Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİŞ TEDAVİSİNDE TERCİHİNİZ; SEFA SEVGEL

Bursa’mızın gözde Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniklerinden olan Sefa Sevgel Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin kurucusu, Diş Hekimi Sayın Sefa Sevgel ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİŞ TEDAVİSİNDE TERCİHİNİZ; SEFA SEVGEL
Öncelikle Sayın hocam sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Sefa Sevgel Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 1978 yılında Tokat ‘ın Zile ilçesinde doğdum. İlköğretim Okulu eğitimime orada başladım, Bursa'da Dörtçelik İlkokulu'nda bitirdim. Sonrasında Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi'ni kazandım. Ortaokul ve Lise hayatımı orada tamamladım. Yükseköğretimde, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. 1998 yılında İzmir'e üniversite için gittim. 1998-2006 yıllar arasında hem okul hem de çalışma hayatı olarak İzmir'de bulundum. İzmir'de o dönem kendi muayenehanemiz de vardı. Daha öncesinde bir poliklinikte çalışmalar da yürütmüştüm.2006 yılında Bursa'ya döndüm, 1 yıllık askerlik görevimi Ankara Kara Havacılık Komutanlığı’nda tamamladıktan sonra Hürriyet bölgesinde cerrahi işlem yapan diş hekimi olmadığı ile ilgili bilgi alarak Hürriyet'te ilk olarak 2007 yılında muayenehanemi açtım. İlerleyen süreçte geçtiğimiz yıla kadar orada hizmet verdikten sonra geçtiğimiz sene yeni kliniğimize geçtik. Daha önceki kliniğimizde sadece ben çalışırken şu an Sefa Sevgel Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'mizde benimle birlikte üç Diş Hekimi arkadaşımız çalışmalar yürütmektedir. Örneğin; eski muayenemizde panoramik cihazımız yoktu burada o hizmeti de vermeye başladık. Gördüğünüz gibi her odada büyük ekranda hastalarımıza yapmış olduğumuz işlemleri de gösterebiliyoruz. Ayrıca evli olduğumu bir kız, bir oğlan çocuğu babası olduğumu sırası gelmişken belirtmek istiyorum.

Donanım itibarıyla gerçekten çok modern bir klinik, Sefa bey kliniğinizde ne tür tedaviler yapabilmektesiniz?

 Kliniğimizde rutin diş hekimliği tedavilerinin yanı sıra, ileri cerrahi operasyonlar, özellikle implant uygulamaları ve operasyonları, implant üstü sabit ve hareketli protezler, ayrıca 4 implantın üzerine tüm dişleri yerleştirdiğimiz özel bir sistemde uygulanmaktadır. Onun dışında eğer implant uygulanacak bölgede yeterli kemik yoksa o bölgede kemik oluşturmak için Sinüs Lifting, Crestal kemik genişletmesi gibi ileri kemik agumantasyon yöntemleri uygulanmaktadır. İleri cerrahi tetkiklerin dışında Lazerle Diş beyazlatma, Gülüş tasarımı, Diş eti tedavisi ve en başta da söylemiş olduğum gibi rutin diş hekimliği tedavileri de yapılmaktadır.

Sefa Sevgel olarak gelecek hedeflerinizden bahseder misiniz?

 Tabii ki, gelecekte daha büyük bir hastane kurmayı planlıyorum. Tabii bu bölgede önceleri tek başıma muayenehanemde çalışırken, geçtiğimiz yıldan itibaren Sefa Sevgel Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde benimle birlikte üç diş hekimi arkadaşımız hizmet vermektedir, ilerleyen süreçte daha büyük bir poliklinik ya da büyük bir hastane kurmayı planladığımızdan da ayrıca bahsetmek isterim.

Sayın hocam şimdi isterseniz 1-2 özel soru sormak istiyorum. İşiniz haricinde ne gibi uğraşılarınız, hobileriniz var? Bunlarla ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

 Motosiklet sporuna aşırı bir tutkum var. Onun dışında profesyonel bir dalgıcım bilhassa Ege de İzmir civarında dalmayı ve mavi derinliklerde yüzmeyi çok seviyorum. Ayrıca yurt dışına ve yurt içi gezilere gitmeyi, gezmeyi çok seviyorum. Mesleki seminerlere de bu bağlamda severek isteyerek gittiğimi söyleyebilirim.

Peki, hocam lise öğrencilerine, diş hekimliğini düşünen gençlere bu mesleği önerir misiniz?

 Elbette öneririm, ama öncelikle bu meslek çok meşakkatli, insanlarla birebir ilişki isteyen bir meslek çok fazla sabır ister, çok fazla özen ister... Eğer bu sabra sahip olduklarını düşünüyorlarsa ve ayrıca tabi ki sınavlarda da başarılı olmaları durumunda hepsini bir araya getiriyorlarsa, böylelikle kendilerinin insanlara yararlı olabileceklerini düşünüyorlarsa, kesinlikle bu gruptaki gençlerimize öneririm, tavsiye ederim. Diyerek sözlerini tamamladı.


İletişim Bilgileri:

Hürriyet Mahallesi,

Osmanpaşa Caddesi No: 5/A Osmangazi/ Bursa

Telefon: 0 224 249 13 31- 249 40 44

Gsm: 0 549 250 25 01

www.sefasevgel.com


HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.