Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAHA YAŞANILABİLİR BİR “BAĞLARBAŞI” HEDEFLİYORUZ...

Kısa süre önce Bağlarbaşı Mahallesi muhtarlığına aday olduğunu açıklamış olmasına rağmen toplumda büyük oranda karşılık bulan Sayın Cevat URHAN ile başta adaylık süreci, çalışmaları, hedefleri ve hayallerini masa yatırdığımız güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DAHA YAŞANILABİLİR BİR “BAĞLARBAŞI” HEDEFLİYORUZ...
Cevat Bey ,Sayın muhtar adayımisterseniz sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım.

   ---Elbette, memnuniyetle. Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum.  Ben Cevat Urhan, 1967 Erzurum Çat doğumluyum.  İlk ve orta öğrenimimi Erzurum Çat'ta  tamamladım. 1982 yılında Bursa'ya göç etme nedeni ile lise öğrenimimi Bursa Süleyman Çelebi Lisesi'nde bitirdim . Çeşitli iş kollarında  ticaretle  uğraştım . Bunlardan bazılarını sıralayacak olursam; İnşaat malzemeleri Satışı ve Halı Mobilya ticareti yaptım, 1994'te Rusya’nın  Nijninovgorid  şehrine giderek, kardeşim ile beraber çok amaçlı ekmek fırını açıp işletmeye başladım. 2002 yılında kardeşimin vefatı nedeniyle Bursa'ya geri döndüm. Yine bir dönem merkezi Almanya'da olan Alman disiplini  ve prensibi ile çalışan” Derla Grup” inşaat firmasının Bursa'daki kolunun 10 yıl taşeronluğunu yaptım. İşim ve mesleğim nedeniyle birçok ülkeyi gezdim. Tecrübe ve bilgi edindim, bu tecrübe ve bilgi deneyimimi 36 yıldır severek yaşadığım  Bağlarbaşı Mahallesi'ne hizmet etmek için hiç kimseden icazet almadan kimseye sormadan ve muhtar adaylarının yaptıkları ve yapacaklarını gözlemledikten sonra bu hizmete talip oldum. İcazet iznini de siz Bağlarbaşı halkından almak ,yapacaklarımı da gösterebilmek adına bu hizmet görevini devralmak için teveccühlerinizi bekliyorum.

Sayın muhtar adayım, Cevat Beysizimahallenizdemuhtar adayı olmanıza ne gibi etkenler vesile oldu?

  --- Öncelikle şunu söylemek isterim ki mevcut muhtarımızda  bizim arkadaşımız, elbette onun da  hizmetleri mahallemize geçmiştir. Biz daha burada 5- 10 tane ev olduğu dönemlerden beri buradayız. Ama herkesin hayalinde bir şeyler vardır, benim de bu bağlamda mahallemizle ilgili birçok hayalim var. Yurtdışında dediğim gibi  çok gezdim ,Rusya , Türki Cumhuriyetler ,Arap ülkeleri  bayağı bir memleket gezdim işim ve mesleğim icabı.  Her gittiğim yerde değişik şeyler gördüm, bazı  kentlerin  altyapısını ,  bazı şehirlerin  parklarını , bahçelerini gördüm. Tabii bunlar bende birikim oluşturdu. Bu tür projeleri kendi mahallemizde yapmakla ilgili aklımda bazı şeyler oluşmuştu, ama sonuçta yetkimiz olmadığından sıradan bir vatandaşın yapabileceği şeyler değil sonuçta bunlar.  Resmi  kurumlarla   diyaloğa geçilmesi, uğraşılması , çaba harcanması gereken şeyler bu manada bizde mahallemize nasıl hizmet verebiliriz diye düşünürken mahallemize muhtar adayı olmaya karar verdim.   Mahallemizde yapmak istediğim projeler ve  hedeflerim ile ilgili bilgi  verecek olursam;

1- İlk  sırada seçilirsem ilmühaber, ikametgah vesaire değerli kağıtlardan kesinlikle para alınmayacaktır.

2- Muhtarlık binasının önüne belediye çok güzel bir meydan yapmış olmasına rağmen, maalesef burası amacından çıkıp etraftaki çay ocaklarının ticarethanesi haline gelmiştir. Çay ocaklarının  bu bağlamda parkın kenarlarında bu şekilde sandalyelerini masalarını koyma larından maalesef ailelerimiz   bu alandan faydalanamamaktadır.  Mutlaka bununla ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor, insanların ortak alanı olan bu alanın amacı doğrultusunda kullanılması ile ilgili girişimlerde bulunacağımın   sözünü vermek istiyorum.

3- Sonrasında bu arada bu düzenlemeden sonra muhtarlık binasının önündeki bu alana küçük çadırlar içerisinde    standlar  kurup halk günleri düzenleyeceğiz.  Yöresel lezzetlerin ya da ev hanımlarımızın yapmış olduğu el becerilerini sunacakları ve satacakları , böylelikle aile  bütçelerine destek sağlayabilecekleri olanaklar sağlayacağız .Tabii bu vatandaşlarımızın ,  insanlarımızın talepleri doğrultusunda haftada bir iki de olabilir ,  ayda bir  iki de olabilir duruma göre talebe göre böyle bir düzenleme yapmak istiyoruz ve bu standlardan kesinlikle ama kesinlikle ücret olmayacağımızı da eklemek istiyorum. Böyle sosyal projeleri mahallemizde hayata  geçirerek   insanlarımızın daha mutlu olmasını hedeflemekteyiz.

