Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEMİRTAŞPAŞA MAHALLESİ GELECEĞE YÜRÜYOR

Demirtaşpaşa Mahallesi'nin başarılı muhtarı Sayın İhsan Tozaklı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2017 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DEMİRTAŞPAŞA MAHALLESİ GELECEĞE YÜRÜYOR

Demirtaşpaşa Mahallesi'nin genç, dinamik, atılgan ve konuksever muhtarı Sayın İhsan Kozaklı ‘Bursa’nın merkezine ve çeşitli alışveriş merkezlerine ulaşımı en kolay mahallelerden biri, hem şehrin meydanlarına olsun hem de diğer ana arterlere yakınlığı ile olsun çok elverişli bir pozisyonda bulunmaktadır’ dedi.

Öncelikle İhsan Bey sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette, 1971 Bursa doğumluyum. İlkokulu Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nda, Ortaokulu o zamanki adıyla Devrim Ortaokulu şimdiki adıyla İbni Sina Ortaokulunda, liseyi ise Erkek Lisesi’ni tamamlayarak mezun oldum. Muhasebe bürosunda işveren vekili olarak 15 yıl çalıştıktan sonra Demirtaş Spor Kulübü'nün yönetimine 2000 yılında girdim. Yönetimde futbol, altyapı ile yaz ve kış okulları sorumluluğunu üstlendim. 2014 yılındaki Muhtarlık seçimlerinde Mahalle halkının da teveccühü ile seçimlere katıldım, benimle birlikte 8 adayın yarıştığı seçimlerde  Mahallelilerimizin desteğiyle  ipi göğüslerim. Tabii bu başarıda uzun yıllar Mahallemizde bulunan Demirtaş sporda  yöneticilik yapmış olmam hem mahallemizde hem de çevre mahallelerdeki sporcu ailelerinle  her zaman birlikte olmamız, halkla iç içe olmamız, beni  Muhtarlık seçimlerinde bir adım öne çıkartmıştır.

Peki, Sayın muhtarım Demirtaşpaşa Mahallesi ile ilgili okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Mahallemiz eski bir mahalle. Bursa- Osmangazi merkezinde akla gelen ilk mahallelerden biri olduğunu söyleyebilirim. Bursa’nın merkezine ve çeşitli alışveriş merkezlerine ulaşımı en kolay mahallelerden biri, hem şehrin meydanlarına olsun hem de diğer ana arterlere yakınlığı ile olsun çok elverişli bir pozisyonda bulunmaktadır.

Peki, İhsan Bey mahallenizde, yapılması gereken, eksikliklerle ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Demirtaşpaşa Mahallesi'nin sorunlarını dört ana başlık altında toplayabilirim.

1- Sağlık Ocağı sorunu; Gerekli çalışmalar yapıldı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe Projeyi onayladı. Sayın Belediye başkanımıza Ayrıca bu hususlarla ilgili yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum ve sağlık ocağımızın bir an evvel hizmete girmesini mahalle halkıyla birlikte hep beraber bekliyoruz.

2- Türkiye'de emsali olmayan, altı şadırvan üstü Minare" Timurtaş Paşa Camii ve Kuran kursu ile müştemilatı “nın bakım ve onarımı için,  ilgili kurumlara gerekli girişimlerde bulunuldu yeni Kur'an kursu yapımı ile tuvaletlerin elden geçirilmesi mahallemiz için çok önemli bir husus teşkil etmektedir.

3-1948 yılında kurulmuş olan Demirtaş spor kulübümüzün bünyesinde bulunan sporcu kardeşlerimiz için yapılacak olan Spor Tesisinin Projeleri, her şeyi ile hazır bulunmakta, fakat bazı ufak detayların hallolma aşamasında olduğu bilinmekte, Bu detayların da en kısa zamanda sona ermesi ve sporcu kardeşlerimizin uzun zamandır beklemiş oldukları tesise kavuşmasını beklemekteyiz. Ayrıca bu tesis ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımızın ne kadar hassas olduğunu da bilmekteyiz.

4- Ördekli Kültür merkezimizin karşısında bulunan metruk binaların Sayın Osmangazi Belediye Başkanımız ile ortaklaşa çalışma neticesinde yıkılıp, madde bağımlısı olan kişilerden temizlendiği ve orada evleri yıkılan vatandaşlarımızın İmza karşılığı belediyeye izin vermeleri ile o bölgenin imara açılması neticesinde çevre düzenlemeleri ile birlikte güzel bir ortamın oluşmasını mahalle halkıyla birlikte Sayın Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'dan beklemekteyiz.

Sayın muhtarım gerçekten de Mahallenin ihtiyaçları ile ilgili güzel değerlendirmelerde bulundunuz, bunun için ayrıca size teşekkür etmek isterim. Sanırım bir diğer değinmemiz gereken husus Tarihi Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nun yenilenme çalışması bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Evet, Tarihi Demirtaşpaşa İlköğretim Okulumuzun Büyükşehir Belediyemiz ve Ernas Nakliyat işbirliği ile yenileniyor olması bizler ve mahalle halkı için gerçekten de onur vesilesidir. Buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye ve Ernas Nakliyat sahibi Sayın Erhan Bey’e mahalle halkı adına teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.

Muhtarım sizinle röportaj yapabilmek için boş vaktinizde sizi bulabilmek kolay değil. Aktif bir şekilde çalışmalar yürütüyorsunuz. Burada hazırlıklarını da yapmış olduğunuz gibi akşama bir iftar programınız var bu konu hakkında bizlere neler söylemek istersiniz?

Mahallemizden ve çevre mahallelilerden aşağı yukarı 1500 kişinin katılımlarıyla Kadir Gecesi'nde güzel bir iftar programı düzenliyoruz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Abdulkadir Karlık ve davetimize icabet eden değerli halkımıza buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve böyle güzel Organizasyon ve faaliyetlerin gelenekselleşmesi ile ilgili çalışmalarımızın devam edeceğini buradan tüm mahalle sakinlerimize iletmek istiyorum.

Muhtarım bayrama da birkaç gün kaldı buradan bayram ile ilgili hakkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Tabii bu Ramazan ayının neticesinde Bayrama da vardık sayılır. Ramazan Bayramı’nın halkımıza, devletimize ve bütün islam âlemine hayırlar getirmesini, mutluluk, kardeşlik ve barış getirmesini diliyor ve herkese selamlarımı iletmek istiyorum.

Sayın İhsan Kozaklı ‘ya  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılar diliyor ve bu enerjisinin hiçbir zaman bitmemesini temenni ediyoruz.

İletişim Bilgileri:

Demirtaşpaşa Mahallesi

8. Okul Sokak No: 11

16230 Osmangazi/Bursa

Tel:0 224 253 41 53

Gsm: 0 536 637 30 01

Mail:muhtarlkdemirtaspasa@hotmail.com

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILIDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.