Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DERNEKLER TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMALI

Bursa Zonguldaklılar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ergün, aynı zamanda gerçekleşmesini istediği projelerden de bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2020 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2020 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DERNEKLER TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMALI

ZONGULDAĞ' ADRENALİN TURU

Derneklerin tek bir çatı altında toplanması gerektiğini bu şekilde geleceğe maddi manevi daha sağlam temeller atılacağını, gelen nesil içinde örnek bir adım olacağını savunan Bursa Zonguldaklılar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ergün, aynı zamanda gerçekleşmesini istediği projelerden de bahsetti.                                                                                                                                                                                                                                                                          

1-) Zonguldaklılar derneği başkanı kimdir? Ne zaman başkan olmuştur?

2012 yılında kurulan derneğimizde kuruluş yılından 2019 yılına kadar başkan yardımcılığı görevini üstlendim. 2019 yılının mayıs ayından itibaren dernek başkanı gÖrevine seçildim. Hala başkan olarak görev yapmaktayım.

Asıl mesleğim ahşap tasarım üzerinedir.  Mobilya imalatı ve restorasyon üzerine kurmuş olduğum şirketim var.

2-) Dernek üyelerinize ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz?

Sponsor ve işletme üzerinden hak elde etmek şartı ile üye aidatlarını kaldırdım. Bunun karşılığında sadece üyelerimizi üye kartı adı altında indirim kartı dağıttık. Bu indirim kartları 20 tl. karşılığında dağıtıyoruz. Bu kartlar ile bütün özel hastaneler yaklaşık yüze yakın özel kuruluş ve firmalarımızdan indirim alıyoruz. Şu anda görüşmekte olduğumuz otobüs firmaları mevcut. Görüşmelerimiz sonuca ulaştığında dernek kartına sahip hemşerilerimiz indirimli yolculuk yapacaklar. Üyelerimizden herhangi bir talebimiz yoktur.

3-) Dernek hedefiniz nedir?

Dernek hedefimiz 10 bin üye sayısına ulaşmaktır. Bursa da en güçlü dernekler arasına girme. Şu anda ilk 5 in içerisindeyiz.

4-)Yürütmekte olduğunuz projeler var mı?

Avrupa Komisyonundan hibe alacak şekilde Zonguldak Belediye Başkanı ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz program vardır. Şu anda aktif olmayan projelerimiz üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Projeyi profesyonel olarak yürütmekteyiz. Profesyonel danışmanlık hizmetimiz mevcut. Projenin başında değerli avukatlarımız mevcut. Proje aşamasında olduğu için net bir şey söylemek mümkün değil. Büyük maaliyetli ve adından yıllarca söz ettirecek bir proje olduğunun altını çizebilirim.

5-) Dernek olarak hangi faaliyetlerde yer alıyorsunuz?

Karadeniz turları malum yurdun batısından doğusuna bir gezidir. Buradan batı turundan karadeniz’e geziye çıkan bir kişi Zonguldak ilinde teleferik ile belirli bir yere gidecek ve orada 'Adrenalin Turu 'adı altında kömür madenlerini ziyaret edecek. Bu projem sözel olarak kalsada. En yakın zamanda gerçekleştireceğim.

Derneğimiz özellikle cenaze olduğu zaman maddi olarak hemşerilerimizin her zaman yanında olmuştur. Devletimiz ücretsiz olarak ambulans tahsis etmiş olsada cenaze yakınları için bu gibi durumlarda araç tahsis ediyoruz.

Festivallerimiz ile hemşerilerimize motive edici aktiviteler düzenliyoruz. Buradaki hedefimiz zonguldak kültürünü Bursamıza katmak.

6-) Devlet desteği almak istiyormusunuz?

Öyle bir düşüncemiz var.  Bizim ki bir hayalden ibaret. Devletimizin böyle güzel projelerde derneklere maddi destek sağlamasını talep ediyorum.

7-) Devlet ile yada özel elden yürüttüğünüz sosyal sorumluluk projeniz varmı?

Kurulduğumuz yıldan bugüne kadar her ayın 10 u ile 15 i arasında burs verdiğimiz öğrencilerimiz var. Dernek bünyesinde sahip olduğumuzda menkulden gelen gelir ile burs ihtiyacını karşılıyoruz. Böyle şeylerin dillendirilmesi taraftarı değilim. Ama bu tarz girişimlerin tek bir çatı altında yürütülmesi taraftarıyım. Temennim tüm derneklerin tek bir çatı altında toplanması ve tek bir elden yürütülmesi. Bu girişim insanlarımızı, kültürlerimizi kaynaştıracaktır. Bu girişim bize maddi manevi büyüme gücü verecek ve geleceği daha sağlam temellerle inşa edeceğiz. Daha sağlam adımlar atacağız.

Bize yaratıcı fikirlerini sunan her cümlesinde gelecek için adımlar atma gayesi olduğunu dile getiren Zonguldaklılar Derneği Başkanı Sayın Hüseyin Ergün'e Bursa Haber olarak teşekkür ediyoruz. Atılımlarında kendisine başarılar diliyoruz

HABER VE FOTOĞRAF:    HÜMEYRA ALPER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.