4- Allah nasip eder inşallah gelirsek , 3. günden itibaren bütün azalarımız kendi sokaklarında kendi bölgelerindeki alana dağılarak sokaklarında  yaşayan insanların bilgilerini, durumlarını  not edecekler.  Böylelikle gerçek ihtiyaç sahibi aileler,kişiler  bulunarak hem devletimizin, hem belediyemizin, hem de vakıfların yapmış olduğu yardımları  birebir bu ailelere ulaşmasını sağlayacağız. Ayrıca kendi bünyemizde oluşturacağımız fonla da bu hizmeti yaygınlaştıracağız.

5- Bağlarbaşı mahallemiz Bursa'nın en nadide mahallelerinden birisidir. Çünkü üç yanı parklarla çevrili  yarımada üzerine konumlanmıştır. Durum böyle olmasına rağmen belediyemize ait herhangi bir sosyal tesis bulunmamakta insanlarımız maalesef Akpınar Kültür Merkezi'ne  ya da Hürriyet tarafındaki parklara gitmek zorunda kalmaktalar. Orta gelir grubunun da rahatlıkla gidebileceği   türde bir  sosyal tesisin kurulmasını sağlayacağız. İnsanların rahatlıkla dondurmasını  , çayını , kahvesini , meşrubatını yiyeceği,  içeceği bir tesisin yapılması ile ilgili mutlaka girişimde bulunacağız .Çünkü bu tür hizmetleri  mahallemiz ve  halkımız hak  ediyor. Aslında çok daha önceleri yapılmış olması gerekirdi.

6- Mahallemizde eski belediye başkanımız Teoman Özalp tarafından 15 yıl önce yapılmış olan Teoman Özalp Parkı ve tiyatro salonu  onca geçen zaman nedeniyle çürümeye yüz tutmuş bir şekilde bırakılmıştır. Yazışmalar neticesinde buranın Osmangazi Belediyesi'nden alınıp Bağlarbaşı muhtarlığına tahsis edilmesi durumunda Mahalle sakinlerinin kına, nişan, düğün gibi organizasyonlarında uygun bir şekilde yapabilecekleri bir tesisi kazandırabiliriz. Buranın işte bir boya ,badana ve ufak bir düzenleme ile  faaliyete geçirilmesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır.  Mutlaka bu parkımızın ve tiyatro salonunun mahallemize kazandırılması ile ilgili girişimlerde bulunacağız.

7- Mahalle pazarımızda haftanın belirli bir gününde sosyete giyim pazarını da kuracağımızı söylemek isterim.

  Bunlar benim görevlerim bunları mutlaka yapmak zorundayım bunların haricinde yine muhtarlık görevinde olmayan ,ama hayalim  olan yapmak istediğim  şeyleri  yazışmalarla makamlara giderek yapacağımız şeyler var . Onlar nedir mesela , otobüs güzergahları ile ilgili sıkıntılar, pil toplama çöplerinin olması, pazar yerinin kapatılması vs. vs. Yazışmalar neticesinde mutlaka bu tür  sıkıntılarında  takipçisi olacağız. Fakat,  madde madde açıklamış olduğum  konularla ilgili büyük çaba harcayarak ,hayata geçirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Ben ve ekibimin seçilmesi durumunda memleket , din, dil, ırk ayırt etmeksizin sadece ve sadece Bağlarbaşı halkının hizmetkarı olacağımızın sözünü  tüm Bağlarbaşılılara   veriyorum.

Peki Sayın muhtarım , Bağlarbaşı Mahallesisakinlerininadaylığınıza yaklaşımı nasıl?

 --- Mahalle sakinleri  öncelikle  , neden  daha önce çıkmadın dediler. Ben de en  azından  bu manada havayı koklamak istedim kimler çıkacak, ne  gibi hedefleri var diyerek  bakmak istedim  , ama şunu kesinlikle söylemek istiyorum ki ; Mahalle sakinlerimizin bana olan destekleri,  güvenleri üst seviyede. Onların bu desteği beni bu mücadelede çok güçlü kılıyor.

Sayın muhtar adayım, Cevat Bey, sonuç itibarıyla Bağlarbaşı Mahallesi'nde 31 Mart pazar günü kimin Muhtar olacağına 20.000mahalle seçmeni karar verecek. Siz de bu manada seçmenlerin hangi kriterleri göz önünde bulundurarak oylarını kullanmalarının mahallenizin yararınaolacağı hakkında neler söylemek istersiniz?

  ---Mahallemizin genelde kültür seviyesi yüksek  ,seçmenlerin mutlaka adayların  özgeçmişlerine, mahalleyi  bilip bilmediğine, projelerinin elle tutulur olup olmadığına, hayallerine, geçmişine bakmaları ve ondan sonra karar vermelerinin mahallemiz yararına olacağı kanaatindeyim.

Cevat Bey , yavaş yavaş röportajımızınsonuna yaklaştık, son olarak başta Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri olmak üzere Bursa'da yaşayan insanlarımıza, vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz ? Ne tür mesajlar vermek isterseniz?

 --- Eğer ki seçilirsek,  Allah izin verirse ki o amaçla girdik, inancım tamdır , seçileceğime inanıyorum. Gidemediğim, ulaşamadığım  insanlara da ulaşmaya çalışıyorum.  Broşürlerle çevremizdeki mahalle sakinlerimize azalarımızla , arkadaşlarımızla  ulaşarak  mahallemizle ilgili  hedeflerimizi ,  hayallerimizi  paylaşmak istiyorum.  Sadece fotoğrafa bakıp  karar vermesinler, Muhtar azalarına , azalarının sosyal çevresine mutlaka bakarak karar vermelerinin  daha  yararlı olacağı kanaatindeyim . Biz de bu manada görevi almak ve Bağlarbaşı Mahallesi'nin emin ellerden  hizmet alması ile ilgili aday olduk, desteklerini bekliyoruz. Son olarak başta Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza, ülkemizde yaşayan insanlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum. 31 Mart seçimlerinin vatanımıza , milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.


 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.