Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Doğum Fotoğrafçılığı Niyetiyle Düğün Fotoğrafçısı Oldum’

Bilser Şen Photography ‘nin sahibi Sayın Bilser Şen ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2017 07:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2017 07:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Doğum Fotoğrafçılığı Niyetiyle Düğün Fotoğrafçısı Oldum’

Dış mekan düğün,kına,nişan, mezuniyet gibi çekimler yapan Bilser Şen bir daha tekrarlanmayacak, özel anların, profesyonel bir göz ve çekimle kaydederek müşterilerine  teslim ediyor.

Öncelikle Bilser Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

29 yaşındayım, bir çocuk annesiyim. Trakya Üniversitesi, Seramik Bölümü mezunuyum. Mezuniyet sonrası iç mimari eğitimi de almış olmama rağmen ilk yıl bazı etkenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldım ve Elektronik Parkende sektöründe işe girerek iş hayatına atılmış oldum.

Bilser Hanım, Fotoğrafçılığa nasıl başladınız?

İlk zamanlar hiçbir eğitim almadığımdan fotoğraf makinamın lensini bile takıp çıkartamazken, ilerleyen zamanlarda işyerinde ki arkadaşlarında yardımıyla BUSMEK te temel eğitimleri almaya başladım. İstanbul'da ünlü bir fotoğrafçıda 3 haftalık eğitim sürecinde ışık dersi aldım. Yine ünlü bir düğün fotoğrafçısından Ayvalık'ta modelli çekim ve düzenleme eğitimi aldım. Böylelikle fotoğraf sanatına yavaş yavaş ısınmaya başladım. İş yerinde ki arkadaşların mezuniyet çekimlerini yaptım. Mezuniyet çekimlerini yaparken, portre fotoğrafçılığa biraz daha adapte oldum. O sıralar ücretsiz çekimler yapabilmek için, etrafımda modeller aramaya bulmaya çalıştım. İlk başlarda kimse yardımcı olmak istemezken,  sonralarda kendileri talep eder oldular.

Bilser Hanım, doğum fotoğrafçısı olmak için işe başladığınızı biliyorum, O süreç nasıl ilerledi bizlere anlatır mısınız?

Elbette, Ablamın hamileliği esnasında, doğum fotoğrafları çektirmek istediklerini duyduğumda, hemen ilk fotoğraf makinamı alarak ablamın doğumuna girmek istedim. Maalesef ben yoldayken doğum yaptığından yetişememiş oldum.2 hafta sonra yine hamile olan kuzenimin doğumuna girme planları yaptığım halde, kontrol dolayısıyla hastaneye giden kuzenimi, apar topar doğuma aldıklarından bu doğuma da girememiş oldum. Üçüncü doğum girişimimde ise bu kez başarılı oldum ilk seferinden bayağı bir zaman geçmesinden ve ikinci makinamla daha profesyonel bir şekilde doğuma girdim. Doğum sezer yan olduğundan öncesinde oda çekimi yaptık, sonra babayı, anneyi ve beni doğumhaneye aldılar. Babayla birlikte ameliyathane kıyafetlerimizi giydik. Doğum esnasında mümkün olduğu kadar ayakta kalarak ve hiçbir yere dokunmadan, doğumu izlemeye başladım. Babayı annenin yanına aldılar. Beni de karşıya aldılar. Ben o ara anneyi, babayı birbirlerine bakışlarını bebek doğmadan çektim ve sonrasında bebeğin doğmasını beklemeye başladık. Bebeğin doğmasıyla ilk anneye gösteriliş anını fotoğrafladım. Bir anda tansiyonum yükseldi ve gözyaşlarım gelmeye başladı. Ama görev bilinciyle, en iyi kareleri bulabilmek için çekimlerime devam ettim. Bebek tekrar temizlenip annenin kucağına veriliş anında da en güzel anları çektim. Bebek anneye verildiğinde ilk sözü "üşümesin götürün" oldu. Bu anları hayatım boyunca hiç unutmayacağım.

Hangi tür çekimler yapıyorsunuz?

DIŞ MEKÂN DÜĞÜN ÇEKİMLERİ

DIŞ MEKÂN NİŞAN ÇEKİMLERİ

DIŞ MEKÂN KINA ÇEKİMLERİ

MEZUNİYET DIŞ ÇEKİMLERİ

DOĞUM, YENİ DOĞAN VE BEBEK ÇEKİMLERİ

Sektörel sorunlarınız var mı?  Varsa bizlere neler söylersiniz?

Kalite ve güzel hizmetten önce fiyat soranlara, fiyat kırmaya çalışanlara, pekiyi baktığım söylenemez. Ne sihirdir ne keramet, pazarlıkta değil iletişimde marifet.  Diyerek pazarlıktan ziyade, en iyi işi yapanlarla çalışmalarını salık vermekteyim.

Ayrıca;

Her gelen çiftin, fotoğraflarını kare tekrar çekerken, çekimler esnasında çiftlerin akraba ve eşi dostu arasından çekimleri yönlendirmeye çalışanlar sayesinde, en iyi anları yakalamamız epey zorlaşmaktadır.

Siz insanlara ne vaat ediyorsunuz?

Bir daha tekrarlanmayacak, özel anların, profesyonel bir göz ve çekimle kaydederek kendilerine teslim ediyoruz.

Yaşamış olduğunuz güzel anlarda muhakkak olmuştur, En aklınızda kalanı bizlerle paylaşabilir misiniz?

Bir çekim esnasında deniz kıyısına gittik, Cansu, Berkan ve sevimli köpekleri Limonla yaptığımız çekimi kesinlikle unutamıyorum çok güzel bir anıydı. Üçüyle beraber Tirilye’de Sokak çekimleri yaptık. Daha sonra Limonla ayrıldık. Cansu ve Berkan'la sahil çekimlerine başladık. Damat denize girmek istemedi, gelin yüzerek denize girdi, hatta sahile çıktığında benim niçin sahilde kuruyken çekilmiş fotoğrafım yok dedi. Gelinliğin kollarını yırttılar, sonra tekrar suya girdi ve saçlarını savurmak istedi, bunu birkaç kez tekrarladık, sonuçta çok güzel anlarla ilgili güzel kareler yakaladık.

Profesyonel Fotoğrafçılık anlamında güzel çalışmalar yaparak Bursa'da çıtayı oldukça yükseltmiş olan "BİLSER ŞEN PHOTOGRAPHY nin başarılı sahibi Bilser Şen'e Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak çalışmalarında başarılar dileriz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

GSM:0 545 424 99 51

İNSTAGRAM: bilser_sen_photography

FACEBOOK: bilser ŞEN Photography

MAİL: bilsersen@hotmail.com

BURSA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.