Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEDEDEN TORUNA DEĞİŞMEYEN LEZZET BURSA’DA...

Uzun yıllar Urfa'da hizmet veren Osman Baba Kebap ve Lahmacun ülkemizdeki 2.Şubesini Bursa'da açtı. Bursa şubesinin kurucusu ve işletmecisi Sayın Tahir Demir ile güzel kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DEDEDEN TORUNA DEĞİŞMEYEN LEZZET BURSA’DA...
Tahir Bey öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?

   ---Elbette, Ben Urfalıyım bu mesleğin geçmişi dedemize dayalı. Ben üçüncü kuşak oluyorum bu sektörde. Uzun yıllar Urfa'da hizmet verdikten sonra bu lezzetleri Bursa'daki hemşerilerimizle de tanıştırmak için Bursa'ya geldik. Mekanımız gördüğünüz gibi ferah ve geniş. Millet Mahallesi’ni seçmemizin sebebi böylesine büyük bir yer olması, etrafta yeni konutların ,sitelerinin olması, ulaşım açısından elverişli ve kullanışlı olmasıdır . Kısa zaman önce açılmış olmamıza rağmen Bursa'da yaşayan halkımız tarafından çok güzel bir teveccüh gördük işletme olarak  , aynı anda 500 kişiye hizmet verebilmekteyiz onun yanı sıra kapalı ve açık alanlarımız bulunmakta, çocuklarınız için oyun alanları ,üst katımızda özel VIP odalarımız bulunmakta,   ayrıca  6-7 tane şark odamız  mevcut , her odanın televizyonu kliması vesaire her türlü donatısı bulunuyor.  Böylesine değişik bir hizmet sunmaktayız. Toplamda 1000 metrekarelik bir kullanım alanımız bulunmakta. Şu anda yaklaşık olarak 35 çalışanımız  var,yazın bu sayı 50'ye kadar varıyor. Bu bağlamda ülke istihdamına da katkı sunmaya çalışıyoruz , bunun yanı sıra birçok turistin bu güzel lezzetlerimizi denemeleri ile ilgili İstanbul'dan Yalova'dan Bursa bağlantılarını gerçekleştirerek Bursa'ya gelmelerini sağlıyoruz.

Tahir Bey isterseniz şimdi de biraz mününüzden bahsedelim , menünüzde neler bulunmakta?

  --- Menümüz çok zengin ,sadece kebap çeşidi değil Ortadoğu Mutfağınada  hitap ediyoruz. Müşterilerimizin yaklaşık olarak %40’ı Arap turistlerden oluşuyor . Dubai'den ,Suudi Arabistan'dan ,Kuveyt'ten daha birçok Arap ülkelerinden gelmekteler . Onlara da hizmet ediyoruz. Arap yemekleri Kepse ,Biryani, Şam yemekleri  başta olmak üzere birçok Arap mutfağından lezzetimizde  bulunmakta ,  mutfağımızda bu bağlamda yabancı şeflerimiz çalışıyor.

Osman Baba Kebap ve Lahmacun olarak gelecek hedefleriniz neler?

  -- Urfa’da 1 şubemiz var . Bursa'da da  bu şubemizi açtık bundan sonra Arap turistlerin yoğun olduğu İstanbul gibi, Sapanca Gölü çevresi gibi, yerlerde de şube açmayı planlıyoruz. Bu bağlamda tabii biz Bursa'yı çok seviyoruz. Bursa çok güzel çok değişik bir yer. Bunun yanı sıra tur şirketimizde var bizim şirketimizin yanı sıra tanıdık  tur şirketleri de  var bu şekilde bağlantılar kurarak Bursa’mıza daha fazla turist gelmesi ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Burası Birleşmiş Milletler gibi bir yerinden Çin’inden  tutun ,Afganistan'dan, Hindistan’a  kadar bütün ırklardan bütün dinlerden İnsanlar buraya gelerek bu güzel lezzetlerimizi  severek yiyorlar. Bu da tabi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bir sene içerisinde 5 kilo ile başlamış olduğumuz çalışmalarımız, şimdi 200 kiloya kadar tüketimimiz yükseldi. Bu da tabii bizim buradaki büyümemizi , yükselişimizi gösteriyor.

Peki bu kadar beğenilmenizi, yerli yabancı insanlar tarafından tercih edilmenizineye bağlıyorsunuz? . Yani anlayacağınız bu lezzetin sırrı nereden geliyor acaba Tahir Bey?

   ---Öncelikle şunu söylemek istiyorum ; Lezzetimizin   en önemli  sırrı , Urfa'daki çiftliğimizde beslediğimiz hayvanlarımızdır. İhtiyaç halinde özenle beslediğimiz hayvanlarımızı  mezbahada kesimini  gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda etin kalitesi çok önemli, etin kalitesi kadar dedemizden babamıza  , babamızdan da bizlere geçen bu lezzeti tutturmuş olmamız elbette. Bu bağlamda  hem yerli hem yabancı insanlardan güzel bir teveccüh görüyoruz çok beğeniyorlar. 

Tabii Ramazan ayıda yaklaşıyor Ramazan'la ilgili menü çalışmasıyaptınız mı acaba?

 ---  Yaptık, rezervasyonları da yavaş yavaş almaya başladık. Bu bağlamda 2 menü çalışması gerçekleştirdik .Birinci  menümüz  40 TL ,diğer menümüzde 60 TL.  Bu menülerimizin görsellerini sayfamızda okuyucularımız görebilirler.10 kişi ve üzeri gruplardan , mevcut fiyatlardan  %20 kadar bir iskonto yapacağımızın  müjdesini vermek  istiyorum. Sonuçta biz kesinlikle Ramazan ayında para kazanma amacı gütmüyoruz. Buradaki amacımız halkımıza, insanlarımıza  hizmet.

  Burası farklı bir mekan  ,farklı bir lezzet, farklı bir atmosfer. Bu bağlamda Bursa'da yaşayan bütün halkımızı hem Ramazan Ayı  sürecinde hem de Ramazandan sonraki zamanlarda işletmemize bekliyoruz Osman Baba Kebap ve Lahmacun ,  Millet Mahallesi  ,Yunus Emre Bulvarı girişinde ulaşım açısından da çok avantajlı bir lokasyon da bütün insanlarımızı bu güzel lezzetlerimizden tatmaya davet ediyoruz. Zaten bir kere   tatmaları durumunda bundan sonra  müdavimimiz olacaklarına  eminim. Diyerek sözlerini tamamladı.

   Birbirinden güzel lezzetlerin   yanı sıra dekoru ve ferah yapısıyla kısa süre önce açılmış olmasına rağmen Bursa’da  yaşayan insanlardan çok güzel bir teveccüh gören , bunun yanı sıra yerli yabancı turistlerin de gözdesi olan Osman Baba Kebap ve  Lahmacun’un bütün lezzetlerini bende Bursa'daki bütün lezzet severlere tavsiye etmek istiyorum. Kesinlikle denesinler mutlaka uğrasınlar, bunca süre zarfında 380’nin üzerinde Lezzet Durağı röportajı yapmış olmama rağmen gerçekten buradaki lezzet, ferah yapı ve insan ilişkilerini  hiçbir yerde göremediğimi de ayrıca eklemek istiyorum bu manada işletme sahibi ve yöneticisi Sayın Tahir Demir’e ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum.


 

İletişim Bilgileri:

Millet Mahallesi,  Yunus Emre Bulvarı

No:2/A     Rezervasyon: 0 224 362 25 95

Yıldırım/Bursa


HABER VEFOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.