Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CUSTOM DESİGN'LE "HAYALİNİZİ YAŞAYIN"

Bursa'da kişiye özel tasarımlar ile üretmiş olduğu birbirinden güzel ürünlerin sahibi Custom Design'in kurucusu Sayın Orhan Tunalı ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2017 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2017 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CUSTOM DESİGN'LE "HAYALİNİZİ YAŞAYIN"

Custom Design'in kurucusu Sayın Orhan Tunalı ‘Yaptığım özel tasarım ürünleri, 1. sınıf hammaddeler ve en kaliteli mamul ve malzemelerin kombinasyonuyla   oluşan özel  ürünlerdir’ dedi.

Öncelikle Orhan Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında Custom Design'in  kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Öncelikle bana böyle bir güzel fırsatı tanıdığı  için Bursa Haber Gazetesi'ne teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1968 yılında Bulgaristan'ın Rusçuk kentinin Batin köyünde doğdum. 1996 yılında Bursa'ya geldim. Bulgaristan'da 1986 itibariyle Mobilya sektöründe birçok yerde çalıştım. Bu çalışmalarımı Türkiye'ye geldikten sonra devam etmek istedim ilk zamanlarda  hemen adapte olamadım, zamanla   Türkiye'ye güzel bir şekilde uyum gösterdim. Burada da  birçok işletmede çalıştım. Küçük Sanayi'de  çalışmalar yürüttüm. 3 sene kadar önce Custom Design  adıyla üretimler gerçekleştirmeye başladım ve o tarihten itibaren Metin Mobilya bünyesinde Metin Akyüz   ve İlhan Yılmaz ile birlikte   ,günümüze kadar  çalışmalar yürüttük.

Yaptığım özel tasarım ürünleri, 1. sınıf hammaddeler ve en kaliteli mamul ve malzemelerin kombinasyonuyla   oluşan özel  ürünlerdir .Doğal ahşap malzemeler el yapımı Mobilya narinliği ile tasarımının benzersiz halidir. Gururla ve emin adımlarla yarının antikaları olarak sevgi ile ürünlerimi sunuyorum. Şu unutulmamalıdır ki;

" Ürünlerin sihri ayrıntılarda gizlidir".

ORHAN TUNALI HAYALİNİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR!!!

Kişiye özel tasarımlar diyorsunuz. Peki ne tür ürünler yapabilmekte siniz?

Masa, vitrin, sehpa, yatak odası, özel mutfaklar, gardolaplar, portmantolar, özel hayvan figürleri ,takım armaları ,televizyon üniteleri, çocuk odaları, büro malzemeleri başta olmak üzere daha birçok ev gereci ve ürünleri  istenilen ölçüde istenilen ağaç ve istenilen özelliklere sahip olarak kişiye özel üretimler gerçekleştirmekteyim.

Peki gelecek hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Güzel çalışmalarımızı ,ürünlerimizi çok daha geniş kitlelerle tanıştırmak en büyük hedefimdir.

Peki genelde hangi ağaçları kullanmaktasınız?

Genel anlamda ıhlamur ağacı, çam ağacı ,Ayos Ağacı,Kayın ağacı ve Akçaağaç kullanmaktayım. Ayrıca müşterilerimizin  kendilerine özel yapmış olduğumuz tasarım ve ürünlerde hangi ağaç türünün istediklerini de söyleyebilmektedirler.

Peki genel anlamda nerelerden, hangi kesimlerden talep görmektesiniz?

Yoğunlukla şehir içinden talepler gelmekle birlikte şehir dışından da , hatta Almanya Fransa gibi yurt dışından dahi talepler gelmektedir .Zaman içinde bu taleplerin çok daha fazla artmasını beklemekteyiz.

Peki Orhan Bey bu mesleğe girdiğinizden dolayı memnun musunuz?  Mutlu musunuz?

Şunu kesinlikle söylemem gerekir ki ;

Bu mesleği aşkla yapıyorum. Ortaya değişik ürünler çıkartmış  olmam, hiç olmayanı yapıyor olmam beni  ziyadesiyle memnun ediyor. Bazı durumlarda  Müşterilerimiz  hayallerinin de ötesinde bir ürünle karşılaştıklarında  şok olarak hayranlıklarını gizleyemiyorlar  ve çok güzel ifadelerle teşekkürlerini ve minnettar olduklarını tekrar tekrar  dile getirmeleri  beni ayrıca çok onurlandırıyor , gururlandırıyor .Ve  bu durum Mesleğime  daha da sıkı sıkıya bağlanmamı  sağlıyor.

Röportajımızın    sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak Orhan Bey  neler söylemek istersiniz ? Vatandaşlarımıza ,halkımıza ne tür mesajlar  iletmek istersiniz?

Bu yaşa gelmiş olmama rağmen ben kendimi sürekli olarak yeni şeyler öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye baş koydum .Öğrenmenin yaşı olmadığını bildiğimden her geçen zaman zarfında daha teknik bilgiler  öğrenerek kendimi geliştirmek amacındayım. Büyük düşünür James Randolph Adams'ın  söylediği  şu söz daima benim çalışmalarımda yol gösterici olmuştur” Büyük tasarımcılardan pek azı, büyük reklamcı çıkar, Çünkü kendilerini ürünün güzelliğine kaldırırlar ve malın satılmasının gerektiğini unuturlar”

Yapmış olduğu kişiye özel tasarımlarla adını yurtdışında dahi duyurmuş olan Bursa'mızın değerli sanatçısı, kişiye özel tasarımcısı Sayın Orhan Tunalı'ya çalışmalarında Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılar diliyor. Gelecekte çok çok çok büyük başarılara imza atacağından  emin olduğumuzu da  ayrıca iletmek istiyorum.

Bursa'mızda ve ülkemizde kişiye özel tasarım ürünlerine meraklı ,yada ilgi gösteren  bütün herkesin  Sayın Orhan Tunalı ile tanışmalarının kendilerinin yararına olacağını söylemeyi de kendime bir borç biliyorum.

İletişim Bilgileri:

Beşevler Mahallesi,

Yıldırım Caddesi, No: 250/B Nilüfer/ Bursa

Gsm: 0 532 246 91 86

Facebook:T.C Orhan Tunalı

Facebook: Custom Design

Instagram: Orhan Tunali  68

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.