Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİKKALDIRIM MUSTAFA ÖZDERYA İLE GELECEĞE YÜRÜYOR

Bursa'mızın en aktif ve çalışkan muhtarlarından olan Dikkaldırım Mahallesi Muhtarı Sayın Mustafa Özderya ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİKKALDIRIM MUSTAFA ÖZDERYA İLE GELECEĞE YÜRÜYOR

Dikkaldırım Mahallesi Muhtarı Sayın Mustafa Özderya Yapmış olduğu çalışma ve uygulamalardan Bursa Haber’e bahsetti.

Öncelikle Mustafa Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise muhtar olma sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1960 yılında Trabzon'un Araklı ilçesinde doğdum. 1978’den itibaren Bursa'da ikamet etmekteyim, evli ve üç çocuk babasıyım. Esas mesleğim yorgancılık uzun yıllar yorgancılık yaparak çalıştım. Sonrasında ise esnaf olarak çalışmalar yürüttüm, bir Kola şirketinin Dağıtım ve Pazarlama Bölümlerinde de uzun yıllar çalıştıktan sonra 2006'da Dikkaldırım'da kendime ait iş yerimi açtım. 2009 yılındaki muhtarlık seçimleri öncesinde Mahalle sakinlerinin teveccühü ile muhtarlığa aday oldum ve kazandım muhtarlıktaki 2. dönemimi yürütmekteyim.

Sayın Muhtarım Dikkaldırım gerçekten de Bursa'mızın güzel yüzü yeni açılmış olan parkları olsun Tesisleri olsun Çok güzel bu konularla ilgili neler söylemek istersiniz?

Mahallemiz, yeni yapılmış olan Hüdavendigar Kent Parkı ve Mihraplı Parkı ile adeta yeni bir kimlik kazandı. Bu çalışmalarından ötürü Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'a buradan mahalle halkı adına teşekkürlerimi bir kez daha iletmek istiyorum. Ayrıca 3 yıldır başkanlığını yürütmekte olduğum Amatör 1. Kümede mücadele eden Dikkaldırım Spor kulübüne yardım ve desteklerinden ötürü Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye ilaveten buradan şükranlarımı iletmek istiyorum.

Tabii iyi, güzel, hoş, park ve yatırımlardan başka ufak tefek sıkıntılar da oluyor, Bu konularla ilgili bizleri neler söylemek istersiniz?

Tabi bunlara da değinmemek elde değil. Yeni açılmış olan Timsah Arena Stadı'nın maç günlerinde gelen taraftar yoğunluğu ile kapıların geç açılması ve taraftarların içeriye girememeleri neticesinde tuvalet ve lavabo ihtiyaçlarını stat çevresinde giderme yolunu seçmekteler. Bu da mahalle halkı olarak bizlere büyük sıkıntı olarak geri dönmektedir. Maç günlerinde seyyar wc- lavabo kabinleri ya da sabit wc- lavaboların yapılması elzem olmuştur. Bu konuyla ilgili başkanlarımızdan hassasiyet beklemekteyiz.

Ayrıca mahallemizde yeni yapılmakta olan Ali Osman Sönmez Hastanesi'nin inşaatı hızla sürmekte bu inşaatla birlikte çevre düzenlemelerinin ve Kentsel dönüşümünde mahallemizde hızlı bir şekilde olmasını bekliyoruz. 1-2 evden 2-3 evden ziyade daha fazla sokakların da dâhil olduğu büyük kentsel dönüşüm projelerinin olması kaçınılmaz. Ayrıca kuşbakışı 100 metre İlerideki Nilüfer'de kat yükseklikleri 20 -22 iken maalesef bizim burada bu rakam sadece 5 kat bu hususta da yetkililerin ve başkanlarımızın bir değerlendirme yapmasını bekliyoruz.

Dikkaldırım Mahallesinde BUSKİ ve Büyükşehir belediyelerinin verdiği destekle devam etmekte olan mahallemizin altyapısını gelecek yıllara taşıyacak çalışmalar şimdiden yapılmakta. Bu konuyla ilgili de yetkililere teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.

Mahallemizde her yıl düzenlenmekte olan ve bu yıl 7.  düzenlediğimiz Mahalle şenlikleri kapsamında ülkemizin güzide sanatçılarından Yılmaz Morgül ve yerel Karadeniz sanatçılarının sahne alacağı bu güzel şenliğimiz 29 Temmuz Cumartesi akşamı Hüdavendigar Kent Parkı’nda gerçekleştirilecek olup bütün Bursalıları bu güzel şenliğimize beklemekteyiz.

Sayın muhtarım röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak neler ilave etmek istersiniz?

Yeni yapılmış olan Hüdavendigar Kent Parkı ve Mihraplı Parkı mahallemize gerçekten de büyük Prestij kazandırdı. Bu büyük projeler için nasıl Sayın Belediye başkanlarımıza şükranlarımızı iletiyor isek sıkıntı ve eksikliklerimizi de onlara iletmek zorunda kalmaktayız. Yukarıda dile getirmiş olduğumuz sıkıntılarla ilgili değerli başkanlarımızın bir an önce hal çaresi bulmalarını ümit ediyor ve buradan bütün Bursalılara esenlikler diliyorum.

Yapmış olduğu çalışma ve uygulamalarla Bursa’da muhtarlar arasında hatırı sayılır bir ün kazanmış olan Dikkaldırım Mahallesi Muhtarı Sayın Mustafa Özderya’ya Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Dikkaldırım Mahallesi, Hoş Sokak No: 2

Tel: 0224 238 09 09

Gsm: 0532 740 15 51

Osmangazi /Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.