının mahallemize daha yararlı olacağını düşünüyorum ve bu bağlamda bizler de aza  arkadaşlarımızla birlikte halkımızın desteğini beklediğimizi söylemek istiyorum.  Son olarak başta Dumlupınar Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Bursa'da yaşayan hemşerilerimize sağlık, sıhhat, afiyet ve  mutluluklar diliyorum. 31 Mart seçimlerinin Vatanımıza ,milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum . Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.