Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEMİRTAŞPAŞA MAHALLESİ’NE HİZMET BİZİM İÇİN ONURDUR...

Demirtaşpaşa muhtarlığındaki ilk döneminde mahalleye birçok hizmet gelmesini sağlayarak vatandaşların gönlünde taht kurmayı başaran Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı Sayın İhsan TOZAKLI ile başta birinci dönemdeki çalışmaları ve ikinci dönem hedeflerini öne çıkardığımız güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DEMİRTAŞPAŞA MAHALLESİ’NE HİZMET BİZİM İÇİN ONURDUR...

Sayın Muhtarım öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?

-----Öncelikle bana böylesine bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber gazetesine ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Ben İhsan TOZAKLI 1971 Bursa doğumluyum. Doğma büyüme bu mahalleliyim. Demirtaşpaşa İlkokulunu bitirdikten sonra eski ismi Devrim Ortaokulu olan yeni ismi İbni Sina Ortaokulu olan okulda Ortaokulu tamamladım. Sonrasında Bursa Erkek Lisesi’ni tamamlayarak askere gittim. Askerlik dönüşü serbest  muhasebe firmasında 12 sene çalıştım sonrasında Demirtaşpaşa Spor Kulübünde yönetici olarak görev aldım. Halen daha bu görevimi devam ettirmekteyim. Görevim esnasında 2014 yılında mahallemizde mahalle sakinlerimizin de desteğiyle muhtar adayı oldum yapılan seçimlerde 7 aday arasından ekibimle birlikte sandıktan galip çıkarak mahallemizin muhtarı oldum. 2014 seçimlerinde beni destekleyen bütün mahalle sakinlerime teşekkürlerimi bir borç bilirim. 1.dönemime sığmayan ve tamamlayamadığım çalışmalarımızı 2.dönemde gerçekleştirmek için değerli mahalle sakinlerimizden güven oyu bekliyorum.

*****Peki Sayın Muhtarım 5 yıllık ilk döneminizde hangi hizmetleri mahallenize getirdiniz?

-----DEMİRTAŞPAŞA’YA HEYECAN KATIYORUZ.

-SAĞLIK OCAĞI: Mahalle Sağlık Ocağı talebimiz sonucu yapımına başlandı. Seçim sonrası inşaatı tamamlanarak hizmete girmesini bekliyoruz.

-OKULUMUZ YENİLENDİ: Demirtaşpaşa İlköğretim Okulumuz çevresindeki binalar kamulaştırılarak alanı genişletildi. Eski okul yıkılarak kısa bir sürede tekrardan mahallemiz çocuklarının eğitimine sunuldu.

-DEMİRTAŞ SPOR KULÜBÜ: Demirtaşpaşa Spor 1948 yılından beri faaliyet göstermesine rağmen antrenman sahası yok. Bu hususta yaptığımız girişimlerimiz sonucu arsa tahsisi yapıldı ve şu an proje aşamasında, bunun da aynı zamanda takipçisiyiz.

-METRUK BİNA YIKIMLARI: Pislik yuvası olmuş, madde bağımlılarının mekanına dönüşmüş ve sık sık yangın çıkan sahipsiz kalmış, terk edilmiş eski metruk binalar yıkılarak mahallemiz daha güvenli hale geldi.

-ASFALT/KANALİZASYON/ELEKTRİK: Eskimiş asfaltlar yenilendi, yamalar yapıldı. Yağmur su giderleri sel baskınına karşı rutin olarak temizletildi. Çöplerin alınarak çöp tenekelerin dezenfektasyonu yaptırıldı. Haşereye karşı ilaçlandı. Sokak lambalarının eksiklikleri giderildi. Bunlara ek olarak elektrik telleri yer altına alındı.

-KÜLTÜREL VE SOSYAL HİZMETLER: Her yıl düzenli olarak toplu sünnet cemiyeti, toplu iftar programı, kandillerde aşure ve lokma dağıtımı, ihtiyaç sahiplerine yılın hemen her ayı erzak yardımı, her gün ekmek dağıtımı yapıldı. Mahallece kültür turları düzenlendi.

-TANZİM SATIŞ NOKTASI: Çalışmalarımız sonucu mahallemizin merkezinde kurdurduğumuz tanzim satış noktasından mahalle sakinlerimize hizmet verilmeye devam ediliyor.

Biliyorsunuz çocuklarımız geleceğimiz bu bağlamda çocuklarımıza güzel sürprizler yaparak onların da gönüllerini almaya ve onları sevindirmeye çalışıyoruz.

Özkan Bey bunlara ek olarak Osmangazi Belediyesi’nin 2014-2019 dönemi muhtar çalışma ödülüne layık görüldük.

*****Peki Sayın Muhtarım görevi devam ettirmeniz  durumunda muhtarlığınızın 2.döneminde hangi projeleri gerçekleştirerek Mahallenizde hizmete sunacaksınız bizlere bunlardan da bahseder misiniz?

-----Cami ve şadırvanın restorasyonunu gerçekleştirerek cemaatimize güzel bir ortam sunmak istiyoruz.

Demirtaşpaşa Sağlık Ocağının tamamlanarak hizmete açılmasını ve mahalle sakinlerimize en güzel şekilde hizmet vermesini umuyoruz. Bu yönde çalışacağız.

Birinci dönemimizde yapımı yetişmeyen tüm sokaklarımızdaki sokak aydınlatma tesisatlarının yapımı ve elektrik tellerinin yer altına alınarak direklerin değişimini sağlayacağız.

Atan Sokak ve Sabun Evi Sokakta BUSKİ çalışması yaptırılıp kanalizasyonların değiştirilmesi konusunda (Dilekçeleri Belediyeye verilmiş durumda) çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.

Mahallemizin bazı sokaklarında kalan metruk binaların yıkılması için belediye çalışması yapılarak halkımıza huzurlu, korkusuz ve daha güzel sokaklar sunmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Mahallemizin sokaklarında bekleyen asfaltlama çalışmalarının tamamlanması için belediyemizle birlikte çalışma içerisinde olacağız.

Sokak kaldırımlarımızın düzenlenmesi, çocuklarımıza oyun parkı yapımının gerçekleştirilmesi adına çaba göstereceğiz.

Demirtaş Spor Kulübüne tesis kazandırılması hususunda uğraş vereceğiz.

Erhan Nasyalçın İlkokulumuzun çevre düzenlemesinin tamamlanarak çocuklarımıza daha güzel bir eğitim ortamının sunulması adına çalışmaya devam edeceğiz.

Özkan Bey ayrıca şunu da eklemek istiyorum Demirtaşpaşa Hamamından yolun karşısına (Celal Bayar Caddesi’ne) geçiş konusunda mahalle sakinlerimiz ve mahallemize gelen insanlar sıkıntı çekiyor bu sıkıntının giderilmesi ve bu durumun ortadan kaldırılması adına belediyemizle görüşmeler gerçekleştirerek bunu çözüme kavuşturmak istiyoruz.

****Peki ,Sayın muhtarım, mahalle sakinleriyle diyaloğunuz nasıl?

----Çok güzel  , onlar varsa zaten ben varım çok güzel ve bereketli bir dönem geçirdik mahallemizde, inşallah 2. dönemimiz çok daha güzel olacak , mahalle sakinlerimizin desteği benim için  çok önemli ve o desteğin yanımda olması beni ziyadesiyle memnun etmekte.

***Muhtarım ,röportajımızın yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak başta mahalle sakinleri olmak üzere vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?

----31 Mart seçimlerinin vatanımıza , milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Ayrıca, başta mahalle sakinlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar  diliyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.