Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİYANET-SEN BURSA 2 NO’LU ŞUBE BAŞKANINDAN ANLAMLI MESAJLAR...

Gerçekleştirmiş olduğu güzel çalışmalarla Diyanet çalışanlarının gönlünde taht kurmuş olan Diyanet-Sen Bursa 2.No’lu Şube Başkanı Sayın Tevfik Bak ile keyifli, bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2018 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2018 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİYANET-SEN  BURSA 2 NO’LU ŞUBE BAŞKANINDAN ANLAMLI MESAJLAR...

Öncelikle  Sayın Başkan sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise kısaca Diyanet-Sen’i bizlere tanıtırsanız sevinirim.

    Sözlerime başlamadan evvel yüce Türk ordumuzun Afrin’de gerçekleştirdiği operasyonlarda şehit düşen bütün Mehmetçiklerimize ve şimdiye dek kaybetmiş olduğumuz bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileklerimi iletmek  istiyorum.

Maalesef bulunmuş olduğumuz coğrafyada çevremiz düşmanlar tarafından sarılmış olduğu aşikardır. Başkomutanımız idaresinde bütün ordumuzun bu süreci en kısa zamanda bitireceğine olan inancımız sonsuzdur.

Buradan şanlı ordumuzun bu süreci de en kısa zamanda atlatacağına ve başarıya ulaşacağına hiç şüphemiz yoktur.

Şimdi isterseniz sorunuzun cevabını verebilirim.

1962 yılında Trabzon'da doğdum. Trabzon İmam Hatip Lisesi mezunuyum. 1985 yılında Bursa'ya tayinim çıktı ve o yıldan bu zamana dek Bursa'da görev yapmaktayım. Yüksek Okulumu da görev esnasında bitirdim. Bu arada Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Bölümü mezunu olduğumu da eklemek isterim. Diyanet- Sen 2 nolu şube 2014 yılının Kasım ayında olağan genel kurulunda resmiyet kazandı. Bursa'nın Yıldırım, Gürsu, Kestel, İnegöl, Yenişehir,  İznik, Orhangazi, Gemlik ve Orhaneli ilçeleri şubemize bağlıdır. Bu ilçelerde toplam 1200 civarı diyanet mensubu görev yapmakta ve bunların 900'e yakını Diyanet-Sen üyesidir. Diyanet-Sen, Memur-Sen'in içerisinde ilk yetkili sendikalardan biridir. Diyanet-Sen Memur-Sen'in Besmelesi de diyebiliriz.

Sayın Başkanım dün basında Diyanet-Sen Genel Başkanı Sayın Mehmet Bayraktutar beyefendinin ve yönetim kurulu üyelerinin Ankara’da Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ beyefendiye ziyarete gittikleri yönünde haberler gördük. Bu ziyaretin sebebiyle ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

   Her zaman Diyanet çalışanlarımızın, imamlarımızın, müezzinlerimizin çalışma koşullarıyla ilgili bir çok girişimde bulunmuş olan sayın Genel Başkanımız Mehmet Bayraktutar bir çok kereler olduğu gibi geçtiğimiz günlerde de Diyanetten sorumlu Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ’ı ziyaret etmelerinin sebebi de yine Diyanet çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönündeki görüşmelerdir. Bu tür girişimler şimdiye dek süre geldiği gibi bundan sonra da Diyanet çalışanlarımızın yararına olabilecek girişimler sürecektir.

Sayın Başkanım şimdi de isterseniz 4.dönemde Diyanet çalışanlarının kazanımlarıyla ilgili kısa bilgiler verirseniz sevinirim?

Cami görevlilerinin kullandıkları lojmanların hizmet tahsisli sayılması Ek ödeme din hizmeti tazminatı özel hizmet tazminatı artışları. Fazla mesai ücreti Ek gösterge Ek ders ücretleri Şube müdürleri için makam tazminatı. Şef kadrosunda çalışan personelin özlük haklarının arttırılması Görev mahalli dışı irşad faaliyetleri. Mahrumiyet yerlerinde çalışan Cami görevlilerine ek ödeme. Kur'an Kursu öğreticilerinin öğretmen haklarından faydalanması. Yurt desteği. Mali sorumluluk zammı Giyecek yardımı. DİB personeli teşvik ikramiyesi. Sınavsız lisans tamamlama hakkı. Yıllık izin. Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği. Murakıpların statüsü. Cami görevlilerinin hafta tatilinin iki gün olması Camileri çift görevli kadrosu Vekillikte geçen sürenin değerlendirilmesi Vekil görevlilerin izin hakları Vekil ve ek ders ücreti karşılığı görev yapan personelin kadroya alınması. Vakıf kira gelirlerinden personele destek sağlanması Şube müdürleri için makam tazminatı Giyecek yardımı Ek gösterge Vgm personeli için teşvik ikramiyesi Servis ve yemek katkısı Personel çocukları için Kreş ve Gündüz bakımevleri Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı. Maddi hasarlı trafik kazalarına karşı Sigorta ve zarar tazmini Çözümleyici ve programcı kadroların özlük hakları Teknikerlerin özlük hakları Diyanet İşleri başkanlığında çalışan kameramanların özlük hakları Ana başlıkları altında bütün Anadolu'dan, taşradan toplamış olduğumuz maddeler bunlardı. Tabii bu ana başlıkların geniş açıklamaları olmakla birlikte burada yerimizin de kısıtlı olmasından mutevellit başlıklarla yetinmek zorunda kaldık. Biz Bursa Diyanet-Sen 2 nolu şube olarak kimseyi küstürmeden, kimseye küsmeden, ötekileştirmeye izin vermeden, kimseyi öteki ilan etmeden, Tüm din görevlisi ve Diyanet çalışanlarına hizmeti bir onur kabul ederek diline, rengine, siyasi görüşüne,  sendikasına,  memleketine bakmaksızın bütün çalışanları kapsayan bir duruş sergiledik ve sergilemeye devam edeceğiz. Temsil ettiğimiz din görevlilerinin haklı beklentilerine cevap verebilmek için ve onların güvenine her zaman layık olabilmek için din görevlileri saygınlığının ve din hizmetinin etkinliğini arttırmak için gücümüze güç katmak, tüm din görevlisi kardeşlerimizi çatımız altında buluşmaya davet ediyorum.

Sayın Başkanım röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Başta Diyanet çalışanları olmak üzere halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

  Diyanet-Sen Bursa 2 No’lu Şube olarak ve aynı zamanda bütün Diyanet-Sen olarak her zaman Diyanet çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirmek için mücadelemize devam edeceğimize buradan tekrar belirtmek istiyorum. Başta Diyanet çalışanlarımız olmak üzere aynı zamanda büyün halkımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. En başta da söylemiş olduğum gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimize de başta Afrin Operasyonu olmak üzere her koşul ve şartta üstün başarılarının devamını diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Sendikal faaliyetleriyle Bursa’da sendikacılığa yön veren Diyanet-Sen Bursa 2 No lu Şube Başkanı Sayın Tevfik Bak’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

Haber ve fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.