Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN

Harita ve Kadastro Mühendisi olan aynı zamanda 27. Dönemde AK Parti'den Bursa Milletvekili Aday Adayı olmuş olan Sayın Mehmet Emin Ekinci ile güzel keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN

Öncelikle Sayın Vekilim sizi tanıyabilir miyiz?

----Kars-Sarıkamış doğumluyum. İlkokul ve ortaokulu Sarıkamış'ta bitirdikten sonra,  lise eğitimimi de Sarıkamış'ta derece ile bitirdim. Sonrasında Selçuk Üniversitesi, Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümünden, Harita ve Kadastro Mühendisi olarak mezun oldum. Üniversite yıllarımda Konya Şeker Fabrikaları, Şeker Spor Kulübünde lisanslı güreş yaptım. 1975 yılında kilomda Konya Bölge Birincisi ve Uşak'ta yapılan Türkiye Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda Grup İkincisi oldum. Bayındırlık Bakanlığı'ndan burslu okumam nedeniyle Karayolları teşkilatında sırasıyla Erzurum, Diyarbakır, Van illerinde ekip şefi ve arıza mühendisliği görevlerinde bulundum.

1980 yılında Askeri Darbe döneminde Polatlı Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda ardından da Meslek kurası ile Ankara İnşaat Emlak Başkanlığında Mühendis Topçu Asteğmen olarak vatani görevimi tamamladım. Vatani görevimi takiben 1982 yılında İller Bankası Genel Müdürlüğü Harita dairesinde göreve başladım. 1984 mahalli seçimlerinde Kars-Sarıkamış'tan Belediye Başkanlığı seçimlerine katıldım. Seçim sonrası İller Bankası Genel Müdürlüğü Danışmanlığı görevine getirilerek teşkilatın reorganizasyonunda bulundum.1985 yılında çıkan 3194 sayılı imar kanunu çalışmalarında o günkü belediyelerimizin teknik altyapı eksikliği nedeniyle belediyelere verilmiş olan halihazır harita ve imar planları tasdik yetkisinin mahzurları nedeniyle İller Bankası'na yetki verilmesinin uygun olacağı kanaatlerini hazırlayan heyet içinde bulundum ve İmar Komisyonu Başkanlığı'na görüş beyan ederek kanunun çıkmasına vesile oldum.

1991 yılında Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nden naklen ayrılarak, emekli olduğum tarihe kadar müdür, daire başkanı ve Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundum.

1997 yılında Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile ilgili Amerika Birleşik Devletleri'nin çeşitli eyaletlerinde,1987 yılında Almanya'da, arazi ıslah projeleri ile ilgili olarak Frankfurt şehrinde seminerlere katıldım. Sosyal etkinlik ve sporculuğum nedeniyle spor kulüplerinde aktif rol aldım. Ulaştırma Spor kulübünde Genel Koordinatörlük ve Yönetim Kurulu üyeliği ile iki dönem Güreş Federasyonu üyeliği yaptım. Türkiye Mühendisler Birliği ve Teknik elemanlar Derneği Üyesiyim. 1974 -1976 yılları arası Konya Milli Türk Talebe Birliği Üniversite temsilciliği ve sekreterliği ile milli Türk Talebe Birliği Konya Şube Başkanlığı ve 1976-1978 yılları arasında Konya karayollarında işçi statüsünde çalıştım. Bakanlıkta burslu olarak okuduğum için 1978 yılında Erzurum Karayollarına Harita Mühendisi olarak atandım işçi olarak çalıştığım dönemde Özyol-İş Sendikası üyeliği yaptım ve Özyol-İş sendikasının var olması için mücadelede bulundum.

Halen Ankara'da Kars, Ardahan, Iğdır Federasyonu dayanışma kurulu üyeliği ile son bir yıldır bugüne kadar Spor Meclisi Dergisi Genel Yayın Müdürlüğü yaptım. Serbest mühendisliğim yanında adli yargı bilirkişiliği ve ayrıca emekli olduktan sonra 2011 yılından 2012 yılına kadar Kars -Tiflis demiryolu Projesi'nde çalışmalar yürüttüm. Bakanlık adına müşavir olarak çalıştım. 2012 Temmuz ayında işlerin tasfiye olması nedeniyle ayrıldım. 2012 tarihinden 2014 yılına kadar serbest olarak çalıştım ve Konya-Karaman Yüksek Hızlı tren projesinde 3 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları adına müşavirlik yaptım. 2017 Mart ayı itibari ile hem projenin bitmesi ve hem de eşimin hastalanması, kanser tedavisi görmesi nedeniyle bu görevimden ayrıldım. Haziran 2017 tarihinde eşimi de kaybetmiş olmanın neticesinde Eylül 2017 tarihinde çalışma hayatına dönerek yap-işlet-devret projesi kapsamında bulunan Ankara-Niğde otoyolu projesinde müşavir olarak kamulaştırma departmanını yürütmekteyim ve halen bu görevime devam etmekteyim.

Gerçekten Sayın vekilim dolu dolu bir kariyer neticesinde bugünlere gelmişsiniz. Peki AK Parti ile tanışmanız nasıl oldu?  Daha önce aday olmuş muydunuz? Bunlarla ilgili bizlere neler söylemek isterdiniz?

Ben milli görüş tabanından gelen bir kişiyim. Siyasete ilk girişim 1984 yılında rahmetli Özal ile birliktedir. Dolayısıyla bu inançla tercihimizi bu yönde değerlendirdik, ve kurulmasıyla birlikte AK Parti'ye üye olduk.  2004 ve 2009 yıllarında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ankara -Etimesgut'tan Belediye Başkanı aday adayı oldum. Ayrıca 2014'te yapılan mahalli idareler seçiminde yeniden Ankara-Etimesgut'tan Belediye Başkanı aday adayı oldum. 2015 yılının 7 Haziran'ın da yapılan 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Bursa-Karacabey'de ikamet etmemiz ve akraba çoğunluğumuzun Bursa'da olması nedeniyle Bursa'dan milletvekili aday adayı oldum.

Şimdi de 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den Bursa Milletvekili aday adayı olduğumu belirtmek istiyorum. Tecrübe ve birikimlerimi ülke yararına sarf etmek istediğimden bu kutsal vazifeye talip olduğumu ayrıca belirtmek istiyorum.

Peki söyleşimizin sonuna doğru neler eklemek istersiniz?  Vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Tabii seçimler 24 Haziran'da yapılacak, okulların kapanıyor olması ve yazında başlamış olmasından dolayı kesinlikle halkımızın tatil yapacaklarsa bile bunu bir müddet ertelemelerini ve mutlaka sandığa sahip çıkmalarını buradan defaatle söylemek istiyorum.  Bütün halkımızın mutlaka 24 Haziran seçimlerinde oylarını kullanmasını ve AK Parti'ye sahip çıkmasını temenni ediyor, hepsine sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Ülkemizin birçok alt yapı projesinde imzası olmasının yanında, proje odaklı çalışmalarıyla güzel bir örnek teşkil etmiş olan 24 Haziran seçimlerinde AK Parti   Bursa'dan 27. dönem milletvekilli seçimlerinde aday adayı olmuş olan Harita ve Kadastro mühendisi Sayın Mehmet Emin Ekinci'ye bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve hedeflerin de başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTORAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.